reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny to chyba nie tylko chodzi o procenty, ale tez gęstość i liczbę plemników w spermie. Przynajmniej nam tak tłumaczył lekarz, ze czasami ktoś % lepszy wynik ale realnie mniej dobrych plemników.

Ja byłam dzisiaj u hematologa-bardzo fajny lekarz, ale powiedział wprost, ze nie jest specjalista z trombofili (powiedział tylko, ze ze względu na czynnik V Leiden ja mam), a tym bardziej ciąży i odesłał mnie do Krakowa do doktor Aleksandry Matyji-Bednarczyk. Któraś coś o niej wie-to immunolog-hematolog. Mówił, ze i jej i jego szefem jest dr Sachan i on w ogóle jest genialnym specjalistą (nazwisko mi już tu z forum znane).

@Wikinia7 ogromnie się cieszę. Staram się ostatnio nie siedzieć dużo na forum, ale wchodzę tu przede wszystkim, by sprawdzić co u Ciebie.

Trochę mnie wyżej z tymi komórkami nk „przerazilyscie” bo mam 12% i myślałam, ze to ok.
Ja przed moją donoszona ciąża chodziłam do doktor Matyji-Bednarczyk, w sumie nic specjalnego nie zalecała, sprawdzała podstawowe rzeczy jak homocysteine, wit. D, białko c i s, wysłała mnie na zbadanie kariotypow i panelu trombofilii.. dostałam też zalecenie, że nie ma wskazań do Clexane, a jednak jak krwawilam w ciąży to i tak w szpitalu kazali brać w 8 tygodniu.. Była miła i przejęta, ale w sumie nie mam zdania, bo mi w sumie w żaden sposób nie pomogła, tylko na podstawie badań stwierdziła, że jestem zdrowa.. może do niej wrócę, kto wie ;)

@dagmarie25 niby teraz u niego 6tydz się zaczął 3,5mm jeszxze malutenki ale pykanie drobne serduszka już bylo:)
Cudowne wieści. U mnie też na początku był nieregularny pęcherzyk w kształcie banana w 6 tyg. Serduszko pojawiło się dokładnie 6t1d . I tez miałam krwiaka i delikatnie plamiłam. w 8 tyg już wszystko było w porządku . Trzymam dalej kciuki!!!

Ja przed moją donoszona ciąża chodziłam do doktor Matyji-Bednarczyk, w sumie nic specjalnego nie zalecała, sprawdzała podstawowe rzeczy jak homocysteine, wit. D, białko c i s, wysłała mnie na zbadanie kariotypow i panelu trombofilii.. dostałam też zalecenie, że nie ma wskazań do Clexane, a jednak jak krwawilam w ciąży to i tak w szpitalu kazali brać w 8 tygodniu.. Była miła i przejęta, ale w sumie nie mam zdania, bo mi w sumie w żaden sposób nie pomogła, tylko na podstawie badań stwierdziła, że jestem zdrowa.. może do niej wrócę, kto wie ;)

To fajne być zdrowym. A coś Ci z tej trombofilii wyszło?

@Wikunia7 serduszko-jak cudownie!!! Gratuluję! Po prostu jest maleństwo Twoje.

To fajne być zdrowym. A coś Ci z tej trombofilii wyszło?

@Wikunia7 serduszko-jak cudownie!!! Gratuluję! Po prostu jest maleństwo Twoje.
Fajnie i niefajnie, bo 5 poronień za mną, więc nie uważam, że jestem taka "zdrowa" ;) Z trombofilii wyszła mi mutacja MTHFR homozygota, więc Pani doktor kazała pilowac homocysteiny, ale ja akurat badania miałam w normie.. poza tym nic niepokojącego nie wyszło, ale też nie drążylam dłużej, bo wtedy zaszłam w ciążę i ja donosilam... Teraz po kolejnych dwóch niepowodzeniach będę rozważała powrót do Pani doktor, może zaleci coś więcej sprawdzić...

@porzeczka i Dziewczyny Sorki ze długo nie odp na tematu wizyty u maliny ale już nadrabiam [emoji6] .
Z gorszych wyników wyszło mi tak :
Przeciwciała przeciw Beta 2 igm 23,4Ru/ml
ASA 20,20 Ru/ml
APA dodatni
AMH 25,26 ng/ml
Aktywność komórek Nk po 2 godzi 20,9
CZas trombinowy 18,6
Fibrynogen clausa 229
ANA dodatni
Homoceistyna 36,3
Jeśli chodzi o moje odczucie z wizyty ? Myśle ze pozytywne tak jak wcześniej pisałam to moja ostatnia szansa i poddaje mu się na 100 %
On jako jednym powiedział mi „ poradzimy sobie „.takze w mojej sytuacji nie ma innego wyjścia .
Co do osoby Dr to bardzo zrównoważony , spokojny i wiedzący co robi .
I w tym momencie nie interesują mnie negatywy tych szczepionek ja po prostu nie mam nic do stracenia ( Ohho ewentualnie duza kasa idzie ) ale cóż zobaczymy ;)

IMG_9996.JPG

Ostatnia edycja:
reklama
@ovli22 dobrze że w wynikach wyszło o co chodzi- ja się u Maliny cieszyłam że w końcu mam diagnozę i można to leczyć
Wszystkiego dobrego dla Was!

Do góry