reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny to chyba nie tylko chodzi o procenty, ale tez gęstość i liczbę plemników w spermie. Przynajmniej nam tak tłumaczył lekarz, ze czasami ktoś % lepszy wynik ale realnie mniej dobrych plemników.

Ja byłam dzisiaj u hematologa-bardzo fajny lekarz, ale powiedział wprost, ze nie jest specjalista z trombofili (powiedział tylko, ze ze względu na czynnik V Leiden ja mam), a tym bardziej ciąży i odesłał mnie do Krakowa do doktor Aleksandry Matyji-Bednarczyk. Któraś coś o niej wie-to immunolog-hematolog. Mówił, ze i jej i jego szefem jest dr Sachan i on w ogóle jest genialnym specjalistą (nazwisko mi już tu z forum znane).

@Wikinia7 ogromnie się cieszę. Staram się ostatnio nie siedzieć dużo na forum, ale wchodzę tu przede wszystkim, by sprawdzić co u Ciebie.

Trochę mnie wyżej z tymi komórkami nk „przerazilyscie” bo mam 12% i myślałam, ze to ok.
Ja przed moją donoszona ciąża chodziłam do doktor Matyji-Bednarczyk, w sumie nic specjalnego nie zalecała, sprawdzała podstawowe rzeczy jak homocysteine, wit. D, białko c i s, wysłała mnie na zbadanie kariotypow i panelu trombofilii.. dostałam też zalecenie, że nie ma wskazań do Clexane, a jednak jak krwawilam w ciąży to i tak w szpitalu kazali brać w 8 tygodniu.. Była miła i przejęta, ale w sumie nie mam zdania, bo mi w sumie w żaden sposób nie pomogła, tylko na podstawie badań stwierdziła, że jestem zdrowa.. może do niej wrócę, kto wie ;)

@dagmarie25 niby teraz u niego 6tydz się zaczął 3,5mm jeszxze malutenki ale pykanie drobne serduszka już bylo:)
Cudowne wieści. U mnie też na początku był nieregularny pęcherzyk w kształcie banana w 6 tyg. Serduszko pojawiło się dokładnie 6t1d . I tez miałam krwiaka i delikatnie plamiłam. w 8 tyg już wszystko było w porządku . Trzymam dalej kciuki!!!

Ja przed moją donoszona ciąża chodziłam do doktor Matyji-Bednarczyk, w sumie nic specjalnego nie zalecała, sprawdzała podstawowe rzeczy jak homocysteine, wit. D, białko c i s, wysłała mnie na zbadanie kariotypow i panelu trombofilii.. dostałam też zalecenie, że nie ma wskazań do Clexane, a jednak jak krwawilam w ciąży to i tak w szpitalu kazali brać w 8 tygodniu.. Była miła i przejęta, ale w sumie nie mam zdania, bo mi w sumie w żaden sposób nie pomogła, tylko na podstawie badań stwierdziła, że jestem zdrowa.. może do niej wrócę, kto wie ;)

To fajne być zdrowym. A coś Ci z tej trombofilii wyszło?

@Wikunia7 serduszko-jak cudownie!!! Gratuluję! Po prostu jest maleństwo Twoje.

To fajne być zdrowym. A coś Ci z tej trombofilii wyszło?

@Wikunia7 serduszko-jak cudownie!!! Gratuluję! Po prostu jest maleństwo Twoje.
Fajnie i niefajnie, bo 5 poronień za mną, więc nie uważam, że jestem taka "zdrowa" ;) Z trombofilii wyszła mi mutacja MTHFR homozygota, więc Pani doktor kazała pilowac homocysteiny, ale ja akurat badania miałam w normie.. poza tym nic niepokojącego nie wyszło, ale też nie drążylam dłużej, bo wtedy zaszłam w ciążę i ja donosilam... Teraz po kolejnych dwóch niepowodzeniach będę rozważała powrót do Pani doktor, może zaleci coś więcej sprawdzić...

@porzeczka i Dziewczyny Sorki ze długo nie odp na tematu wizyty u maliny ale już nadrabiam [emoji6] .
Z gorszych wyników wyszło mi tak :
Przeciwciała przeciw Beta 2 igm 23,4Ru/ml
ASA 20,20 Ru/ml
APA dodatni
AMH 25,26 ng/ml
Aktywność komórek Nk po 2 godzi 20,9
CZas trombinowy 18,6
Fibrynogen clausa 229
ANA dodatni
Homoceistyna 36,3
Jeśli chodzi o moje odczucie z wizyty ? Myśle ze pozytywne tak jak wcześniej pisałam to moja ostatnia szansa i poddaje mu się na 100 %
On jako jednym powiedział mi „ poradzimy sobie „.takze w mojej sytuacji nie ma innego wyjścia .
Co do osoby Dr to bardzo zrównoważony , spokojny i wiedzący co robi .
I w tym momencie nie interesują mnie negatywy tych szczepionek ja po prostu nie mam nic do stracenia ( Ohho ewentualnie duza kasa idzie ) ale cóż zobaczymy ;)

IMG_9996.JPG

Ostatnia edycja:
reklama
@ovli22 dobrze że w wynikach wyszło o co chodzi- ja się u Maliny cieszyłam że w końcu mam diagnozę i można to leczyć
Wszystkiego dobrego dla Was!

Do góry