dagmarie25
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja przed moją donoszona ciąża chodziłam do doktor Matyji-Bednarczyk, w sumie nic specjalnego nie zalecała, sprawdzała podstawowe rzeczy jak homocysteine, wit. D, białko c i s, wysłała mnie na zbadanie kariotypow i panelu trombofilii.. dostałam też zalecenie, że nie ma wskazań do Clexane, a jednak jak krwawilam w ciąży to i tak w szpitalu kazali brać w 8 tygodniu.. Była miła i przejęta, ale w sumie nie mam zdania, bo mi w sumie w żaden sposób nie pomogła, tylko na podstawie badań stwierdziła, że jestem zdrowa.. może do niej wrócę, kto wieDziewczyny to chyba nie tylko chodzi o procenty, ale tez gęstość i liczbę plemników w spermie. Przynajmniej nam tak tłumaczył lekarz, ze czasami ktoś % lepszy wynik ale realnie mniej dobrych plemników.
Ja byłam dzisiaj u hematologa-bardzo fajny lekarz, ale powiedział wprost, ze nie jest specjalista z trombofili (powiedział tylko, ze ze względu na czynnik V Leiden ja mam), a tym bardziej ciąży i odesłał mnie do Krakowa do doktor Aleksandry Matyji-Bednarczyk. Któraś coś o niej wie-to immunolog-hematolog. Mówił, ze i jej i jego szefem jest dr Sachan i on w ogóle jest genialnym specjalistą (nazwisko mi już tu z forum znane).
@Wikinia7 ogromnie się cieszę. Staram się ostatnio nie siedzieć dużo na forum, ale wchodzę tu przede wszystkim, by sprawdzić co u Ciebie.
Trochę mnie wyżej z tymi komórkami nk „przerazilyscie” bo mam 12% i myślałam, ze to ok.
Cudowne wieści. U mnie też na początku był nieregularny pęcherzyk w kształcie banana w 6 tyg. Serduszko pojawiło się dokładnie 6t1d . I tez miałam krwiaka i delikatnie plamiłam. w 8 tyg już wszystko było w porządku . Trzymam dalej kciuki!!!@dagmarie25 niby teraz u niego 6tydz się zaczął 3,5mm jeszxze malutenki ale pykanie drobne serduszka już bylo
Ja przed moją donoszona ciąża chodziłam do doktor Matyji-Bednarczyk, w sumie nic specjalnego nie zalecała, sprawdzała podstawowe rzeczy jak homocysteine, wit. D, białko c i s, wysłała mnie na zbadanie kariotypow i panelu trombofilii.. dostałam też zalecenie, że nie ma wskazań do Clexane, a jednak jak krwawilam w ciąży to i tak w szpitalu kazali brać w 8 tygodniu.. Była miła i przejęta, ale w sumie nie mam zdania, bo mi w sumie w żaden sposób nie pomogła, tylko na podstawie badań stwierdziła, że jestem zdrowa.. może do niej wrócę, kto wie
Fajnie i niefajnie, bo 5 poronień za mną, więc nie uważam, że jestem taka "zdrowa" Z trombofilii wyszła mi mutacja MTHFR homozygota, więc Pani doktor kazała pilowac homocysteiny, ale ja akurat badania miałam w normie.. poza tym nic niepokojącego nie wyszło, ale też nie drążylam dłużej, bo wtedy zaszłam w ciążę i ja donosilam... Teraz po kolejnych dwóch niepowodzeniach będę rozważała powrót do Pani doktor, może zaleci coś więcej sprawdzić...To fajne być zdrowym. A coś Ci z tej trombofilii wyszło?
@Wikunia7 serduszko-jak cudownie!!! Gratuluję! Po prostu jest maleństwo Twoje.
Wiktoria bardzo mocno trzymam kciuki za Was aby do przodu będzie leciał tydzien ze tygodniem dbaj o siebie ściskam Cię mocnoPęcherzyk co prawda splaszczony ale lekarz mi powiedział że nic to nie znaczy może to przez krwiaka a w szpitalu nastraszyli masakra