reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@porzeczka i Dziewczyny Sorki ze długo nie odp na tematu wizyty u maliny ale już nadrabiam [emoji6] .
Z gorszych wyników wyszło mi tak :
Przeciwciała przeciw Beta 2 igm 23,4Ru/ml
ASA 20,20 Ru/ml
APA dodatni
AMH 25,26 ng/ml
Aktywność komórek Nk po 2 godzi 20,9
CZas trombinowy 18,6
Fibrynogen clausa 229
ANA dodatni
Homoceistyna 36,3
Jeśli chodzi o moje odczucie z wizyty ? Myśle ze pozytywne tak jak wcześniej pisałam to moja ostatnia szansa i poddaje mu się na 100 %
On jako jednym powiedział mi „ poradzimy sobie „.takze w mojej sytuacji nie ma innego wyjścia .
Co do osoby Dr to bardzo zrównoważony , spokojny i wiedzący co robi .
I w tym momencie nie interesują mnie negatywy tych szczepionek ja po prostu nie mam nic do stracenia ( Ohho ewentualnie duza kasa idzie ) ale cóż zobaczymy ;)

Zobacz załącznik 1047071
Ovli22 strasznie wysoki poziom homocysteiny masz.. Czy zwracał na to lekarz uwagę? Masz może mutacje MTHFR?

Pamiętam, że moja immunolog mówiła, że poziom homocysteiny jest kluczowy dla utrzymania ciąży, a za duży jest toksyczny.. wydaję mi się, że idealnie przed ciążą jest 5-7..

To fajne być zdrowym. A coś Ci z tej trombofilii wyszło?

@Wikunia7 serduszko-jak cudownie!!! Gratuluję! Po prostu jest maleństwo Twoje.
Przepraszam, ale zawsze uważam, że lepiej, jeśli jest się zdrowym. Rozumiem Twoje straty. Ostatnio zaczyna mi się zdawać, że po prostu takie w tej chwili mamy środowisko, choć to brzmi okrutnie. Trzymam kciuki.

Zapiszę się do niej u Zobaczymy.
@ovli22 faktycznie ta homocysteina wysoka.

Przepraszam, ale zawsze uważam, że lepiej, jeśli jest się zdrowym. Rozumiem Twoje straty. Ostatnio zaczyna mi się zdawać, że po prostu takie w tej chwili mamy środowisko, choć to brzmi okrutnie. Trzymam kciuki.

Zapiszę się do niej u Zobaczymy.
@ovli22 faktycznie ta homocysteina wysoka.
Będę w takim razie Cię podpytywać na bieżąco jak po wizycie :).. w sumie u mnie już minęły cztery lata od leczenia, więc wszystko mogło się pozmieniać, dlatego jestem ciekawa co będzie Ci zalecać..

@Oczekujaca123 pytasz co u mnie? ;) A nic, jak zwykle nic :)
27-11 jadę do dr Janosz do Zabrza. Chcę zdążyć z ustawieniem leków w razie ciąży, zanim dr zniknie na kilka miesięcy :) Aczkolwiek mam takie aseksualne podejście do starań, że gorzej byc nie może;) Jak tam Twoje szkrabiki?

reklama
@Oczekujaca123 pytasz co u mnie? ;) A nic, jak zwykle nic :)
27-11 jadę do dr Janosz do Zabrza. Chcę zdążyć z ustawieniem leków w razie ciąży, zanim dr zniknie na kilka miesięcy :) Aczkolwiek mam takie aseksualne podejście do starań, że gorzej byc nie może;) Jak tam Twoje szkrabiki?
Heh [emoji14]
No to trzymam kciuki, żeby podejście się zmieniło. Może jakiś wyjazd/urlop? To zawsze służy ;)
U nas.. trochę ciężko. Staś ma podejrzenie kraniosynostoze (przedwczesne zrosniecie szwów czołowych) usg mamy w lutym ale wizualnie neurochirurg (jeden z najlepszych co się tym zajmie ) no i ja i neurolog widzimy trochę inny kształt głowy
Chciałabym, żeby to była uroda. Ale jak będzie? Zobaczymy...
Byliśmy też u innej fizjo co pokierowal nas neurochirurg ... okropna baba... W dodatku uznała, że Staś jest opóźniony o 2 miesiące... że coś jest nie tak neurologicznie... odeslala nas do instruktora który jest fizjoterapeuta i dodatkowo jest instruktorem metody która ćwiczymy... skosnultowalismy to z naszym fizjo on też go uczył więc wybraliśmy się... chyba byłam tak załamana przez telefon że Pan przyjął nas już wczoraj.. mimo że terminy ma bardzo odległe... uznał że Staś rozwija się W normie, fakt ma napięcie asymetria itp ale idziemy w dobrym kierunku podszkolil nas z ćwiczeń które robimy i mamy jeszcze kilka razy przyjść do niego A tak to ćwiczyć z tym fizjo co chodzimy od początku.. jednak też nie podoba mu się kilka.odruchow neurologicznych, ma nadzieję że znikną po rozluźnieniu napięcia.. Ale może być tak że nie.. I co wtedy ? Nie powiedział... Ale ja wiem że takie objawy mogą wskazywać na lekkie, ale jednak mpd...
I mimo, że staram się być mega pozytywnie nastawiona to z każda wizyta u specjalisty jest gorzej... nie wiem czy to działa taj, że gdybym nie szukała to by problemu nie było A ja bym się nie stresowala, bo jednak jak się szuka to zawsze się coś znajdzie.. czy po prostu coś faktycznie jest na rzeczy.
Czuje się jakbym siedziała na tykajacej bombie.

Do góry