Kruszka, ja mam juz wyniki TSH 1,5 gdzie norma to 0,27 - 4,2; FT3 2,86 gdzie norma 2,00 - 4,40; FT4 1,08 gdzie norma to 0,93 - 1,7. Niby przy niedoczynności tarczycy, moze wychodzic ze te badania są w normie, a aTPO wlasnie nie jest. Zobaczymy co na to wszystko endokrynolog.Pokaże mu wyniki robione w trakcie ciązy i te zaraz po poronieniu, wypisy ze szpitala i wszystko inne co mam.
reklama
enya81
Fanka BB :)
Malinka ja nie chciałam nic mówić w poprzednich ciążach, wiedziały tylko 2 koleżanki, ale jak szłam na zabieg i przynosiłam zwolnienie z literką to i tak sie roznosiło. Moje koleżanki dyskrecją nie grzeszą....Później to już mi było wszystko jedno, bardziej chodziło mi o to żeby nikt na mnie dziwnie nie patrzył. Ale wyszło jak wyszło
malinka2914
Zaciekawiona BB
enya81 super wyszlo
enya81
Jo-manh ja też mam z pierwszej ciąży zdrową córkę (brałam w ciąży tylko folik i witaminy) a dopiero potem się posypało....Nie ma reguły kiedy immunologia się zrypie a właśnie często ciąża jest takim "wyzwalaczem". U moich koleżanek po ciąży wyszła np RZS,twardzina, Hashimoto. Teraz już wiem że jedna super ciąża nie jest pewnikiem kolejnej takiej samej....
Jo-manh 2,5 roku temu urodziłam zdrowego syna. A teraz w badaniach immuno wyszły kwiatki, mam tez podejrzenie hashimoto, tsh w porządku. Nie opieralabym sie na samej tarczycy.
No i co teraz się u Ciebie dzieje z ta tarczycą, chodzi mi o to jakie masz leczenie? Co endokrynolog zlecił na pierwszej wizycie i czy od razu dał jakies leki? miałaś robione USG tarczycy? Jak wyglądała Twoja historia od momentu ujrzenia podwyższonego aTPO do drugiej ciąży? Bardzo prosze o odpowiedź, bo chciałabym wiedzieć mniej więcej na czym stoję. Aaaaa...i jak lekarz Ci tłumacyzł Twoje wyniki, że TSH FT3 i FT4 w normie a aTPO już nie.
Esperanza86
Dziewczyny mam pytanie, które z Was miały zlecony steryd od owulacji do @ ? Portia? Apolinka? Do Ewy już napisałam na priv. Jakie miałyście dawki i jak miałyście go odstawiać? Z dnia na dzień? Bo w ciąży trzeba schodzić stopniowo, a w trakcie starań jakbym schodziła stopniowo to w ogóle bym nie miała przerwy, bo po ok. 14 dniach od @ znów muszę zacząć brać...
Immunolog, która chciała żebym brała steryd non-stop mówiła, że mogę max 3 cykle, a teraz jest właśnie trzeci. Jeśli się znów nie uda to nie wiem, czy w ogóle go nie odstawić aż pozytywnego testu... nie mam pojęcia co zrobić
Immunolog, która chciała żebym brała steryd non-stop mówiła, że mogę max 3 cykle, a teraz jest właśnie trzeci. Jeśli się znów nie uda to nie wiem, czy w ogóle go nie odstawić aż pozytywnego testu... nie mam pojęcia co zrobić
Dziewczynyyyyyyyyyyy wczoraj na teście zobaczyłam dwie grube krechy!!! W ogóle się tego nie spodziewałam tym bardziej, że humor i ból brzucha typowy jak na okres, więc dla formalności zrobiłam test..... ale jestem spanikowana!! Piersi mnie nie bolą, tylko lekko brzuch, nie wiem czy to dobrze, ale wiem, że każda ciąża jest inna, oby ta była naprawdę inna - 40 tygodniowa....
Esperanza, ja w sumie nie mam żadnych wskazań do sterydu, więc zapobiegawczo każą mi brać od pozytywnego testu. Biorę 8mg Metypredu, to chyba za mało co nie?
Obym dołączyła do grona Brzuchatek na tym forum, ale póki co nie potrafię się tym cieszyć...i tak jak niektóre z Was zastanawiały się czy isc od razu na L4 czy póki co pracować, do lekarza chyba pójdę dopiero za 2 tygodnie, szybciej chyba sensu nie ma...
Przepraszam, że tylko o sobie piszę, ale jestem w takim szoku, że reszty nie ogarniamy;/
Pozdrowionka dla Wszystkich
Cudzie trwaj...
Esperanza, ja w sumie nie mam żadnych wskazań do sterydu, więc zapobiegawczo każą mi brać od pozytywnego testu. Biorę 8mg Metypredu, to chyba za mało co nie?
Obym dołączyła do grona Brzuchatek na tym forum, ale póki co nie potrafię się tym cieszyć...i tak jak niektóre z Was zastanawiały się czy isc od razu na L4 czy póki co pracować, do lekarza chyba pójdę dopiero za 2 tygodnie, szybciej chyba sensu nie ma...
Przepraszam, że tylko o sobie piszę, ale jestem w takim szoku, że reszty nie ogarniamy;/
Pozdrowionka dla Wszystkich
Cudzie trwaj...
Ostatnia edycja:
Esperanza86
Apolinkaaaaaaaaaaaaaaaaaa - gratulacje !! Prześlij mi tu pozytywne fluidy i to dużo!! Bo jestem tak zagubiona z tym leczeniem, że głowa mała.
Mi każdy lekarz powtarza, żeby przyjść na pierwsze USG dopiero pod koniec 6 tc, bo dziewczyny zawsze biegają od razu po teście kiedy może jeszcze nic nie być widać i się martwią potem kolejne 2 tygodnie,
Mocno trzymam kciuki Kochana!! :* :* :*
Mi każdy lekarz powtarza, żeby przyjść na pierwsze USG dopiero pod koniec 6 tc, bo dziewczyny zawsze biegają od razu po teście kiedy może jeszcze nic nie być widać i się martwią potem kolejne 2 tygodnie,
Mocno trzymam kciuki Kochana!! :* :* :*
reklama
Podziel się: