reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mój mąż je ma ja miałam 2 inseminacje kazda udana za 1 razem chodź z niej 2 straty. Za 3 razem mąż dosał steryd w czasie moich dni owu i zaszłam naturalnie w pierwszych cyklach a wcześniej nie zachodziłam naturalnie w ogóle... Czy sa jakieś inne problemy u męża/partnera prócz przeciwciał w spermie?

@Wikunia7 gratuluję!

@ovli22 co mówił malina? Wiesz jakie leki zaproponuje ? Jak ogólnie oceniasz propozycję leczenia i samego profesorka?
Dzięki wielkie za słowa otuchy. U męża nie. Ja mam przeciwciała przeciwłożyskowe. Lekarz mówił, że będę musiała brać cała ciążę heparynę, co też mnie trochę martwi.

reklama
Dagmarie o wow ja chetnie przygarne :) ale w wawie byllam w zeszlym tyg wiec sie nie wybieram narazie tylko poczta w gre by wchodzila :)

wlasnie wczoraj robilam bete i jest pozytywna :) 10dpo i wynik 53 :) takze intralipid bedzie dalej potrzebny :) dzisiaj ide na kolejny wlew
Boze zeby tym razem sie wszystko udalo !!
Gratuluję i mocno trzymam kciuki!!! :)

Dzięki wielkie za słowa otuchy. U męża nie. Ja mam przeciwciała przeciwłożyskowe. Lekarz mówił, że będę musiała brać cała ciążę heparynę, co też mnie trochę martwi.
Heparyna to nic strasznego. Tutaj każda bierze cała ciążę i są z tego zdrowe bobasy :) ale heparyna na te przeciwciała??

Gdzie sie leczysz ? Tzn w jakim mieście może zamiast inseminacji ten steryd byscie spróbowali ze 3 cykle . Ja też nie zachodziłam w ogóle a później ciąża naturalna z pierwszego cyklu następna znów z pierwszego cyklu ja myślę tzn jestem pewna, że to dlatego , że w końcu lekarz dał mężowi ten steryd . Ja też biore heparyne nie ma czym się martwić.

@babydust kciuki

Jeszcze chciałam tylko dodać, że mąż przebadany, niby ma tylko 3 procent dobrego nasienia (norma jest od czterech), ale fragmentacja jest ok, a ja też bez problemu zachodze w ciążę, więc lekarz kazał się nie sugerować tym, bo twierdzi, że z mężem jest wszystko ok. Ja zastanawiam się nad zadaniem komórek NK, KIRów itd, choć nie wiem, czy ma to sens, jeśli nie planuje szczepień, ani wlewów.. po prostu jeśli ciągle się nie będzie udawało, pewnie syn będzie jedynakiem, choć zawsze marzyłam o dużej rodzinie..
Witaj swoje przeszłaś cóż jesli masz siłę to próbuj kochana jesli jej brak może warto się jednak przebadać i poznać wroga ale to oczywiście twoja decyzja.

@Apsik1981 sporo tego intralipidu . Jak się czujesz po podaniu

@dagmarine26 jak u Ciebie?

Gdzie sie leczysz ? Tzn w jakim mieście może zamiast inseminacji ten steryd byscie spróbowali ze 3 cykle . Ja też nie zachodziłam w ogóle a później ciąża naturalna z pierwszego cyklu następna znów z pierwszego cyklu ja myślę tzn jestem pewna, że to dlatego , że w końcu lekarz dał mężowi ten steryd . Ja też biore heparyne nie ma czym się martwić.

@babydust kciuki

Witaj swoje przeszłaś cóż jesli masz siłę to próbuj kochana jesli jej brak może warto się jednak przebadać i poznać wroga ale to oczywiście twoja decyzja.

Wszystko ok, nie mam żadnych dolegliwości 😀

Gratuluję i mocno trzymam kciuki!!! :)

Heparyna to nic strasznego. Tutaj każda bierze cała ciążę i są z tego zdrowe bobasy :) ale heparyna na te przeciwciała??
To jest chyba tak, że te przeciwciala atakują łożysko, ono przechodzi ,, zawały,,. Jak łożysko nie funkcjonuje prawidłowo, to i dziecko nie ma jak się odżywiać i dochodzi do poronienia.

@babydust kciuki

@dagmarine26 jak u Ciebie?
Leczę się w Łodzi. Stwierdziliśmy, że inseminacja będzie bezpieczniejsza niż steryd. Mąż musiałby go brać przez ok. pół roku, a to by się wiązało z działaniami niepożądanymi. Poza tym na nadwagę. Lekarz powiedział, że nasienie będzie przygotowane tak, że przeciwciała nie będą stanowiły problemu. A tak z ciekawości, jak wygląda kwestia porodu, jeśli przyjmuje się heparynę?

Leczę się w Łodzi. Stwierdziliśmy, że inseminacja będzie bezpieczniejsza niż steryd. Mąż musiałby go brać przez ok. pół roku, a to by się wiązało z działaniami niepożądanymi. Poza tym na nadwagę. Lekarz powiedział, że nasienie będzie przygotowane tak, że przeciwciała nie będą stanowiły problemu. A tak z ciekawości, jak wygląda kwestia porodu, jeśli przyjmuje się heparynę?
To prawda bo nasienie do IUI jest oczyszczane i odżywianie. Wiesz ja w kazdej ciąży biore steryd do 20 tygodnia i tu prawie każda go bierze także działania niepożądane sa niestety zawsze nasza bolączką. Mężczyzna bierze ten steryd przez ok 10 dni w miesiącu takze to i tak nie jest najgorzej ale fakt mój mąż czuł się po nim niezbyt dobrze bo ma refluks ale za to ego mężczyzny szybowało do nieba haha. Róbcie tak , zeby było dla Was najlepiej. Te przeciwciała ktore masz faktycznie nie sa zbyt dobre heparyna i acard podstawa. Prof Malinowski pewnie by powiedział , że bez szczepień i sterydu bedzie trudno . Bo ja mimo , że jestem ze Śląska to leczyłam się właśnie u niego w Łodzi.

@burczuś jak u Ciebie? Siedzisz na intralipdzie pewni schudłaś i nic się tu nie chwalisz przygotowaniami

@dagmarine26 oj kochana u nas 31+2 zawsze czyjaś ciąża wydaje się szybko mijać tylko nasza się wlecze ale to tylko złudzenie . Byle do 30 tygodnia później jakoś powolutku do przodu

reklama
@Porzeczka1234 ja na intra? Niee :) ja mam dopiero wizytę 27-11 u dr Janosz. I tam mam zamiar uzyskać potrzebne recepty na to, co musze mieć , narazie biorę metyle by homocysteinę obniżyć. A tak to fakt, troszkę schudłam :D Ale jeszcze bym chciała, tylko po 10 kg to dalej jakoś ciężko idzie. waga ustabilizowana od sierpnia:) U mnie ze staraniami to też nie tak do końca. Chciałam zmienić pracę,ale mój okres wypowiedzenia niestety jest zbyt długi...a tam potrzebują najpóźniej od stycznia:/ a ja mogłabym dopiero w marcu...bo pracy nie porzucę:/ Do jutra czekam na decyzję. Ale jeśli jednak by mnie chcieli...to znowu trzeba odłożyć starania, bo byłabym w czarnej d...ie. i kuźwa mętlik w łepku. Także kochana jeszcze niecałe 10tc i będziesz tulić...? I co? Oleńkę? :D

Do góry