reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jak Dobrze pamiętam to polecala mi to @Destino , ale u mnie powodem plamien był acard. @Charlotte21 bierzesz acard ? Ja odstawiłam, potem wróciłam i znów odstawiłam bo plemienia. Więc albo się do nich przyzwyczaić albo odstawić... skonsultuj :)
A co do lekarza to ja bym zapytała dr Janosz kogo poleca... Z tym ze jeśli poleci Ci tego profesora (miał kilka jej pacjentek jak ja byłam w szpitalu) do którego ja chodziłam, to nie na zanim kontaktu poza gabinetem... także z każda pierdola możesz przychodzić bo często przyjmuje ale długie kolejki, bo długo siedzi się w gabinecie no i wizyta 250zl.. plus jakieś wymazy itp. Z tego co wiem to jeszcze jedna lekarka z którą pracuje dr Janosz w szpitalu jest w ciąży.. także myślę że potrzeba przepisywanie pacjentek będzie duża i chyba zrobić to w miarę jak najszybciej...
Tak wiem właśnie. Dr Horak. Byłam u niego w klinice. Skomentował mocno to że jestem osobą wierząca o jakoś mnie to zarazilo ale wiem że jest bardzo dobrym specjalistom. ;) niepotrzebnie mówiłam że chce powtórzyć to fakt. Ale robiłam w dwóch innych placówkach. Mogłam nie mówić ale nie wiem.czy by mnie tak przyjęli. Wizyta 250 zł ale czuje że warto ;)

reklama
Specyficzny człowiek, fakt. ;)

To kiedy idziesz na na to usg?
Tak wiem właśnie. Dr Horak. Byłam u niego w klinice. Skomentował mocno to że jestem osobą wierząca o jakoś mnie to zarazilo ale wiem że jest bardzo dobrym specjalistom. ;) niepotrzebnie mówiłam że chce powtórzyć to fakt. Ale robiłam w dwóch innych placówkach. Mogłam nie mówić ale nie wiem.czy by mnie tak przyjęli. Wizyta 250 zł ale czuje że warto ;)

jeżeli chcesz zrobić badania prenatalne w tej samej klinice co robiłaś i piszesz im, że masz wątpliwości co do pracy lekarza u nich pracującego to raczej się nie dziwię, że Ci tak odpisali.
Jak już faktycznie masz wątpliwości co tego co lekarz Ci przedstawił na badaniu to spróbuj umówić się na badania do zupełnie kogoś innego i powiedz że to Twoje pierwsze badanie prenatalne. Nic nie sugeruj i nic lekarzowi nie mów.
Moje pierwsze badania prenatalne też mi nie wyszły bo niby to był odpowiedni tydzień i w ogóle a nic się nie zgadzało. Dziecko na USG wychodziło za małe. Lekarz kazał przyjść za tydzień - poszłam za tydzień i było wszystko ok.
Hej ;) robiłam w innych placówkach. ;) dlatego zdecydowałam się na szczerość w stosunku do konsultacji. Moim zdaniem to też daje ogląd, że mam prawo zmienić lekarza jak mi on nie odpowiada ;) ale fakt czasem warto trzymać buzię na kłódkę.

@oczekujaca czuje że to tak miało właśnie być. Nie w Bytomiu tylko u Sodowski mi się udało ;)

@Charlotte21 a nie lepiej nic nie mówić o tym ze juz miałaś genetyczne tylko ściemnić ze np dziecko okazalo sie o tydzien większe i szukasz na gwałt terminu zeby moc wykonać usg genetyczne. Lekarze niechętnie podważają swoje opinie, taka Solidarność. Ja bym spróbowała na zasadzie przeoczenia terminu i szybkiego wzrostu malucha :) albo faktycznie zrób test sanco, nifty czy cos takiego..... niby koszt to 2 tyś ale myślę ze jest to warte tych pieniędzy :)
@Bunia10 a moze faktycznie warto posluchac dr Przybycienia i spróbować in vitro z adopcją zarodka, skoro doktor to proponuje to zapewne jest w tym jakaś logika, to w koncu świetny lekarz :) próbowałaś już z accofilem? Pytałaś doktora skąd pomysł z adopcja zarodka ? Co Ci mowil na ten temat?
Skoro jesteś po szczepieniu to nie rozumiem zmiany na Immunoglobuliny. Bo to leczenie jakby zamienne. Kurcze wiesz co...trudno mi cokolwiek doradzić. Nic nie wiem, bo faktycznie nie pamiętam Twojej historii. Pamiętam jedynie nick. Leczenie należałoby uporządkować. Badania porobić. Dobrze,że masz te genetyczne zrobione. I musisz ufać lekarzowi, który kieruje Cię na te leczenie. Wywołam jeszcze raz @Auri_a może pomoże gdzie ogarnąć wlewy z immunoglobulin. Na pewno robi to na śląsku dr Kluszczyk. Przyjmuje na śląsku w klinice ALBADT-601 088 609.
Jestem pacjetka dr Przybycienia mam zrobione wszystkie badania jestem po szczepieniu biorę foliany na mam mutacje byłam na Acofil Encortonie Clexan Duphaston witaminy Metylowe i ciogle nic zachodzę w Ciąże i kończy się na 6 tyg co mogę jeszcze przebadac a i jeszcze nasienie męża tez jest super fragmentacja DNA dr mówi ze mam agresywny organizm co jeszcze mogę zrobić ???

@Bunia10 słyszałam jeszcze o leczeniu prograf do 12tc accofil do 14tc encorton, clexan i konskie dawki progesteronu. Z tego co kojarze to takie leczenie zalecil dr.Przybycien.
Skoro masz dwójkę dzieci z innym partnerem to moze spróbować z nasieniem dawcy ? Mi kiedys jeden lekarz powiedział ze są przypadki gdzie para ze sobą dzieci miec nie może a z innym partnerem/partnerką bez problemu....

Też się boję że mój organizm jest wrogi bo nigdy nie widziałam nawet zarodków bo tylko beta mi pokazywała ciążę czyli tzw biochemiczne i nie wiem co to będzie jak zlmoim mężem nie będę mieć dzieci:(

reklama
@Bunia10 wlewy mają szerokie zastosowanie najważniejsze to kiedy tracisz ciążę z obecnym partnerem wtedy powiem Ci jak zrobisz wlew i dlaczego. Proszę napisz bo wypadlam z forum trochę i nie znam Twojego przypadku.

Do góry