Ja pewnie z innej beczki dzis jest 2 tygdodnie po feralnych prenatalnych i tydzien po poronieniu malucha....jade na kontrolna wizyte do ginekologa i zobaczę jakie przyjmie stanowisko chcialabym aby zlecil mi te badania na poczatek o jakich mowicie zespol antyfosfolipidowy, homocysteina i kwas foliowy ( to jest mthr???) Generalnie to zobacze czy moj lekarz sie podejmie czy skieruje do kogos....moj lekarz uratowal mi zycie podczas ostatniego porodu i jestem z nim tak troche emocjonalnie zwiazana jednak bardzo chcialabym miec jeszcze dzidziusia a jednak czas mi biegnie i wiem ze potrzebuje badan aby sie udalo wiec pewnie bede musiala dokonqc wyboru....Wasze historie sa niesamowita skarbnica wiedzy dziekuje
reklama
Charlotte21
Fanka BB :)
Kochanie czekałam na te piękne wieści. Teraz mocniusko zaciskam kciukasy i puszcze dopiero po porodzie [emoji3590]A to masz wszelkie nowe informacje [emoji23] wczoraj powinnam dostać @ [emoji6] mąż mi mówi, żebyśmy spróbowali bez zbędnych leków, bo na lekach moje ciąże najszybciej się "ewakuują" [emoji849] wzięłam dziś pokryjomu Bessinsa [emoji39]Zobacz załącznik 1037333
czarna_mala
Jakoś zbytniej euforii nie ma w moim przypadku [emoji8] za kciuki dziękujęKochanie czekałam na te piękne wieści. Teraz mocniusko zaciskam kciukasy i puszcze dopiero po porodzie [emoji3590]
Malina_93
Zespol antyfospolidowy to są badania na 3 przeciwciala (antykardiolopinowe, antykoagulat toczniowy i anty beta2 glikoproteinie). Mthfr to całkiem co innego. Homocysteina jest z reguły za wysoka przy mutacji mthfr. Możesz zrobić samo badanie na mthfr ale raczej się to nie opłaca. Ja robiłam w Poznaniu w centrum krwiodawstwa bo tu mają najtaniej. I robiłam rozszerzony pakiet w kierunku trombofili który właśnie zawierał w sobie też. Nie pamiętam dokładnie ale coś chyba ponad 300 zl ten rozszerzony tam kosztuje.Ja pewnie z innej beczki dzis jest 2 tygdodnie po feralnych prenatalnych i tydzien po poronieniu malucha....jade na kontrolna wizyte do ginekologa i zobaczę jakie przyjmie stanowisko chcialabym aby zlecil mi te badania na poczatek o jakich mowicie zespol antyfosfolipidowy, homocysteina i kwas foliowy ( to jest mthr???) Generalnie to zobacze czy moj lekarz sie podejmie czy skieruje do kogos....moj lekarz uratowal mi zycie podczas ostatniego porodu i jestem z nim tak troche emocjonalnie zwiazana jednak bardzo chcialabym miec jeszcze dzidziusia a jednak czas mi biegnie i wiem ze potrzebuje badan aby sie udalo wiec pewnie bede musiala dokonqc wyboru....Wasze historie sa niesamowita skarbnica wiedzy dziekuje
Dziś robiłam właśnie zespół antyfospolidowy i homocysteine i w diagnostyce zapłaciłam za to 400 zł.
Nie dziwię się, że podchodzisz realistycznie. Ja jednak zachowam podejście euforyczne [emoji16]Jakoś zbytniej euforii nie ma w moim przypadku [emoji8] za kciuki dziękuję
@Charlotte21 tylko zgięcie macicy to ja mam takie, że ciężko rodzic, a kobita na prenatalnych z niczym nie miała problemu. Jak trzeba było, to kazała wyjść i wrócić za chwilę by dobrze pomierzyć. Robiła też USG dopochwowe by wszystko było idealnie. Nic nie straszyła. Wręcz pocieszała, że ze względu na wiek papa może źle wyjść, ale żebym się nie martwiła, bo może w średnim wyniku wyląduje. Ona zakładała to złe. A wyszło niskie. Dobry lekarz na prenatalne i dobry sprzęt to podstawa. Ja też miałam zd w ryzyku 1:141. A Helenka wygląda ok.
ja mam tylozgiecie i we wszystkich donoszonych ciazach mialam baaardzo dokladne usg prenatalne i nikt nigdy nie mowil mi ze przez to zle widac no i prenatalne mialam dopochwowo robione a nie przez brzuch@SalsaPL , @Mi80 dzięki za komentarze faktycznie powiedziałabym, że pierwszy raz widziałam takie złej jakości zdjęcia USG. Jednak Pan doktor stwierdził tyłozgięcie i że i tak mam bardzo dobry obraz jak na moją przypadłość. Tak mi sondą dociskał do brzucha, że zapytałam się nawet czy do dziecku nie zaszkodzi. Zastanowie się jescze z moja panią dr na tym, czy jeszcze raz zrobić prenatalne. Ale na pewno poproszę o jeszcze skierowania na prenatalne do kogoś innego. Chciałabym iśc do dr Staniczka, dziewczyny go tutaj polecają i moja lekarka też, miałam u niego wizytę, ale chciałam koniecznie wiedzieć czy wszystko jest ok przed weekendem aby rodzinie powiedzieć.
ciesze sie ze pojdziesz sie uspokoic u kogos innego
no i juz 12tc alez pieknie
mam nadzieje ze jak serduszko zobaczysz albo po prenatalnych bedziesz to w koncu bedziesz mogla sie cieszyc ciazaJakoś zbytniej euforii nie ma w moim przypadku [emoji8] za kciuki dziękuję
ja juz ostatnio nie mialam radosci od poczatku bo wiecej negatywnych mysli i obawiam sie ze w nastepnej jak sie uda tez tak bedzie
reklama
Charlotte21
Dziewczyny ze świruje zaraz. Dosyć że dzisiaj to USG dało mi popalic. Ciągle mam stres w żołądku którego nie umiem oddalić od siebie. To znowu mam czerwone płomienie. Dwa dni temu byłam na IP bo krew leciała. Stwierdzili że nic nie ma w środku. Dzisiaj włożyła. 2 luteiny i nie głęboko. A krwawnie dopiero teraz wyszło mi. Może przez ten ucisk brzucha. ? Bo napisał mi naprawdę mocno. Jak myślicie. ? Jechać znowu na 3 USG w ciągu 3 dni ?
Podziel się: