reklama
malinka2914
Zaciekawiona BB
Dziewczyny ja mam te wszystkie przeciwciała tarczycowe (atg, atpo i trab) Najbardziej mam ponad normę atg, a nie mam chorej tarczycy. Byłam u endo i powiedział, że owszem mam na tarczycy jakieś torbiele, ale hormony i badania usg są w porządku. Czytałam, że te p-ko tarczycy czyli chyba atg nie przenikają przez łożysko, ale te atpo już tak. Na pewno świadczy to o nieprawidłowo działającym układzie immunologicznym. Moj gin uważa jednak, że powodem moich strat są przeciwciała p-ko jajnikom, a nie tarczycy. Acha, a na tym forum przeczytałam, że na przeciwciała tarczycowe dobrze jest brać selen. Endokrynolog u którego byłam miał również taką teorię, po badaniu usg że pękła mi jedna torbiel (bo była częściowo opróżniona) i stąd te przeciwciała. Dla mnie jak na razie jest to zagadka. W magazynie ChemyBycRodzicami jest artykuł na ten temat, ale podsumowanie również jest takie, że ewidentnie jest jakaś zależność między traceniem ciąż i występowaniem przeciwciał, ale lekarze nie potrafią na razie tego rozgryźć.
malinka2914
Zaciekawiona BB
Ok, moje wyniki: TSH 1,79 (norma od 0,340-5,6), FT3 2,94 (norma od 2,50 -3,90) FT4 0,85 (norma od 0,61 -1,12) anty TPO 44,54 (norma od 0,00-34,00) anty TG 1058,00 (norma od 0,00 -4,00) Ten endo powiedzial tylko ze jak zajde to zeby od razu tsh zbadac i wtedy jak cos to mam brac hormomy. Tylko wlasnie ja sie obawiam ze moze byc za pozno mija tarczyce ma jeszcze obejrzec moj gin ktory trz jest endo i zobaczymy co powie. Ja juz nie wiem co o tym sadzic, tez wczesniej myslalam ze to problem tarczycy tym bardziej ze u mnie praktycznie wszystkie kobitki w rodzinie maja ten problem.
G
gość 94049
Gość
Jo-manh brałam selen i wit pp. Po kilku miesiącach miałam zbadać poziom czy cos spadło. Ale tak zwlekałam,ze pojawiła sie ciaza,wiec odpuściłam to badanie.
Olvi a mutacje genu mthfr robiłaś?
Czytalam,ze przy hashi niedoczynnosc w końcu tez sie pojawia
moja mama dopiero teraz miała badane tsh, okazało sie, że ma na poziomie 21 z groszem. A do lekarza oczywiście kolejki....
Olvi a mutacje genu mthfr robiłaś?
Czytalam,ze przy hashi niedoczynnosc w końcu tez sie pojawia
moja mama dopiero teraz miała badane tsh, okazało sie, że ma na poziomie 21 z groszem. A do lekarza oczywiście kolejki....
Jo -manh wlasnie patrzalam na moje padania morfologi krwi i mam wlasnie badania na ferrytyny wiec powinno byc to za darmo z NFZ tylko napewno skierowanie od lekarza .
Kruszka , nie robiliśmy jeszcze tych badań bo czekam na skierowanie do tej kliniki i tam podobno maja nam zrobic te badania . Mieszkam w Anglii i te badania prywatnie za jedna osobę kosztuje 350 f wiec poczekam na te skierowanie a jesli szybko nie dostanę to jade w maju do Polski i tam zrobie podobno są tansze
Kruszka , nie robiliśmy jeszcze tych badań bo czekam na skierowanie do tej kliniki i tam podobno maja nam zrobic te badania . Mieszkam w Anglii i te badania prywatnie za jedna osobę kosztuje 350 f wiec poczekam na te skierowanie a jesli szybko nie dostanę to jade w maju do Polski i tam zrobie podobno są tansze
Reptus ja leczyłam się immunologicznie przed transferem.
Miałam dwa nieudane podejścia w Bielsku-dla pani dr wszystko było ok i nie ma co szukać przyczyn tylko podchodzić dalej ale ja uparcie zaczęłam szukać na necie i tak trafiłam do Malinowskiego do Łodzi. Miałam 7 szczepień nim MLR ruszył na poziom 36,6 i to dopiero po szczepieniach pulowanych. 1 podejście w Katowicach też się nie udało ale pewnie dlatego ze się pośpieszyłam a MLR miałam dalej 0. za 2 razem prócz dobrego mlr brałam miesiąc przed encorton za to koleżanka z którą poznałam się u Maliny dostała Equral też na m-c przed a wyniki miałyśmy identyczne :-) Udało się i jej i mi a podchodziłyśmy do transferu w odstępie tygodnia :-)
Oczywiście + żelazny zestaw . Ja po acardzie miałam raz tyci plamienie i to jednorazowe-nie odstawiałam go natomiast ona 3 razy i za każdym razem odstawiała na tydzień lub dwa po czym powracała i tak do końca 34tc.
Do tego cykl przed miałam biopsję endometrium i pobierane coś tam ze środka z czego robili podłoże dla zarodka oraz EMBRIO GEN. Wszystko to na zagnieżdzenie .
Polecam w 100%. Uważam że dzięki tym dodatkowym opcjom udało się :-)
Miałam dwa nieudane podejścia w Bielsku-dla pani dr wszystko było ok i nie ma co szukać przyczyn tylko podchodzić dalej ale ja uparcie zaczęłam szukać na necie i tak trafiłam do Malinowskiego do Łodzi. Miałam 7 szczepień nim MLR ruszył na poziom 36,6 i to dopiero po szczepieniach pulowanych. 1 podejście w Katowicach też się nie udało ale pewnie dlatego ze się pośpieszyłam a MLR miałam dalej 0. za 2 razem prócz dobrego mlr brałam miesiąc przed encorton za to koleżanka z którą poznałam się u Maliny dostała Equral też na m-c przed a wyniki miałyśmy identyczne :-) Udało się i jej i mi a podchodziłyśmy do transferu w odstępie tygodnia :-)
Oczywiście + żelazny zestaw . Ja po acardzie miałam raz tyci plamienie i to jednorazowe-nie odstawiałam go natomiast ona 3 razy i za każdym razem odstawiała na tydzień lub dwa po czym powracała i tak do końca 34tc.
Do tego cykl przed miałam biopsję endometrium i pobierane coś tam ze środka z czego robili podłoże dla zarodka oraz EMBRIO GEN. Wszystko to na zagnieżdzenie .
Polecam w 100%. Uważam że dzięki tym dodatkowym opcjom udało się :-)
Cześć jestem nowa choć czytam ten wątek od początku jestem po 4 poronieniach i 1 porodzie przedwczesnym w 23 tc. Mnóstwo wykonanych badań i szczerze tracę już nadzieję że w końcu uda się szczęśliwie donosić ciążę.
cześć dziewczyny,
Paula, to masz tez już za sobą sporo
mam takie pytanko w związku z tym że wszystkie przeciwciała ANA, APA, ASA, AOA i ATG, ATPO i TRAB mam ujemne czy jest jeszcze coś co mogłam przegapić? A jeszcze pytanie do dziewczyn z wirusem opryszczki czy w tym kierunku sa jakieś badania? Czyli w sumie to mi zostaje wyszukane tylko to co w stopce?! acha jeszcze pytanko, czy zdarzała wam się taka MEGA owulka? tak mnie wczoraj zbolał brzuch przy skoku tempki, ze szok.. to dobrze?
Paula, to masz tez już za sobą sporo
mam takie pytanko w związku z tym że wszystkie przeciwciała ANA, APA, ASA, AOA i ATG, ATPO i TRAB mam ujemne czy jest jeszcze coś co mogłam przegapić? A jeszcze pytanie do dziewczyn z wirusem opryszczki czy w tym kierunku sa jakieś badania? Czyli w sumie to mi zostaje wyszukane tylko to co w stopce?! acha jeszcze pytanko, czy zdarzała wam się taka MEGA owulka? tak mnie wczoraj zbolał brzuch przy skoku tempki, ze szok.. to dobrze?
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: