reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka badanie nazywa się HSV1/2. Ale jakieś 80% społeczeństwa ma opryszczkę, więc skoro miałaś w ciąży, to chyba wynik badania jest znany i szkoda kasy :)
A co do wyników przeciwciał, to podobno niektórym ujawniają się dopiero w ciąży :-(

Ostatnia edycja:
reklama
cześć Truskawka, cieszę sie, ze sie odezwałaś ;)
Ovli, ja też miałam dośc często 3/4 razy w roku. Wiem dziewczyny niejednokrotnie pisały, że jak ma się opryszczke to nie ma to znaczenia. Chciałabym po prostu zrobić co w mojej mocy. Jednak moja ginka sie tym przejęła bo ciąża tez była książkowa i wydawało się, że silna a potem 3 dni po opryszce szok... i w kolejnej też tak było, tylko tu to raczej był wynik stresu po diagnozie z wizyty..
Ewcia, a ty wszystkie przeciwciała robiłaś w ciąży lub zaraz po? To, ze problemy z krzepliwością uaktywniaja sie w ciąży wiedziałam ale o przeciwciałach nie, nie pocieszyło to mnie :(

Ostatnia edycja:
Nafoczka część badań udało mi się zrobić będąc jeszcze w ciąży, ale nie wszystkie. Co do tego, które przeciwciała mogą się ujawniać tylko w ciąży, a które nie, to nie mam pojęcia, ale np ANA też mogą, nie tylko na krzepliwość. Nie chciałam Cię martwić, przepraszam :*
A co do opryszczki, to ja zaczęłam obecną ciążę od opryszczki narządów płciowych i u mnie akurat nie miało to wpływu. Ale następnym razem zamierzam przeleczyć się przez zajściem na wszelki wypadek.

Mam pytanie odnośnie badań ANA?
Czy mogę wykonać same ANA czy już bardziej rozszerzone ANA2...

Czy przeciwciała przeciwko antygenom łożyska robi się zaraz po poronieu czy można też później?

Ewa nie ma za co :) powiedz mi tylko przeciwciała ANA miałas w ciąży oznaczone? Okazuje sie,że przeciwciał ASA nie mamy, czy ktoś z was robił? pomyliły mi sie AOA ;-)
Tola jak widać z przeciwciał ci nie podpowiem, moge powiedzieć tylko tyle, ze lekarz kazał mi zrobic teraz AOA po sześciu miesiącach wiec jakies znaczenie nawet teraz mają ;)

Tola najpierw robi sie ANA i jesli wychodza pozytywnie to wtedy ANA2.

Nafoczka ja ASA robilam, ale u mnie oprocz wspomnianego ANA wszystko wyszlo ujemne.

Nie pamietam ktora pytala co tam u mnie a wiec...

Jakos dochodze do formy, brzuch mnie jeszcze pobolewa, maluszki raz placza, raz sa spokojne, wielka pomoc mam od mamy i od mojego, ktora mi pomaga, a tu obiad zrobi, a tu wezmie na rece maluszka itp.. na ta chwile nie wyobrazam sobie zebym byla sama... chociaz wiadomo to kiedys nastapi ze zostane sama i bede musiala dac rade. Mam takie momenty ze mysle ze nie dam rady, zmeczenie i nie wyspanie robia swoje. 3 dni temu pol dnia przeplakalam z bezsilnosci, w ostatnia noc zdazylam przymknac oko a tu maly sie obudzil. wiedzialam ze tak bedzie..poza tym glodna sie zrobilam i trzeba bylo cos zjesc..maluch wyssal zemnie energie. Pewnie zaraz mala sie obudzi wiec...jestem oslabiona, musze isc zrobic badania jak tam moje parametry....zreszta czesto mam nie przespane noce, albo spie krotko bo zasnac nie umiem itp...

Witam nowe dziewczyny....

Gratuluje pozytywnych wynikow i udanych wizyt... :tak:

reklama
Enya a jak są dodatnie to co wtedy? sterydy?

No to muszę szukać dalej... Bo oto moje wyniki...

Homocysteina Homocysteina 5,50 µmol/l 5,00 12,00 N
P/c. przeciw kardiolipinie P/c. p. kardiolipinie IgG: 3,11 GPL
P/c. p. kardiolipinie IgM: 4,25 MPL
P/c. p. beta-2-glikoproteinie I P/c. p. beta-2-glikoproteinie-1 IgG 1,82 SGU
P/c. p. beta-2-glikoproteinie-1 IgM 17,37 SMU to jakieś nieco podwyższone, ale nie mam norm bo to ze str. odbiore wynik to zobacze...
Antykoagulant toczniowy Antykoagulant toczniowy NIEOBECNY

Załamka... Ciekawe czy coś wogóle wyjdzie...

Co proponujecie jeszcze?
ANA, APA, NK, coś jeszcze???

Ja to jakoś dziwna jestem... Czuję że w ciąży jestem(ostatnie 2 x): ból piersi, temp wyższa, hcg +. Potem przychodzi krótkotrwały ból brzucha, bez plamienia i czuję że w ciąży już nie jestem. Rano temp spadła, piersi przestały boleć i hcg spada.

Ostatnia edycja:
Do góry