Ovli moja poprzednia lekarka twierdziła, ze może to mieć wpływ. Ja przy dwóch z czterech poronionych ciąż też miałam. Wirus opryszczki jest z tego samego gatunku co ospa... ja przeszłam intensywne leczenie heviranem ustawione przez dermatologa. Tylko się zastanawiam czy na ten wirus jest jakieś badanie?!
reklama
malinka2914
Zaciekawiona BB
Nut4nut dzieki na to forum o tarczycy
Na opryszczke jest chyba badanie przeciwcial anty herps czy jakos tak, ja rowniez mam wirusa opryszczki ale slyszalam ze tylko ta plciowa lub jak sie nia zarazisz po raz pierwszy w ciazy to sa grozne. Znam dwie osoby ktore maja opryszczke z ciazami wszystko bylo ok. Nafoczka ja do tych przeciwcial dorzucilabym jeszcze AOA czyli p-ko jajnikom.
Malinka AOA też mam ujemne, co do opryszczki się nie znam, wiem ,że moja była gin. zwrócila na to uwagę i kazala coś brać z USA niedostępne u nas. Nowemu lekarzowi zapomniałam zwrócić na to uwagę więc nie wiem jakie jest jego zdanie. W sumie to nie wiedziałam czy pierwsze była opryszczka a potem ustanie serduszka czy opryszczka była jako wynik ustania serduszka... a może to zbieg okoliczności? jakbym mogla to sprawdzić jeszcze to bym była spokojniejsza...
truskawka1211
Fanka BB :)
Ovli22 nie sądzę by opryszczka była przyczyną poronienia. Po prostu coś szwankuje w Twoim organizmie.. Niestety...
Ovli22 jeśli miałaś opryszczkę już wcześniej np przed ciążą to mało prawdopodobne żeby była ona przyczyną obumarcia dzidzi, Truskawka ma rację.
Swoją drogą chwilę temu też zastanawiałam się czy opryszczka miała wpływ na mój poród przedwczesny. W dniu kiedy dostałam skurczy rano wyskoczyła mi okropna opryszczka i była to dopiero druga opryszczka jaką miałam w życiu. Niedawno pytałam o to lekarza na co powiedział że to tylko świadczy o osłabieniu organizmu co jest w ciąży częste.
reklama
B
BabaaJagaa
Gość
W pierwszej ciąży miałam opryszczkę na samym początku a ciąża rozwijała się książkowo do samego końca. Później w trzeciej też mnie zaatakowała i to dość mocno, ciąża się posypała.Myślę, że to nie miało znaczenia. Warto jednak dla pewności przeleczyć się przed staraniami, tak dla świętego spokoju.
W ciążach w których brałam encorton nie wyskoczyła mi ani jedna.
W ciążach w których brałam encorton nie wyskoczyła mi ani jedna.
Podziel się: