reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny mam do oddania bony znizkowe na badania w invimedzie wazne do konca 2019 r - moj juz robil te badania
30% znizki na badanie rozszerzone nasienia
30% na fragmentacje DNA nasienia
30% na badanie nasienia HBA
50% na badanie AMH
30% na badanie nasienia msome

jak ktos chetny zapraszam na priv :)

edit

zostalo juz tylko 30% na badanie nasienia msome

Ostatnia edycja:
Marshia ale to wychodzi mniej wiecej jeden wlew w tygodniu ? ja mam miec co 2 tyg a dawki podobne do twojej
mialas tez sterydy ?
Miałam enciorton 15 mg do 15 tc, potem schodziłam z dawki do 20 tc. Miałam heparynę 0,6. Aspirin cardio. Gluckophage do samego końca ciąży. Wlewy miałam od bety co 3 dni do serduszka. Potem co tydzień do chyba 11 tc. Potem co 10 dni i ostatnie 2 miały 2 tyg przerwy. Oczywiście nie idealnie co do dnia, bo czasem wypadała niedziela, czasem pielegnuarka nie mogła przyjechać. Także tak „mnuej więcej” to wypadało. I dawka 100 ml na 500 ml soli - triche zawsze trzeba było wylać, żeby się mieszanka zmieściła do butli.

Nie było mnie miesiąc. Nie nadrobię wszystkiego, ale tak na szybko.
@Gannka gratuluję córeczki - pamietam cię :)
@Wikunia7 ja mislam 16 wlewow z intra. Od owulacji do 16 tc. Córeczka ma 8,5 miesiąca :) to 6 ciąża i pierwsze dziecko.
@Apsik1981 strasznie dziwne dawki masz rozpisane. Ja brakam 100 ml intra w 500 ml soli.
@Charlotte21 gratuluję ciąży.
@Marthi @bertha @mala79 @czarna_mala @burczuś za Was wciąż nieustanne kciuki.
@Marthi docenism ten mały cud każdego dnia i każdej godziny :). Mówię po tysiąc razy dziennie, ze kocham. Często zbiera mi się na płacz ze szczescia :)
Mam 200 ml Intralipidu w 4/5 dni cyklu przygotowującego do transferu czyli z lekami
Potem w dni transferu 200 ml,
Kolejny wlew w dniu pozytywnej bety,
A potem co 3 tygodnie aż do końca 1 trymestru.
Ja miałam nk mam dobry. Ale jest problem z zagniezdzeniem się zarodka. To nie jest na zabicie wysokiego nk.

@Marthi [emoji173]
Myślę, że to, że się pamięta to nie znaczy, że się rozpamietuje dniami i nocami. Pamiętamy o naszych zmarłych Babicach, dziadkach, rodzicach... I nic w tym złego, więc dlaczego mielibyśmy nie pamiętać o naszych dzieciach ? Myślę, że trzeba zmienić podejście i pamiętać o dzieciach, jako o osobach które były, A nie o tym, że coś nam w życiu nie wyszło, że się nie udało, że ktoś zawinil itp... Tak jest łatwiej.
Ja nigdy nie zapomnę o swoim synu, a co więcej, zamierzam też powiedzieć o nim swoim dzieciom. W końcu to był ich brat.

@Marthi, @nadzieja2018 przepracowałam dość dobrze swoje straty, a mimo to często myślami jestem z moimi dziećmi. Zawsze z uśmiechem mówię o moich maluszkach nawet obcym. Ponieważ mam dzieci po przejściach to często pytają który poród i wtedy mówię, że to moje żyjące a mam jeszcze dwoje Aniołków.
Tak jak @Oczekujaca123 pisze, pamiętanie nie oznacza rozpamiętywania. Nie tylko z bólem mozna wspominać swoje dzieci. Ja też chcę moim maluchom na ziemi powiedzieć o tych w niebie. W mojej rodzinie to nie jest temat tabu. Wręcz przeciwnie. Razem z m często jesteśmy z naszymi maluchami, wszystkimi. Rozmawiamy, pamiętamy.... W tym roku też wyjątkowo wszystko dookoła przypomina. Nawet zdarzyło się, że ktoś przypomniał nam, że nasza dziewczynka miałaby już 6lat, a krasnalek 4,5. W domu by pamiętać rośnie drzewko oliwne na część naszej Oliwki. To prezent dla mojego M na jego pierwszy dzień Taty. Obchodziliśmy go pomimo tego, że nie było w domu dzieci.
Potęga podświadomości nie polega na odcinaniu się od samego siebie i swoich przeżyć. Raczej polega na transformacji sposobu myślenia z tego negatywnego, czarnego i zanurzonego w żałości do wyswobodzenia się na rzecz myśli pogodnych, jasnych pozytywnych. Ale to nie dzieje się na zasadzie odcięcia od tego co negatywne, a raczej na uczeniu się podchodzenia do życia i doświadczeń w sposób bardziej otwarty, gotowy na doświadczenie pozytywów pomimo trudow, na patrzeniu w przyszłość z nadzieją. Mam nadzieję, że mnie rozumiecie choc to chaotyczne mysli

Ostatnia edycja:
@Destino wg mojego rozumowania napisałaś dokładnie to co wczesniej @Nadzieja2018 ;) więc mysle ze jak najbardziej wszystkie rozumiemy. Zadna z nas nie wypiera tego ze byly ciążę, byly maluszki, ktore człowiek kochał i na ktore czekał bo to tak oczywiste jak to ze ziemia jest okrągła. Wlasnie chodzi nam o to co napisałaś, co wczesniej napisała @Nadzieja2018 :) trzeba patrzeć w przyszłość z nadzieją i wiarą że bedzie dobrze.
Ja głęboko wierze w to ze wszystkie ktore tu walczymy o cud macierzynstwa w koncu nam sie uda ;)

reklama
Do góry