reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Zlecił to:
-ANA
-MLR
-Mutacje MTHFR A i C
-mutacja protrombiny
-mutacja typu Leiden
-białko C I S,
-LA
-przeciwciała przeciwkardiolipinowe
-przeciwciała przeciwfosfatydyloserynie
-przeciwciała p/fosfatydyloinozytolowi
-przeciwciała p/protrombinie
-test potrójny nasienia
-Mycoplazma Ureoplazma
W szpitalu:
-biochemia
-potas,sód
-TSH,prolaktyna,FT3 FT4,witamina D ( i tu niedobór),prolatyna po obciążeniu,Ca,DHEA,estradiol,FSH,LH,kortyzol,testosteron,APTT,SHBG,czas protrombinowy,fibrynogen, insulina i glukoza bez obciążenia, po godzinie i po dwóch
To chyba wszystko.
acard i heparyna jak najbardziej zaleca i zwiększa dawki heparyny w zależności od wagi stąd u mnie clexan 100
A jeżeli chodzi o immunologa to byłam u Sidora, też w Krakowie

reklama
Czy Dr Przybycień rutynowo wysyła do szpitala?
To kiedy on tak naprawde zleca ten Acard i Fraxi? Czyli nie wszystkim jak rozumiem?

Prawda jest taka że na moim zaścianku nikt mi tych leków nawet na próbe nie zleci... Musze mieć czarno na białym napisane żeby zlecił mi to ktoś...

Madzia A ten Sidor to co Ci powiedział? Byłaś na nfz czy prywatnie? Jakieś badania zlecił?

Czesc dziewczyny :)
Bardzo prosze napiszcie kiedy odstawialyscie steryd w ciazy?
Jak bede w domu, to i ja sie wypowiem przychylnie i obszernie n.t dr Przybycienia;)

Dobijcie mnie dziewczyny!!!!!!!!!!
Właśnie wróciłam od gina. Sytuacja jest meeeeeeeeeeeeeeeeega do duuuuuuuuuuuuuuuuuszy!!!!!!!!!!!!!
Otóż ciąży nie widać w macicy. Za to jest płyn w j. brzusznej. Mam zrobić hcg i za tydz przyjść na usg. Pytam Dr czy ten płyn to może być ciąża pozamaciczna. A on do mnie "Nie wykluczam"
Mam dość. Dobił mnie do samego dna moje dna!!!!!!!!!!!!!

Tola spokojnie. Na tym etapie ciąży nie widać nigdzie, ani w macicy ani w jajowodzie. A płyn w zatoce douglasa, bo przypuszczam, że o to chodzi, też miałam kilka razy, z różnych powodów, nie myśl o najgorszym.

Dziekuje dziewczyny za odpowiedź :)
a co do dr Przybycienia, to ja nie mogę złego słowa o nim powedzieć, bo 2 latach leczenia u niego, w końcu jestem w ciązy, już 10 tydzień leci :)
przeszłam oczywiscie mnóstwo badan, i stymulowane i monitorowane cykle, inseminacje, szczepionki limfocytami w Łodzi (mi one tylko pogorszyły sytuacje, mlr spadło z 10% do 0%), w koncu decyzja o in vitro, drugi transfer udany ;) jestem na zelaznym zestawie, wierze, ze bedzie ok :)
dr Przybycienia z czystym sumieniem polecam, wiadomo jak kazdy czlowiek ma i dobry humor i mniej dobry, ale chce pomoc parom, cieszy sie z kazdej ciazy, ciagle sie szkoli, zna sie na rzeczy.
Co ważne, przyjmuje przez 7 dni w tygodniu, przez dzień i pół nocy, w święta nawet, a to cenne u ginekologa, bo przecież róznie może wypaśc owulacja itp., zna pacjentki, pamięta je.
pozdrawiam! walczcie o marzenia!

Ostatnia edycja:
Tola u Sidora byłam prywatnie, zlecił w sumie tylko pasożyty z tego co pamiętam.Ja u niego, byłam raz i zrezygnowałam z niego bo nic nowego nie powiedział.

reklama
raptus, zula alokin , reszta chyba nat lub ins

Tola skarbie zeby to byl tylko zly sen bedziesz miec laparoskopie czy co.kolwielndo.stwierdzenia czybjest taka diagnoza?

Do góry