reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny ja po wizycie ;) wszystko ok. Co do tego TSH mam skierowanie do endokrynologa ale chyba nie ma co się pchać na nfz, pójdę prywatnie. Przed wizytą chce powtórzyć tsh i zrobić jeszcze ft3 i ft4. Czy coś jeszcze żebym nie szła nie potrzebnie na ta wizytę?

@Marthi ja miałam 2 straty przed Zosią ciąża pierwsza Zuzia 26 tydzień zdrowa córka ciąża bez leków druga 12 tydzień córka nie udalo się zbadać w Genesis próbka wywietrzała heparyna 0,2 -0,4. Później zaczęłam sie badać sama genetyka itd i Malinowski. Tylko dziewczyny ja pisałam wam tu kilkanaście razy , że ja nie zachodziłam w ciąże w ogóle moje 2 pierwsze ciąże to z inseminacji . Po zbadaniu męża wyszly przeciwciała i zachodze w pierwszym cyklu mój mąż ma zapalenie gruczołu krokowego to choroba przewlekła w ogóle jej nie odczuwał nie wiedział o niej a nabawił sie jej chyba za mlodu tak powiedział m bo jezdził na żagle i nie raz nie dwa przemarzł u nas te przeciwciała będą do konca zycia bo jest zwapnienie na jadrze ktore powoduje zapalenie od czasu do czasu. Także badajcie mężów nie tyko badanie nasienia ale i usg.

@Karolinaaaa w ciazy musisz miec wizyte u endo w ciagu 7 dni po co płacić? Nie rób badań da ci skierowanie lekarz

@Oczekujaca123 kochana jak u Was?

@dżoasia myśle o Tobie i dziewczynkach

Ostatnia edycja:
Nie wiem z endokrynologiem.. wszędzie kolejki na rok do przodu a to, ze w ciazy i mam skierowanie to w duuu mają ;/ może ktoś coś może polecić w okolicy trójmiasta? Ale badania i tak chyba zrobię przed wizytą, nie jest jakis straszy koszt a co najmniej tydzień do przodu będę. Dzięki za podrzucneie linków! Akurat w diagnostyce mam jeszcze parę % zniżki;)

@Porzeczka1234 - dziekuję za informację. A standardowo, jak nie ma zapalenia tego gruczołu, to te przeciwciała mogą się pojawiać i znikać czy jak się pojawią (pytanie kiedy powstają?) to już są na całe życie? Masz informacje na ten temat?

@dżoasia - co u Was?

@funia @kas90 - zapomniałyście już o nas:) ? planujecie drugie?

@dżoł - co u Ciebie, kochana?

@Nadja_n - ściskam!! :*

@marzycielka81 - spakowana już pewnie?

@bertha @burczuś @marshia - nieustanne <3

@Porzeczka1234 dzieciaki rosną, ostatni pomiar w zeszły piątek- Staś 5220, Amelka 4550.
Przygotowujemy się na chrzciny- 18.08, muszę w końcu coś kupić , żeby mieli w czym iść :D
Byliśmy w poniedziałek u audiologa (Stasiowi w szpitalu nie wyszło przesiewowe badanie słuchu) , teraz wygląda na to, że jest ok. Za pół roku mamy kontrolę. Oprócz tego Rehabilitujemy wzmożone napięcie Stasia no i u Amelki też się pojawiło:( Więc ona też ćwiczy. Czas nam mega szybko ucieka, wizyty prywatne, organizacja chrzcin wszystko nas trochę szarpnelo finansowo więc M trochę więcej pracuje, a ja sama muszę ogarniać wiecej więc jest ciężko :(
W dodatku odzywa się u mnie IO. Zaczynam tyc z powietrza. No i mega bolą mnie nogi- robią mi się pajaczki.... chyba odstawienie heparyny daje o sobie znać . Muszę zadbać o siebie A nie mam czasu ...
Na szczęście noce się nam poprawiły . W zasadzie dzieciaki śpią od 21/22 do ok 4... no ale zanim ja ogarnę wszystko położę się to jest ok 24 więc snu też nie zawiele zostaje. Staś mało sypia w ciągu dnia i generalnie jest mega wymagającym dzieckiem... dobrze , że 2 takie same charaktery mi się nie trafiły bo już powoli czuje jakbym wariowala ...
Także u nas raz pod górkę raz z górki, ale generalnie cieszę się, że mam dwójkę choć czasem mam myśli w stylu "za jakie grzechy ..." jakkolwiek to źle nie zabrzmi ale pewnie tylko mamy bliźniaków to zrozumieją ...

A co u Ciebie? Jak się czujesz? Który to już tc?

@burczuś co u Ciebie ? ;**

@Marthi ja miałam 2 straty przed Zosią ciąża pierwsza Zuzia 26 tydzień zdrowa córka ciąża bez leków druga 12 tydzień córka nie udalo się zbadać w Genesis próbka wywietrzała heparyna 0,2 -0,4. Później zaczęłam sie badać sama genetyka itd i Malinowski. Tylko dziewczyny ja pisałam wam tu kilkanaście razy , że ja nie zachodziłam w ciąże w ogóle moje 2 pierwsze ciąże to z inseminacji . Po zbadaniu męża wyszly przeciwciała i zachodze w pierwszym cyklu mój mąż ma zapalenie gruczołu krokowego to choroba przewlekła w ogóle jej nie odczuwał nie wiedział o niej a nabawił sie jej chyba za mlodu tak powiedział m bo jezdził na żagle i nie raz nie dwa przemarzł u nas te przeciwciała będą do konca zycia bo jest zwapnienie na jadrze ktore powoduje zapalenie od czasu do czasu. Także badajcie mężów nie tyko badanie nasienia ale i usg.

@Karolinaaaa w ciazy musisz miec wizyte u endo w ciagu 7 dni po co płacić? Nie rób badań da ci skierowanie lekarz

@Oczekujaca123 kochana jak u Was?

@dżoasia myśle o Tobie i dziewczynkach

Hej dawno nie zaglądałam tutaj. Też sobie dałam trochę przestrzeni.
10 stycznia lyzeczlowanie 10tc komórki nk
8 czerwca lyzeczlowanie 8 tc trisomia 16

Po pierwszym poronieniu robiłam cały zestaw antyfosfolipidowy. Wszystko ok. Wyszły tylko komórki nk na które brałam wlewy o Encorton.
Czy powinna powtórzyć jakieś badania ? Co sądzicie ? Dr Janosz odwołała wizyty na 2 miesiące dla nieciezarnych i nie mam pojęcia co mam robić. Właśnie mi się nowy cykl zaczął i nie wiem czy starać się czy poczekać jeszcze ? Jutro mam mieć badanie na kardiotypy...
Tak bardzo szkoda mi tego cyklu.

reklama
@Marthi mam 2 torby. Jedna swoją a druga młodego do dziadków. Nie spieszę się bo Adrian w sobotę ma 6 urodziny a w niedziele mamy roczek jego kuzyna. I po roczku jedzie do moich rodziców. Ogólnie młody w brzuchu jest o 2 tygodnie większy a głowę ma o dwa tygodnie za mala i trochę panikuje. W poniedziałek mam diabetologa na polnej i on na podstawie cukrów usg i przepływów zdecyduje na kiedy dostanę skierowanie do szpitala

Trzymam mocno kciuki i wierzę że w końcu znajdzie się przyczyna i będzie rada. N as pisz potem co powiedział Kurpisz

Do góry