No ja raczej z tych drążących jestem to stwierdzam, że nie ma na co czekać. Może to zwykły przypadek, albo zarodki genetycznie chore są a może faktycznie immunologia. Mój Dr z Kliniki o poronieniu teraz nie wie. Ogólnie to miałam teraz do transferu podchodzić. Może teraz by sie bardziej przejął bo póki co to ja naciskam że może by szukac przyczyny. Czekam na rozwój wypadków jak @ nie przyjdzie do pn. To ide do gina.
Nie wiem czy w tej por. immunologicznej trafie na jakiegoś normalnego Dr co mnie nie oleje. Ja sama nie wiem już jaki punkt zaczepienia obrać. Z jednej str może lepiej wiedzieć z czym się walczy niż być w martwym punkcie jak teraz jestem...
Narazie nasze badania to:
Kariotypy- ja i M
Ja Detekcja mutacji G20210A w genie Promtrombiny - czynnik II
Detekcja mutacji Leiden w genie Proakceleryny - czynnik V
Detekcja 2 mutacji w genie CFTR
Detekcja polimorfizmu w genie MTHFR
Białko Ci białko S
przeciwciała antykardiolipinowe klasy IgG lub IgM,
przeciwciała przeciw ß2-glikoproteinie I (anty-β2GPI),
antykoagulant toczniowy
Homocysteina
Wit B12 i Kw. Foliowy
Wymaz: Candida albicans, Candida tropicalis, Candida glabrata, Candida parapsilosis, Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorhoeae, Ureaplasma urealyticum, Ureaplasma parvum, Mycoplasma genitalium, Mycoplasma hominis 2012 r
Wymaz: Mycoplazma, Chlamydia, Ureoplazma- 2015 r
Hormony- prolaktyna, estradiol. lh, fsh, androstendion, progesteron, testosteron
Chce wykonać: ANA. Komórki NK, Cytomegalie, Toxoplazmoze, Różyczkę
M Detekcja delecji w rejonie AZF
Detekcja 2 mutacji w genie CFTR
wymaz 2012 r. Candida albicans, Candida tropicalis, Candida glabrata, Candida parapsilosis, Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorhoeae, Ureaplasma urealyticum, Ureaplasma parvum, Mycoplasma genitalium, Mycoplasma hominis
Ile płaciłaś w tym roku za wymaz: Mycoplazma, Chlamydia, Ureoplazma- 2015 r ? Jestem ciekawa ceny, bo będe to robiła w przyszły poniedziałek.