reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mam nadzieje, ze chociaż u Ciebie wizyta wypadła dobrze.... [emoji24] a jeśli jeszcze nie byłaś to trzymam kciuki i życzę powodzenia[emoji8]
Już po wizycie, u nas wszystko dobrze ale głupio mi to pisać wiedząc co Ciebie spotkało :(
A kiedy masz do drugiego gina? Trzymaj się kochana wiem co przechodzisz, sama poroniłam 4 razy, a to moja 5 ciąża...

reklama
@Porzeczka1234 - dziękuję, może zbada to + to co doradzily mi wcześniej dziewczyny, aczkolwiek dla niego te koszty powoli są za wysokie tego wszystkiego :( przeraża go to ile wydajemy kasy a nadal stoimy w miejscu... niemniej powiedział dziś, ze zrobi i chce iść na badania już w poniedziałek / wtorek.

Powiedzcie mi dziewczyny proszę:
1. HLA-C robi się z nasienia czy z krwi?
2. Czy badanie SCD (fragmentacji DNA plemnika) to to samo co chromatyna?
3. Czy lepiej by mąż zbadał przeciwciałaplemnikowe z krwi czy z nasienia?

Czy KIRy bada tylko kobieta z krwi czy facet tez powinien?

Już po wizycie, u nas wszystko dobrze ale głupio mi to pisać wiedząc co Ciebie spotkało :(
A kiedy masz do drugiego gina? Trzymaj się kochana wiem co przechodzisz, sama poroniłam 4 razy, a to moja 5 ciąża...

Gratuluje, dobrze, ze chociaż u Ciebie wszystko idzie w dobrym kierunku. Trzymam dalej kciuki... Za Ciebie, za @ovli22 i inne przyszłe mamy.

Druga ginka dzis wróciła do PL, ma do mnie dzwonic w ciagu godziny i wtedy będę więcej wiedzieć...

@Marthi
Nie jesteś nieudacznikiem!!!!!!!!! Wybij sobie takie myśli z głowy! :( :*

1. HLA-C robił tylko mój mąż, z krwi. Ja robiłam KIR. Te dwa wyniki dr Paśnik analizuje ze sobą.
2. Mój mąż jak to robił, to nazywało się "fragmentacja dna plemnika", ale patrząc nawet na poniższy artykuł to jest to samo.
3. Nie wiem, które lepiej ale mój mąz o iledobrze pamiętam robił z nasienia. Na pewno robił też badanie nasienia w kierunku mycoplasma i ureasplasma.

Suplementowałaś czymś męża podczas starań?

@Marthi kiry bada kobieta z krwi a pan bada genotyp hlaC (to odpowiednik kirow dla pana). Bada tez z krwi. @Porzeczka1234 mowi, ze przeciwciala warto zbadac z krwivi z nasienia, bo z krwi czasem nie wychodzi a w nasieniu owszem.
Kochanie dobrze, ze masz pieska. One sa z nami we wszystkim. A na to co dalej masz czas... teraz trzeba sie upewnic jak sie ma maluszek i zajac sie nim do konca. Potem przyjdzie czas na ciag dalszy

@Malinkaa123 dobre wiesci tez potrzebne. Dobrze, ze sa. Tez tak robilam, ze jak ktos przezywal bol to wstrzymywalam sie od pozytywnych wiesci u siebie. To niebywala wrazliwosc

@Nadzieja2018 - dziekuje. Brał podajże profertil czy fertilman już teraz nie pamietam.

Niestety, Dzisiejsze Usg potwierdziło obumarcie ciąży. [emoji24] Według tej lekarki nie było widać na usg żadnych nieprawidłowości. Mówi ze ten mały pęcherzyk nie był powodem. Krwiak się wchłonął, torbiel tez nie spowodowała tego... Na koniec mnie przytuliła mocno bo jak wychodziliśmy puściły mi nerwy, popłakałam się... Mówiła, ze w pon będzie w szpitalu i może zdąży do mnie przyjść i zobaczyć jak się czuje.... W poniedziałek rano idę najprawdopodobniej. Boze jaka ta lekarka kochana. Ludzka... [emoji24]. Zasugerowała nam badanie genetyczne, i żebyśmy my zrobili sobie mikromacierze dna + konsultacje z genetyk. Mówi ze pogada tez z Dr, jej koleżanka o ponownej później dla mnie jeszcze histeroskopii jednej. Przejęła się bardzo ale mówi, ze musimy sprawdzić te genetykę bo ona nie ma na teraz innego powodu dlaczego tak się stało... obraz usg był bardzo optymistyczny.... :(((

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry