reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi ... [emoji22][emoji24][emoji22] brakuje jezyka w gebie. Tu najlepiej fizycznie byc. Przykro, ze nie moge... Nic wiecej nie wydumam... przytulam wirtualnie. Sprawdz dzidziusia. A potem bedziesz myslala co dalej. Dobrze miec ludzkiego lekarza. A napisz jeszcze prosze jakie dawki heparyny i sterydu mialas?

reklama
@Marthi ... [emoji22][emoji24][emoji22] brakuje jezyka w gebie. Tu najlepiej fizycznie byc. Przykro, ze nie moge... Nic wiecej nie wydumam... przytulam wirtualnie. Sprawdz dzidziusia. A potem bedziesz myslala co dalej. Dobrze miec ludzkiego lekarza. A napisz jeszcze prosze jakie dawki heparyny i sterydu mialas?

Heparynę 0,6 ml, a Encorton 10.

@Marthi A gdyby tak przy kolejnej ciazy zwiekszyc encorton? W sensie jakby badania nic nie wykazaly. Byla kiedys na watku dziewczyna, ktora na malych dawkach tez ronila a ze sterydem 20, sioforem 1500, clexanem 1, acc optima, na poczatku wsparciem pregnylu urodzila. Ja tez bralam acc i pregnyl na poczatku. Tylko tyle moge podsunac. Nic wiecej nie wiem

@Marthi A gdyby tak przy kolejnej ciazy zwiekszyc encorton? W sensie jakby badania nic nie wykazaly. Byla kiedys na watku dziewczyna, ktora na malych dawkach tez ronila a ze sterydem 20, sioforem 1500, clexanem 1, acc optima, na poczatku wsparciem pregnylu urodzila. Ja tez bralam acc i pregnyl na poczatku. Tylko tyle moge podsunac. Nic wiecej nie wiem

Nie wiem... może... zobaczymy co wykażą badania :(

@Marthi skarbie wspieram i wiem co przechodzisz ja to samo usg idealne a tu zartaz przestawalo bic serce w sumie nie zaraz bo u mnie 12 tyg i 15 wiem co czujesz ale to i tak marne slowa pocieszenia. Może @Destino ma racje o sterydzie mi Paśnik z Przybycieniem zaproponowali 25 i to 28 tygodnia jak cos wiec duze dawki + accofil.
A tak wlasnie czytajac myslicie ze jakby Przybycien podejrzewal cos u meza to by wyslal na badanie spermy? wiekszosc maz zrobil typownie hla chyba i inne tylko nasienia nie badalismy ale mamy 1 dziecko zdrowe no i moje wyniki nk i allo byly zle. @Porzeczka1234 jak myslisz bo ty tez późne straty?
Myśle ze zrobie jeszcze to nasienie i obciazenie insulina dla siwtego spokoju. Ja nazrazie czekam az skoncze staz zeby w razie czego pojsc na l4 staz koncze juz w pazdzioerniku. Teraz jeszcze powtorze badania . Nie chce sie spinac narazie o tym nie mysle. Z mężem ustalilismy ze ja daje zielone swiatlo. W koncu to poukladalismy ale latwo nie bylo.
@Marthi a bylas u Paśnika a moze Przybycien? I nie obwiniaj sie proszę cie wiem ze4 to trudne

@basiawol - :( nie wiem czy steryd tak duży byłby dobry skoro mi już tak cukier po 10 wywalało:( Cukrzyca w ciąży tez jest zła... cholera wie, co jest mniejszym złem:( u Pasnika byłam, on zalecił mi max 10 mg sterydu...

reklama
@Marthi to nie wiem a u Malinowskiego byłaś? Czyli ze wzgledu na cukrzyce masz tylko 10?? a jakie mialas nk i allo?

U Maliny nie byłam. Tylko u Pasnika. Paśnik dał mi steryd 10mg na podstawie wyników. Cukier teraz zaczął mi szaleć trochę, ale później dawałam radę z dieta. Nk miałam chyba z 16 albo 17% a allo nie badałam.

Do góry