reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Moim zdaniem TSH delikatnie obniżyć bo przy staraniach jednak ten wynik jest za wysoki. A zachodzą w ciążę może A nie musi podskoczyć i to nawet gwałtownie. A ft3 i ft4 moim zdaniem jest ok. Ft3 delikatnie obniżone ale tym bym się nie przejmowała.

Jeśli się mylę proszę mnie poprawic[emoji6]

Tylko ze @kasiula222 jest już w ciąży ;)

@kasiula222 ja się jakoś wybitnie na tarczycy nie znam, ale jak dla mnie taki wynik jest okej. Niech się wypowiedza dziewczyny z większą wiedzą ;)

reklama
Moim zdaniem TSH delikatnie obniżyć bo przy staraniach jednak ten wynik jest za wysoki. A zachodzą w ciążę może A nie musi podskoczyć i to nawet gwałtownie. A ft3 i ft4 moim zdaniem jest ok. Ft3 delikatnie obniżone ale tym bym się nie przejmowała.

Jeśli się mylę proszę mnie poprawic[emoji6]
Tak ja już jestem w ciąży . Tylko ci dziwne w trakcie starań TSH było przy dolnej normie prawie minimum a tu taka niespodzianka . Bierze się na to Eutyrox? Nie miałam nigdy z tarczyca doczynienia.

Tak ja już jestem w ciąży . Tylko ci dziwne w trakcie starań TSH było przy dolnej normie prawie minimum a tu taka niespodzianka . Bierze się na to Eutyrox? Nie miałam nigdy z tarczyca doczynienia.
Ja zaczynałam z dawka 25mg stopniowo jak rosło tsh dawka doszła do 75 a od zeszłego tygodnia schodzę z dawki bo tsh spadło do <0.05

Tak bierze się euthyrox lub letrox ale jak jesteś już w ciąży to mi się wydaje że taki wynik jest ok. TSH w ciąży ci wzrosło bo to jest normalne. Jak byś miała powyżej 3 TSH to bym się martwiła ale z takim wynikiem jakim masz teraz to myślę że jest ok. Ale tak jak koleżanka napisała niech się wypowiedzią dziewczyny z większą wiedzą.

Ja na początku ciąży miałam tsh ok 2,6 i mam obniżone lekami obecnie mam ok 1. Według mojej endokrynolog te 2,6 było za wysokie. Jeśli się nie mylę to masz normę w 1 trymestrze do 2,3.

Bo ja właśnie biorę o jednej godzinie to i to. :-)

Jeszcze podeślę morfologię tam gdzie jest H literka to jest ponad normę wie ktoś co to znaczy ?
1561491843129.jpeg

Jeszcze podeślę morfologię tam gdzie jest H literka to jest ponad normę wie ktoś co to znaczy ? Zobacz załącznik 990141

Leukocyty w ciąży fizjologicznie rosną, ja miałam cała ciążę powyżej normy, tym bym się nie przejmowała jeśli nic innego ci nie ma ;) a ta reszta to wg mnie "pierdoły" ;) moja gin widząc taka morfologie mówiła że jest okej ;)

Dziękuję dziewczynki za odp. ;) Wiem że Wam tu zaśmiecam ale dziwi mnie jeszcze jedna sytuacja . Miałam problem z cukrem dietowałam się a i tak cukier był troszkę podwyższony . Zmieniłam glucometr bo mi zawyżał i teraz ja normalnie mam niski cukier mimo że zjadłam pizzę i loda dzień wcześniej cukier rano naczczo z krwi 71 a z glucometru 74 . Krzywej nie robiłam bo się boje na tym etapie ciąży .. uraz został po ostatnim razie jak zrobiłam krzywa a na wizycie już serduszko nie biło ..;( nie da się tego wyjaśnić , jedynie cud Boży;)

@kasiula222 tsh trzeba pilnowac i lekko obnizyc, bo ma wplyw na rozwoj dziecka. Tylko na spokojnie, bo musialoby byc bardziej podniesione. Ja najwiecej mialam chyba 3 z hakiem, czy nawet 4. Tylko ja na bierzaco monitorowalam. Na poczatku ciazy kazal mi badac co tydzien, potem co 2 tygodnie.

reklama
Do góry