reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

To zależy od lekarza mi np wyszlo coś na początku a mój stwierdził że nie trzeba tego leczyć....

Brębor mi tez właśnie odpisał, ze „Wszystko w porzadku, to sa bakterie ktore moga kolonizowac pochwe” i ze nie muszę tego leczyć... Zastanawiam się czy gdzieś tego jeszcze nie skonsultować. A mogłabyś sprawdzić jakie te bakterie miałaś i jak liczne? Faktycznie tego nie leczyłaś?

reklama
@Marthi mi niedawno wyszło liczne candida albicans i lekarz wypisal jednorazowo gynazol. Poza tym stosowalam polecany już lactovaginal. Tez nie miałam objawów, wymaz robiony był przy okazji w szpitalu.

Brębor mi tez właśnie odpisał, ze „Wszystko w porzadku, to sa bakterie ktore moga kolonizowac pochwe” i ze nie muszę tego leczyć... Zastanawiam się czy gdzieś tego jeszcze nie skonsultować. A mogłabyś sprawdzić jakie te bakterie miałaś i jak liczne? Faktycznie tego nie leczyłaś?
Mi wyszedł gronkowiec i miałam nawet opis co brać a lekarz nie leczył. Badanie z 9 tc. Ogólnie jak nie ma rozpisane go czym leczyć to ponoć nie trzeba nic robic
IMG_20190624_132416.jpeg

@justkaki - dziekuje za odp. [emoji8] Ja mam pojedyncze kolonie wiec chyba, aż takiej tragedii nie ma. Wysłałam jeszcze do drugiej gin ten wynik z prośba o interpretacje. Lactovaginal brałaś dopochwowo? Jak długo? Ja tez dziś go wzięłam bo akurat miałam w domu.

@marzycielka81 - dziekuje, to 2. zgadza się z moim, reszta inna. Dziekuje :*

@justkaki - dziekuje za odp. [emoji8] Ja mam pojedyncze kolonie wiec chyba, aż takiej tragedii nie ma. Wysłałam jeszcze do drugiej gin ten wynik z prośba o interpretacje. Lactovaginal brałaś dopochwowo? Jak długo? Ja tez dziś go wzięłam bo akurat miałam w domu.

@marzycielka81 - dziekuje, to 2. zgadza się z moim, reszta inna. Dziekuje :*
@Marthi bralam przez 5 dni po tym leku. Nie miałam kontroli robionej ale w przyszłym tyg chce iść do 2 gina to go poproszę. Co jakiś czas łykam też taki probiotyk doustny.

@Marthi bakterie coli należy wyleczyć antybiotykiem bo pochwa nie jest jej naturalnym miesjcem bytowania!,
mało tego bakterie w pochwie skracają szyjkę, powodują skurcze, i nalezy wyleczyć ją antybiotykiem ja miałam amoksiklaw zależne jest od antybiogramu, niewiem jak Twoi ginekolodzy do tego podchodzą ale na pózniejszym etapie ciąży bakterie mogą spowodować poród przedwczesny. ja miałam nawracająca coli i brałam antybiotyk kilkukrotnie

reklama
@mickey* - Dziekuje za odpowiedz. Wierze, ze trzeba zwalczać, ale chyba głównie m jak ma się obfite lub liczne kolonie, ja mam pojedyncze i skoro dwóch dobrych ginekologów mi odpisało, ze nie ma potrzeby ich leczenia to na razie to zostawiam. Mąż kupił mi dziś Vitagyn C, Lactovaginal wiec będę to brać zapobiegawczo. Lactobactillusa mam dużo wiec liczę, ze on mnie chroni. Z tego co się orientuje, w I trymestrze to na szyjkę nie wpływa bo ona nie ma teraz większego znaczenia raczej, ale na dalszym etapie owszem - zdaje sobie z tego sprawę dlatego tez będę tego pilnować...

Do góry