aspekt
Fanka BB :)
Nie wiem czemu to wszystko mnie dopadlo, może stres, bo też mi cisnienie skakalo w pierwszych tyg. Robiono mi nawet badania na choroby obj sie krwawieniami. Generalnie dziasla wielu ciezarnym krwawia, to skutek podwyzszonego progesteronu (rozpulchnione i ukrwione). Krwawienia przy wyproznianiu (ale nie zaparcia z kropla krwi tylko cala muszla zalana) zwalono na nacisk macicy, progesteron, hemoroidy itd. Do proktologa nie poszlam, zeby juz nikt mi nie grzebal, bo balam sie porodu przedwczesnego. W każdym razie, wit C bralam duzo (ze 3 g dziennie) i nic mi to nie dalo wymiernego. Do tego znam lekarzy, ktorzy uwazaja, ze w ciąży C nie wolno (duzo) brac, więc tym bardziej nie namawiam. Duzo szukalam nt. kuracji krwiakow w ciąży i ten Cyclo3fort sie przewija. Niestety, ja go slabo toleruje (ten barwnik chyba jest problemem), wiec nie brałam. Duphastonu bralam 3x1, potem 2x1 jeszcze po polowkowych. Luteine 2x100 a w iii trym 2x200@aspekt - OMG. Jak to możliwe, ze z takiego maleństwa zrobił się tak duży krwiak?? :O Czy wiadomo co było powodem Twoich krwawień z odbytu i dziąseł? Osłabienie organizmu czy co? ;( Jakie dawki luteiny i duphastonu brałaś kochana?
ja brałam witaminę C przed ciąża - codziennie 1000. W ciąży biorę 1 tabletkę raz na 2-3 dni...może powinnam wrócić do przyjmowania codziennie...