@kasiula222 gratuluję serdulka
@Marthi wieści super, wymiary jak wyżej dziewczyny pisały - wzorowe, jak w pęcherzyku powyżej 25mm nic nie widać to wtedy trzeba się martwić. U ciebie jest żółteczko więc serdulko na dniach lub nawet godzinach
co do płci to skoro mój brzucho to i księżniczka ma być! I tak już oszukałaś, bo miał być twinsowy
Jeśli o detektor chodzi to ja pierwszy raz namierzyłam jedną damę w 10+2 a warstwa izolacyjna była u mnie spora, więc to wszystko jest możliwe, ale pod warunkiem, że dzidziuś jest w miarę płytko, u mnie Gaja zawsze się tak głęboko chowała, że słabo było nawet w gabinecie słychać, za to u Igusi nawet przepływy mózgowe detektor wychwytywał
U nas dzień jak co dzień - coś dobrego i coś na dobicie. Codziennie walka z przewodem pokarmowym, kupkami, zaleganiami, wylewami, anemią, zakrzepami, hiperglikemią itp. Raz lepiej raz gorzej. Cały czas dziewczynki walczą żeby nadrobić utratę wagi, gdzie tam do tego, żeby zaczęły w końcu przybierać... Śliczne są moje serduszka, ale tak strasznie kruche... Dziś Igusia płakała 2 razy w inkubatorku a ja razem z nią bo chciałam jej jakoś pomóc, a nie wiedziałam, czy mój dotyk nie sprawi jej jeszcze większego bólu. Serce się kraje jak się patrzy na te bezbronne istotki ;(
Dlatego
@marzycielka81 jeśli tylko coś cię niepokoi to jedź do lekarza albo na ip, bo nie ma żartów. Może gdybym ja nie zlekceważyła tego pobolewania brzucha 2 dni wcześniej to coś dałoby się uratować. Choć to nie były jakieś nie wiadomo jakie bóle - ot coś tak delikatnie zabolało, zakłuło, jak łyknęłam jedną spasmoline to przeszło bez śladu. Może warto było zeschizować... Tym bardziej, że piszesz, że szyjka ci się trochę skróciła. Mi z 45mm skróciła się do 38 - kto by pomyślał, że przy bliźniakach to coś nienormalnego... przecież macica się szybko powiększa... a po dwóch tygodniach dosłownie łapałam Igę w garść nad kiblem... to cud, że pęcherz nie pękł i jakimś sposobem wślizgnęła się z powrotem, że zdążyli podać sterydy na płucka, może dzięki temu stosunkowo szybko przełączyli je z respiratora na cpap.