reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi moje aptt 24.2 przy normie 26. Dziewczyny pisały że w późniejszych tygodniach się zageszcza się krew.

To prawda. Zagęszcza się. Klaudyna miała chyba poczatkowo 0.6 clexane a potem na podstawie wyników krzepliwości krwi i anty X brała 1.0 czy 0.8 a na końcu klula się rano i wieczorem, tak jej zagęszczala się krew, jak dobrze pamietam....

reklama
@kasiula222 gratuluję serdulka :)
@Marthi wieści super, wymiary jak wyżej dziewczyny pisały - wzorowe, jak w pęcherzyku powyżej 25mm nic nie widać to wtedy trzeba się martwić. U ciebie jest żółteczko więc serdulko na dniach lub nawet godzinach ;) co do płci to skoro mój brzucho to i księżniczka ma być! I tak już oszukałaś, bo miał być twinsowy :D :p
Jeśli o detektor chodzi to ja pierwszy raz namierzyłam jedną damę w 10+2 a warstwa izolacyjna była u mnie spora, więc to wszystko jest możliwe, ale pod warunkiem, że dzidziuś jest w miarę płytko, u mnie Gaja zawsze się tak głęboko chowała, że słabo było nawet w gabinecie słychać, za to u Igusi nawet przepływy mózgowe detektor wychwytywał
U nas dzień jak co dzień - coś dobrego i coś na dobicie. Codziennie walka z przewodem pokarmowym, kupkami, zaleganiami, wylewami, anemią, zakrzepami, hiperglikemią itp. Raz lepiej raz gorzej. Cały czas dziewczynki walczą żeby nadrobić utratę wagi, gdzie tam do tego, żeby zaczęły w końcu przybierać... Śliczne są moje serduszka, ale tak strasznie kruche... Dziś Igusia płakała 2 razy w inkubatorku a ja razem z nią bo chciałam jej jakoś pomóc, a nie wiedziałam, czy mój dotyk nie sprawi jej jeszcze większego bólu. Serce się kraje jak się patrzy na te bezbronne istotki ;(

Dlatego @marzycielka81 jeśli tylko coś cię niepokoi to jedź do lekarza albo na ip, bo nie ma żartów. Może gdybym ja nie zlekceważyła tego pobolewania brzucha 2 dni wcześniej to coś dałoby się uratować. Choć to nie były jakieś nie wiadomo jakie bóle - ot coś tak delikatnie zabolało, zakłuło, jak łyknęłam jedną spasmoline to przeszło bez śladu. Może warto było zeschizować... Tym bardziej, że piszesz, że szyjka ci się trochę skróciła. Mi z 45mm skróciła się do 38 - kto by pomyślał, że przy bliźniakach to coś nienormalnego... przecież macica się szybko powiększa... a po dwóch tygodniach dosłownie łapałam Igę w garść nad kiblem... to cud, że pęcherz nie pękł i jakimś sposobem wślizgnęła się z powrotem, że zdążyli podać sterydy na płucka, może dzięki temu stosunkowo szybko przełączyli je z respiratora na cpap.

piekny pecherzyk :) gratuluje :) czekamy na serduszko :) ja tak samo w kazdej donoszonej ciazy mialam , 5t5d nic a tydzien pozniej piekne serducho :) nigdy nie widzialam/slyszalam serduszka szybciej niz 6t5d

@dżoasia trzymam kciuki za Twoje dzielne córeczki.

Masz rację jak tylko coś będzie mnie niepokoić na pewno pojadę na ip lub do lekarza.

@Marthi z tego co piszesz widzę że Skotarczak zna się trochę na aptt i krwi. Chyba po prostu przydusze mojego gina o większą dawkę jeśli dalej aptt będzie spadac

@dżoasia - dziekuje za interpretacje;* ze znalazłaś czas i chwile by napisać w tej trudnej dla Ciebie sytuacji... Kokardkę chętnie przyjmę :) córeczka zawsze mi się marzyła, ale niech będzie po prostu zdrowe dzieciątko - czy chłopiec czy dziewczynka to już niech Bozia zadecyduje:) Hehe no twinsa nie ma :))) Zdziwiłabym się mega gdyby był :p hmmm co do serduszka - pytałam gina czy mogę przyjść za tydzień a on powiedział ze bez sensu, bo jak nie będzie serca to będę się martwić a Ty mówisz, ze na dniach albo godzinach może zacząć pikac [emoji173]️

Trzymam za Was ogromne kciuki, nawet nie wyobrażam sobie jak cierpisz nie mogąc im pomoc, przytulić, ukochac. Ale wierze ze z dnia na dzień będzie coraz lepiej. A Wy będziecie mogły w końcu się sobą cieszyć! Wszystkie tu jesteśmy myślami z Tobą i z Księżniczkami :*

@dżoasia trzymam kciuki za Twoje dzielne córeczki.

Masz rację jak tylko coś będzie mnie niepokoić na pewno pojadę na ip lub do lekarza.

@Marthi z tego co piszesz widzę że Skotarczak zna się trochę na aptt i krwi. Chyba po prostu przydusze mojego gina o większą dawkę jeśli dalej aptt będzie spadac
Marzycielka a jak u ciebie ddimery?

@Marthi jak żółteczko jest to tylko kroczek do zarodka i serduszka, a kiedy ci kazał przyjśc znowu?
U mnie serduszka były w 5+2 ale ja dokładnie znałam datę transferu, a i tak to było mega wcześnie, w zasadzie pierwszy moment, bo jedno biło strasznie wolno a u drugiej było tylko widać pulsujące tętniczki

@dżoasia jak dobrze, że się odezwalas. Bardzo mi gdzieś siedzisz w myślach i ciągle trzymam kciuki, żeby było u Was dobrze :) Migę sobie tylko wyobrazić Twój ból widząc malutką płaczącą :(. Oby takich sytuacji było możliwie jAk najmniej :(. ♥️♥️♥️

@babydust - ufff, dziekuje za te słowa :) uspokajają mnie. Chociaż po Waszych słowach wierze, ze póki co odpukać - faktycznie wszystko jest w normie :)))

@marzycielka81 - możliwe, ze ogarnia ale K. chodziła jeszcze do Hematologa. Aż tak nie wnikalam kto jej zmieniał te dawki.

@dżoasia jak dobrze, że się odezwalas. Bardzo mi gdzieś siedzisz w myślach i ciągle trzymam kciuki, żeby było u Was dobrze :) Migę sobie tylko wyobrazić Twój ból widząc malutką płaczącą :(. Oby takich sytuacji było możliwie jAk najmniej :(. ♥♥♥
Marshia, ból nie do opisania, cały czas ryczę jak o tym myślę. Nie dość że ona taka malunia, skóreczka prawie przezroczysta, ledwo kwili a już płacze i nie wiesz dlaczego a twój dotyk zamiast ją ukoić może powodować jeszcze większy ból.

reklama
Do góry