reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Marthi o jaaacie [emoji7] mocne kciuki !
Rośnij zdrowo [emoji56]tak się cieszę...wieki mnie nie było tutaj i co czytam ach pięknie ♡

@Porzeczka1234 Gratulacje [emoji7] ale się tutaj dzieje . Również rosnijcie w siłę ♡ piękne wiadomości

Wszystkim mocno kibicuję !
Dzidziusiom zdrowka ♡ Brzuszkowym mamusiom również ♡ i szczęśliwego rozwiązania gdybym przegapila.

Pozdrawiam Was [emoji8]

@Hatice bardzo Cię proszę możesz mi napisać w jakim kierunku robili Ci badania na pasożyty jakie badanie dokładnie. Być może pisałaś wcześniej ale nie mogę odszukać. A mój brat ma cronai tak si3 zastanawiam czy np u niego ten stan zapalny nie jest wywoływane właśnie pasozytami ? Żaden lekarz tego nie sugerował do tej pory a rozmawiałam z nim dzisiaj i też nigdy nie miał badania. I chyba bym sobie strzeliła.

@Marthi nie wiem czy istnieje dziewczyna po poronieniach która na widok dwóch kresek oczywiście oprócz szczęścia prze ogromnego nie ma stresu na poziomie zawału... I to cała ciążę... :( . Ale dobrze że robisz badania 5 ,3 to już jest dobry tydzień jeżeli nic się nie dzieje typu krwawienia plemienia to narazie nie musisz się nadmierni martwić. Lakmi jesteś chyba zabezpieczona na maxa więc musi się udać teraz... ♡♡♡♡

@Hatice bardzo Cię proszę możesz mi napisać w jakim kierunku robili Ci badania na pasożyty jakie badanie dokładnie. Być może pisałaś wcześniej ale nie mogę odszukać. A mój brat ma cronai tak si3 zastanawiam czy np u niego ten stan zapalny nie jest wywoływane właśnie pasozytami ? Żaden lekarz tego nie sugerował do tej pory a rozmawiałam z nim dzisiaj i też nigdy nie miał badania. I chyba bym sobie strzeliła.

@Marthi nie wiem czy istnieje dziewczyna po poronieniach która na widok dwóch kresek oczywiście oprócz szczęścia prze ogromnego nie ma stresu na poziomie zawału... I to cała ciążę... :( . Ale dobrze że robisz badania 5 ,3 to już jest dobry tydzień jeżeli nic się nie dzieje typu krwawienia plemienia to narazie nie musisz się nadmierni martwić. Lakmi jesteś chyba zabezpieczona na maxa więc musi się udać teraz... ♡♡♡♡
@Auri_a Moge Ci polecić zrobienie pakietu badań w laboratorium weterynaryjnym( tylko oni znają się na pasożytach i tylko tym się zajmują). Szkoda pieniędzy na zwykle lab, to jak strzał na loterii. Będziesz mieć pewność. Takim lab jest np Felix w Warszawie lub Amerlab. Szczegóły zbierania próbek znajdziesz na stronie. Materiał można wysłać kurierem , o szczegółach wysyłki tez się dowiesz. Warto aby przynajmniej jedna z próbek była zebrana w czasie pełni ( zbierasz 3 próbki i oddajesz do bad razem) Koszt pakietu w Felixie to 200zl. Pozdrawiam

@Auri_a tak jak pisze @żaba123 warto zrobić badania w jakimś specjalistycznym laboratorium. Ja robiłam badania kału w najzwyklejszym laboratorium ale pewnie wychodzi cenowo podobnie i lepiej zbadać w specjalistycznym. Robiłam tylko badania kału, w kolonoskopii było widać uszkodzenia, zanik kosmków stad pojawiło się podejrzenie pasożytów. Ja trafiłam na super gastrologa, jest u nas ordynatorem w szpitalu w Gdańsku,całkiem młody facet a mega inteligentny. Obalił wszytskie inne straszne teorie które dostałam przy okazji usg jamy brzusznej ( crohn lesniowski). Na pewno na skierowaniu na badanie kalu miałam osobno wypisane na jakie konkretnie pasożyty badać, na jednym było lamblie a na drugim inne. Dawałam po dwie próbki. Ale to chyba zależy od laboratorium. Ja miałam wtedy bardzo często biegunki wiec wiec się mega natrudziłam żeby próbki były dobre pobrane ;) leczenie pasożytów miałam bardzo ciężkie, lekarz mój uznał ze trzeba hardcorowo do tego podejść, miałam dwa antybiotyki na raz, bardzo złe się czułam ale to była kwestia dwóch tygodni.

@marzycielka81 - nie dziękuję. Ile teraz ma Twoja szyjka?

@Auri_a - odpukać; nic złego się nie dzieje. Nie krwawię, nie plamię. Cycki raczej bolą cały czas. Tylko od wczoraj trochę mnie plecy bolą i już mam schizę:/ No nic, zobaczymy jutro. ;*
Żyję z przeświadczeniem, że teraz w końcu nastał czas na mnie i musi się udać.

reklama
@basiawol ja rzadko juz tu zagladam.
Mnie sie nie udalo z drugim dzieckiem.Mam jedna ukochana coreczke.
Powiem Ci ze ludzie nie zmieniaja swoich charakterow.(moze zdanie tak ale charakter mega trudno zmienic).Pisze to bo moj maz nie chce walczyc z mna o drugie dziecko.
U mnie juz pozno bo ja mam 40+ ale Ty nie zmarnuj sobie swoich marzen.
Pozdrawiam.

Do góry