reklama
Iris34
Fanka BB :)
Doris, detektor tętna mam, inaczej bym zwariowała od początku ciąży tętno sprawdzam wtedy, gdy już na prawdę muszę i wtedy gdy mam gorszy dzień. Pocieszam się, że u małej wszystko jest w porządku. Po prostu im jest większa i aktywniejsza, tym bardziej przywiązuję się do niej. Zdaję sobie też sprawę, że dużo zależy teraz ode mnie i od tego jak będę traktować ją i mój organizm. To mnie trochę "zjada". Boję się, że jak pójdę do koleżanki lub pojadę na zakupy to sprowokuję skurcze i jeszcze urodzę w bardzo wczesnym tyg, przez co nie dam jej szans na przeżycie.
Teraz to już chyba do 38 tyg z domu nie wyjdę... ehh schizy, schizy ciążowe po prostu.
Ewa, Doris dziękuję, tego mi było trzeba. Zrozumienia po prostu.
Dobrze, że jesteście kobietki moje.
Teraz to już chyba do 38 tyg z domu nie wyjdę... ehh schizy, schizy ciążowe po prostu.
Ewa, Doris dziękuję, tego mi było trzeba. Zrozumienia po prostu.
Dobrze, że jesteście kobietki moje.
Wooow...ale się tu dzieje Codziennie Was czytam, ale nieraz nie nadążam, tyle postów tutaj
gratulację dla kolejnych forumowych Mamusiek Gogac, Olusia :*:*:*
Witam nowe forumowiczki... zostańcie z nami na forum, to skarbnica wiedzy no i szczęśliwe miejsce dla wielu
U mnie w dalszym ciągu bez zmian, staramy się kolejny cykl...
Caluśki dla wszystkich Małych Szkrabków :*
gratulację dla kolejnych forumowych Mamusiek Gogac, Olusia :*:*:*
Witam nowe forumowiczki... zostańcie z nami na forum, to skarbnica wiedzy no i szczęśliwe miejsce dla wielu
U mnie w dalszym ciągu bez zmian, staramy się kolejny cykl...
Caluśki dla wszystkich Małych Szkrabków :*
malinka2914
Zaciekawiona BB
Iris34 nie zamartwiaj się, na pewno wszystko będzie dobrze , chociaż każda z nas rozumie Twoje lęki. Ja również się tego wszystkiego obawiam, że przy tych naszych doświadczeniach nigdy nie będzie można po prostu zapomnieć Dziewczyny, a mam do Was jeszcze jedno pytanie jakie suplementy - witaminy brałyście przed i na początku ciąży. Właśnie skończył mi się femibion i zastanawiam się co teraz kupić, tym bardziej że muszę brać dużo Witaminy d 3 i widziała, że większość z Was stosowała również kwasy omega 3. Poradźcie coś mądrego, czy wybrać jakiś jeden preparat co ma w miarę wszystko czy lepiej połączyć kilka?
B
BabaaJagaa
Gość
Doris to już moja druga ciąża na encortonie, choć teraz miałam większą dawkę. Aktualnie jestem w połowie piątego miesiąca i wcale nie czuje się pewniej niż na początku ciąży. Mnie lęk towarzyszy cały czas a przed każdą wizytą u lekarza dostaję rozwolnienia. Nie mam w sobie tej radości z ciąży, jak to mają "normalne" kobiety, odliczam tylko dni do porodu.
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
BabaJaga...Jaką dawkę brałaś w poprzedniej ciąży?
Dziewczyny czy macie odsprzedać luteinę lub duphaston? Ja mam wizytę u gina 22 kwietnia dopiero a chciałabym wziąć w razie co od pozytywnej bety.
Dziewczyny czy macie odsprzedać luteinę lub duphaston? Ja mam wizytę u gina 22 kwietnia dopiero a chciałabym wziąć w razie co od pozytywnej bety.
Ostatnia edycja:
chciałam jeszcze raz poprosić o ewentualne sugesteie jeśli moge i mam już normy
moje dzisiejsze wyniki bo nie wszedzie mam normy 1d.c.
FSH - 5,91 N 3,5-12,5
LH- 4,44 N 2,4-12,6
Estradiol 31,48 - nie wiem czy nie niski? 12,5-166
testosteron - 37,60 N6-82
androstedion- 2,65 N 0,3-3,30
CA125 13,37
na reszte musze dłuzej poczekac niz kilka godzin
acha i wazniejsze choć nie wiem jak się to czyta komórki NK
WBC LIMFOCYTY ODSETEK 25 norma 28-39
KOMÓRKI NK (CD3-16+56+) 17 N 7-31
no i które z was przy wysokiej insulinie brały lub nie braly sterydu?
;-)
moje dzisiejsze wyniki bo nie wszedzie mam normy 1d.c.
FSH - 5,91 N 3,5-12,5
LH- 4,44 N 2,4-12,6
Estradiol 31,48 - nie wiem czy nie niski? 12,5-166
testosteron - 37,60 N6-82
androstedion- 2,65 N 0,3-3,30
CA125 13,37
na reszte musze dłuzej poczekac niz kilka godzin
acha i wazniejsze choć nie wiem jak się to czyta komórki NK
WBC LIMFOCYTY ODSETEK 25 norma 28-39
KOMÓRKI NK (CD3-16+56+) 17 N 7-31
no i które z was przy wysokiej insulinie brały lub nie braly sterydu?
;-)
Ostatnia edycja:
Nafoczka,ja nie za bardzo znam się na tych wynikach, bo ja robiłam inne badania (przeciwciałą kardioliolip., antykoagulant toczniowy, progestereon, ANA1, chlamydia, toxo, liesterioza, cytomeg., badania tarczycowe. I u mnie orócz przeciwciał wsztstko wyszło w normie
dzięki Doris- to co piszesz też wszystko mam już zrobione. Niestety w tych badaniach tez mi nic nie wyszło a jak już to niewiele, wiec szukamy dalej. Wyszło tylko tyle ile mam w stopce a tą całą serie przeciwciał i krzepliwości i tarczycy zrobiłam dlatego zostały same hormony..
reklama
Nafoczka...a na jakim etapie straciłaś ciążę biorąc encorton? W sygnaturce masz napisane 7,5 mg ale od kiedy go brałaś?
Bo ja mam 10 mg i wzięłam dziś pierwszą tabletkę a dziś 20 dc
Bo ja mam 10 mg i wzięłam dziś pierwszą tabletkę a dziś 20 dc
Podziel się: