reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

nafoczka po ostatnim poronieniu miałam właśnie taki wynik komórek NK 17 i dostałam od lekarza nakaz ich zbicie przed kolejną ciążą do 13

reklama
Gogac kolejny cud na świecie! Udało się, przeszłaś tą drogę! :) Czuje się jakby matką chrzestną każdego forumowego dzieciaczka:) Gratuluję!
Olusiu tu juz pewnie po- Ucałuj maleństwa od nas, gratulacje kolejnej mamusi!

witajcie dziewczyny!
Jestem tu nowa..mam do was kilka pytań może mi pomożecie ?
moja historia..1 ciąża obumarła ..kolejna szczęśliwie zakończona (synek 2 latka)i kolejne 2 obumarłe..zrobiłam juz genetykę która wyszła dobrze wiec moja lekarka skierowała mnie do immunologa dr.Pasnika z lodzi z APC i tu pytanie czy znacie i co możecie o nim powiedzieć ?
zleciłmi min
limfocyty supresor CD3+/CD4 + 56,00
p.ciała przeciwjądrowe(ANA) 1:160
interleukina 2 74,0
wskaznik IFN/IL4 11,8
wskaznik IFN/IL10 0,1
Wyszla mi tez helicobacter pylori..musza zacząć od niej czyli leczenie 10 dni później 5dni przerwy i leki equoral ,metypred i jeszcze 2 leki ktorych nie moge doczytac z recepty..
i po tej kuracji powiedzial ze mozemy zaczac sie starac..
czy któraś z was ma podobne doświadczenia z takimi wynikami czy leczeniem ..nie chce po raz kolejny sie zawieść a przede wszystkim zrobić wszystko co można zeby sie dowiedzieć gdzie mam problem..

Ostatnia edycja:
Dziewczynki dziękuję za info.
mam jeszcze pytanie. czy któraś z was brała Encorton wcześniej niż od pozytywnego testu i w jakiej dawce. Bo ja mam brać 10 mg, a od pozytywnego testu 5 mg.
Dziś 19 dc i jeszcze nie wzięłam bo tak naprawdę nie wiem kiedy zacząć.

Doczytałam ostatnie strony :-) Witam nowe Mamusie, coć w sumie ja tez "prawie" nowa na tym wątku :-).

Gratuluję Mamusiom, super że macie już swoje skarby przy sobie!

Ja dziś wzięłam pierwszą tabletkę Encortonu (10mg) - dziś 20 dc. Mam nadzieję, że w końcu się uda. Jeśli wielu z Was pomogło, to mam nadzieję, że i u mnie ten zestaw leków będzie szczęśliwy. Dodatkowo biorę Acard i witaminy D, B6 i B12 i kwas foliowy 5 mg. Niestety nie mam luteiny ani duphastonu, jesli któraś ma tp ja chętnie odkupię. Od pozytywnego testu mam Clexane - niestety tylko 0,2 mg a większość z Was bierze więcej. Mi gin przepisał taką małą dawkę. No i będę czekać na efekty :-)
I jeszcze mam pytanie do Dziewczyn które biorą Encorton. jak się po nim czułyście, bo na ulotce napisane jest tyle skutków ubocznych, że w połowie czytania przestałam czytać.

BabaJaga...a Ty na jakim etapie ciąży jesteś? Bo nie widzę suwaczków? To Twoja pierwsza ciąża na Encortonie?

Doris, ja po encortonie miałam lekkie kołatania serca i wyższy puls. Poza tym ciężko mi było go przelknac ale to na tyle. Żadnych innych skutków ubocznych nie zaobserwowałam.

Dziewczyny ciezarowki i rozpakowane, czy też tak miałyscie, że zaczelyscie sie martwić i stresowac o ciążę od pewnego momentu bardziej. U mnie jak młoda zaczęła kopac to ja zaczęłam szaleć. Jak ona nie kopie to ja się zamartwiam :( liczę każdy mijajacy tydzień i modlę się o każdy nastepny dzień dla nas. Poza tym mam zmienne nastroje i chumory. Dobrze jest tylko wtedy gdy czuje aktywność małej. Tak bardzo nie chciałabym jej stracić.

Ostatnia edycja:
Iris..dzięki za odpowiedź. :-). Od kiedy brałać Encorton i w jakiej dawce? Jeszcze bierzesz?

Jeśli chodzi o obawy w ciąży...ja w ostatniej ciąży już chyba w 12tc kupiłam detektor tętna płodu. I on mi bardzo pomagał, bo jak Mała nie kopała to sprawdzałam tętno. Raz nawet o 23 jechałam po baterie, bo przestał działać i jak wróciłam to dopiero się uspokoiłam. Stresowałam się często pomimo tego, że moje kłopoty z ciążami zaczęły się rok temu, wcześniejsze ciąże były właściwie bezproblemowe.
Myślę, że jak teraz się uda to stres będzie jeszcze większy ze względu na straty ciąż i to co przeszłam przez ostatni rok jak i również na mój wiek, bo mam 39 lat.
I jeszcze mam pytanie, w jakiej dawce brać wit. D3? Ja kupiłam D3 forte 1000 ale jest też 2000.
Nie wiem czy Wam pisałam, odebralam wyniki ostatnich badań, listerioza - ujemna, ANA1 - ujemne i TSH 1,74. Chyba dobre wyniki?

reklama
Do góry