reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

nafoczka po ostatnim poronieniu miałam właśnie taki wynik komórek NK 17 i dostałam od lekarza nakaz ich zbicie przed kolejną ciążą do 13

reklama
Gogac kolejny cud na świecie! Udało się, przeszłaś tą drogę! :) Czuje się jakby matką chrzestną każdego forumowego dzieciaczka:) Gratuluję!
Olusiu tu juz pewnie po- Ucałuj maleństwa od nas, gratulacje kolejnej mamusi!

witajcie dziewczyny!
Jestem tu nowa..mam do was kilka pytań może mi pomożecie ?
moja historia..1 ciąża obumarła ..kolejna szczęśliwie zakończona (synek 2 latka)i kolejne 2 obumarłe..zrobiłam juz genetykę która wyszła dobrze wiec moja lekarka skierowała mnie do immunologa dr.Pasnika z lodzi z APC i tu pytanie czy znacie i co możecie o nim powiedzieć ?
zleciłmi min
limfocyty supresor CD3+/CD4 + 56,00
p.ciała przeciwjądrowe(ANA) 1:160
interleukina 2 74,0
wskaznik IFN/IL4 11,8
wskaznik IFN/IL10 0,1
Wyszla mi tez helicobacter pylori..musza zacząć od niej czyli leczenie 10 dni później 5dni przerwy i leki equoral ,metypred i jeszcze 2 leki ktorych nie moge doczytac z recepty..
i po tej kuracji powiedzial ze mozemy zaczac sie starac..
czy któraś z was ma podobne doświadczenia z takimi wynikami czy leczeniem ..nie chce po raz kolejny sie zawieść a przede wszystkim zrobić wszystko co można zeby sie dowiedzieć gdzie mam problem..

Ostatnia edycja:
Dziewczynki dziękuję za info.
mam jeszcze pytanie. czy któraś z was brała Encorton wcześniej niż od pozytywnego testu i w jakiej dawce. Bo ja mam brać 10 mg, a od pozytywnego testu 5 mg.
Dziś 19 dc i jeszcze nie wzięłam bo tak naprawdę nie wiem kiedy zacząć.

Doczytałam ostatnie strony :-) Witam nowe Mamusie, coć w sumie ja tez "prawie" nowa na tym wątku :-).

Gratuluję Mamusiom, super że macie już swoje skarby przy sobie!

Ja dziś wzięłam pierwszą tabletkę Encortonu (10mg) - dziś 20 dc. Mam nadzieję, że w końcu się uda. Jeśli wielu z Was pomogło, to mam nadzieję, że i u mnie ten zestaw leków będzie szczęśliwy. Dodatkowo biorę Acard i witaminy D, B6 i B12 i kwas foliowy 5 mg. Niestety nie mam luteiny ani duphastonu, jesli któraś ma tp ja chętnie odkupię. Od pozytywnego testu mam Clexane - niestety tylko 0,2 mg a większość z Was bierze więcej. Mi gin przepisał taką małą dawkę. No i będę czekać na efekty :-)
I jeszcze mam pytanie do Dziewczyn które biorą Encorton. jak się po nim czułyście, bo na ulotce napisane jest tyle skutków ubocznych, że w połowie czytania przestałam czytać.

BabaJaga...a Ty na jakim etapie ciąży jesteś? Bo nie widzę suwaczków? To Twoja pierwsza ciąża na Encortonie?

Doris, ja po encortonie miałam lekkie kołatania serca i wyższy puls. Poza tym ciężko mi było go przelknac ale to na tyle. Żadnych innych skutków ubocznych nie zaobserwowałam.

Dziewczyny ciezarowki i rozpakowane, czy też tak miałyscie, że zaczelyscie sie martwić i stresowac o ciążę od pewnego momentu bardziej. U mnie jak młoda zaczęła kopac to ja zaczęłam szaleć. Jak ona nie kopie to ja się zamartwiam :( liczę każdy mijajacy tydzień i modlę się o każdy nastepny dzień dla nas. Poza tym mam zmienne nastroje i chumory. Dobrze jest tylko wtedy gdy czuje aktywność małej. Tak bardzo nie chciałabym jej stracić.

Ostatnia edycja:
Iris..dzięki za odpowiedź. :-). Od kiedy brałać Encorton i w jakiej dawce? Jeszcze bierzesz?

Jeśli chodzi o obawy w ciąży...ja w ostatniej ciąży już chyba w 12tc kupiłam detektor tętna płodu. I on mi bardzo pomagał, bo jak Mała nie kopała to sprawdzałam tętno. Raz nawet o 23 jechałam po baterie, bo przestał działać i jak wróciłam to dopiero się uspokoiłam. Stresowałam się często pomimo tego, że moje kłopoty z ciążami zaczęły się rok temu, wcześniejsze ciąże były właściwie bezproblemowe.
Myślę, że jak teraz się uda to stres będzie jeszcze większy ze względu na straty ciąż i to co przeszłam przez ostatni rok jak i również na mój wiek, bo mam 39 lat.
I jeszcze mam pytanie, w jakiej dawce brać wit. D3? Ja kupiłam D3 forte 1000 ale jest też 2000.
Nie wiem czy Wam pisałam, odebralam wyniki ostatnich badań, listerioza - ujemna, ANA1 - ujemne i TSH 1,74. Chyba dobre wyniki?

reklama
Do góry