reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 moze jutro bedzie sie czym chwalic, bo mamy wizyte ;) a tak ogolnie u nas chyba wszystko dobrze, nie ma na co narzekac ;)
A jak u ciebie? Jakies testy sie szykuja?

@SheWolf oby wszystko bylo cacy. Masz mozliwosc zwolnienia czy musisz pracowac?

@Oczekujaca123 zobacz, jeszcze 1,5 tygodnia i bedzie twoj wymarzony 34tc. Mam nadzieje, ze to jeszcze nie koniec i dotrwasz do 37 :)

@justkaki piekny okraglutki nosek ;)

Pozdroweczki dla wszystkich!

reklama
@marzycielka81 u mnie i u roki ten aptt tez tak leciał w dol. Ja tez to konsultowałam i tj @Pilades napisala organizm ma nas chronić przed krwotokami. Mam cicha nadzieje, ze się nie wykrwawie przy porodzie na dawce 0,6 bo odkąd nie mam acardu to na takiej jestem... u mnie 13kg na plusie 34+4. Teraz od 3 ms przybieram równo 2,5 kg, najwiecej mi poszło w górę przy encortonie :( ale tym będę się martwić po porodzie. Byle by wszystko było dobrze...

@Psiara1996 jeśli chodzi o łuszczyce i poronienia to ja mam łuszczycowe zapalenie stawów bez łuszczycy skórnej i zarówno reumatolog jak i immunolog (prof.Malinowski) mówili że to nie ma znaczenia w poronieniach...... moja reumatolog wyciągnęła mi 3 ogromne stosy teczek kobiet które mimo choroby bez problemu donosily ciążę. Więc "niestety" dla mnie nie tu jest problem poronień. Tak jak dziewczyny pisały że można brać wtedy encorton i wszystko jest ok. Jesteś w ciąży w 13tc więc głowa do góry i będzie ok :) nie martw się na zapas. Powodzenia

Hej Dziewczyny
otrzymalam dzisiaj wyniki badania komorek NK
czy ktoras pomoze ? wydaje mi sie ze sa masakryczne :(
Komórki NK 16% norma (6-27)
Komorki NK 0.38 norma (0.10 - 0.67)
Komórki NKT wynik 0,5 % norma (0,9- 15,1)
Komórki NKT wynik 11 komorki/ul norma (19,7 - 344,4)

CD56high / CD16neg 1.99%
CD56dim / CD16pos 91%
Komórki NK aktywowane - wczesne 0,1 % norma (0-0,5)
Komórki NK aktywowane - wczesne 0 komorki/ul (0-10)
Komórki NK aktywowane - późne 2,5% norma (0,2-7,28)
Komórki NK aktywowane - późne 10komorki/ul norma (3-99)
Hej. Ja ostatnio miałam.komorki nk na poziomie 19 %. Dowiedziałam się po badaniu po poronieniu. Teraz stosuje wlewy i Encorton. ;) powinny być tak koło 10 %. Tak mówiła moja pani doktor. ;) głowa do góry. Grunt to wiedzieć co jest nie tak i walczyć. ;)

@Porzeczka1234 dzięki,że pytasz:) Jeszcze sie nie staramy. Teraz mój mąż ma wypad męski.Ja za tydzień wypad babski. A na 30-05-2019 mamy wizytę u tej dr Janosz,co ją tu dziewczyny polecały. No zobaczymy co tam ona nam powie.
Ty pisz co u Ciebie??
@Oczekujaca123 pięknie wytrwałaś:)
@dżoasia pozdrawiam:)
@marzycielka81 nie przejmuj się kg. Znikną;)
@SheWolf trzymam kciuki by wszystko było dobrze z tym szwem:)
Pozdrawiam resztę dziewczyn:)

@justkaki piękna fotka

@Oczekujaca123 juz skończony 32 +2 tydzień super bardzo się cieszę. Jak sie czujesz? Jak dzieciaczki?

@Paula919191 ja bym się zastanowiła nad zmianą lekarza jeśli nie chciał nawet spojrzeć na wyniki.

@SheWolf trzymam mocno kciuki

@marzycielka81 ja niestety tez bardzo tyłam skończyłam na 18 kg niestety nie kazdy tyje 10 kg. Jak u Was?

@Hatice jak u Ciebie? Jak sie czujesz?

@Marthi co u Was?

@dżoasia jak sie czujesz pochwal sie jak twoje dziewczynki

@bertha co u Ciebie?

@burczuś staracie się?

@Psiara1996 popieram wypowiedź @Destino badałaś sie ? Byłaś u lekarza? Mówiłaś o chorobie?

@Porzeczka1234
Wrócił profesor :) szyjka ok, szew trzyma. Powiedział, że nawet może trochę się wydluzyla ;p waga dzieciaków to 1611 i 1925g
Teraz będę miała codziennie ktg (Tak to miałam co drugi dzien) i co drugi dzień badane przepływy, a tak to badali raz na tydzień no chyba że coś się działo
W każdym razie t4raz będę pod jeszcze większą kontrola [emoji23]
32t3d :)

@burczuś dziękuję [emoji8] A co u Ciebie ?
Poznaje kolejne osoby lekarza pod którym jestem i wiesz co....? Coraz bardziej myślę, że może on by Wam pomógł?

@dżoasia jak się czujesz? Co u Ciebie? No wymarzony 34 coraz bliżej... chciałabym dotrwac do 36go.... to już marzenie ;)

@SheWolf tak bolał mnie brzuch jak na okres, zresztą przez większą część ciąży A po szwie to jeszcze bardziej. Ledwo mogłam usiąść. Krwawilam A potem plamilam 7 dni .. także to całkiem normalne :)

reklama
@burczuś ja jestem u dr Janosz. Poszłam do niej po poronieniu. Czuje się zaopielowana przez nią. Bardzo ciężko się do niej dostać i długo się czeka. Nawet jak jesteś pacjentka. ;) przyjmuje w 3 miejscach i czasem muszę się nagimnastykowac aby ją "zlapac". To chyba jedyny minus. Że pomimo że się u niej leczysz to nie wyznacza od razu terminu kolejnej wizyty. Byłam do tego przyzwyczajona w poprzedniej klinice. Ale kontakt mam z Panią doktor. Więc narazie polecam ;)

Do góry