reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino
Właśnie już dzisiaj jest po przyjemności hihi :D :)
Martwi mnie tylko, że nic z tego nie będzie, bo ten pęcherzyk okaże się jakiś lipny :/ W tym cyklu nie byłam na stymulacji, bo zaliczyłam biochemiczną. Na kontrolnym usg we wtorek okazało się, że jest pęcherzyk i że mam próbować. Co ma być to będzie :)

reklama
@Destino Jestem wsciekla, bo mojej przez 2 tyg na neonatologii nie zrobili posiewow zadnych, poza rotawirusem w stolcu, mimo leukocytozy i dlugiej zoltaczki. Antybiotyku zadna z nas nie dostała. I teraz mam podwojny zgryz: co ze mna i ew kolejna ciaza oraz co z corka? Czy obie jesteśmy nosicielkami tego syfu, z czym to sie wiąże, jak to w ogole diagnozowac teraz.

@aspekt obie te bakterie wchodza w sklad naturalnej flory bakteryjnej czlowieka (zlocisty na pewno). Co z tym zrobic? Ty mozesz zrobic wymaz z macicy, nie z pochwy. Dokladnie nie wiem jak sie to robi. Pod koniec maja mam wizyte u gina moge zapytac. I ewentualnie biopsje endometrium z macicy, gdzie widac stan zapalny. @bertha podpowiedz, zdaje sie, ze robilas. Natomiast corce zawsze mozesz zrobic wymaz z krwi, bo jesli jest zakarzona, to powinno pokazac. Innej opcji nie znam, co nie znaczy, ze nie ma.

Przed drillingiem nie bdałam. Pól roku po zabiegu miałam 5,26 - to było przed pierwsza procedurą. Na 4 transfery (łącznie 6 zarodków) było 3 implantacje, ale roniłam. Przed druga procedurą amh było juz 3,67 ale źle mi dobrali stymulację i nie było w ogóle transferu bo zarodki padły. Z trzeciej procedury jestem w 21tc z bliźniakami :) Z tym, że jestem tez po leczeniu immuno
Aha to też ciężka drogę przeszłas... I kupę kasy.... Jakie miałaś leczenie immuno? Ja dziś byłam na monitoring cyklu bez stymulacji i mam jeden pecherzyk reszta wszystkie maleńkie i dużo. Ten ma 11mm ale dopiero 9dc.ale już zlecił na poniedziałek wymazy do in vitro. Nie wiem co robic z pgs. On proponuję zrobić ale to też sporo kasy :(

Aha to też ciężka drogę przeszłas... I kupę kasy.... Jakie miałaś leczenie immuno? Ja dziś byłam na monitoring cyklu bez stymulacji i mam jeden pecherzyk reszta wszystkie maleńkie i dużo. Ten ma 11mm ale dopiero 9dc.ale już zlecił na poniedziałek wymazy do in vitro. Nie wiem co robic z pgs. On proponuję zrobić ale to też sporo kasy :(
Ja miałam szczepienia, intralipid, accofil i heparyne
Wcześniejsze transfery na accofilu, immunoglobulinach, sterydzie i heparynie, w różnych kombinacjach (nie zawsze cały zestaw).
Wymazy i badania do ivf możesz zaczynać robić, ale cyklu jeszcze nie marnuj, próbuj, a co ;)
Potem zobaczysz jak przebiegnie stymulacja, ile będziecie mieli zarodków, jakiej klasy itp. Na pewno jak będzie 1 czy 2 to nie ma sensu ich badać bo za drogo wyjdzie. Jeśli będziesz miała full to możesz rozważyć pgs albo zaryzykować i od razu transferować :)

Kobietki, podrzucam linka do badan odnosnie zastosowania wlewu z osocza bogatoplytkowego. Brzmi dosc obiecujaco, na 20 kobiet z RIF (brakiem implantacji) u 18 wystapila implantacja, a u 16 ciaza sie rozwijala. Moze warto przemyslec jesli macie owu a ciazy brak. @Marthi @bertha @monikao777 i inne :)

Ja miałam szczepienia, intralipid, accofil i heparyne
Wcześniejsze transfery na accofilu, immunoglobulinach, sterydzie i heparynie, w różnych kombinacjach (nie zawsze cały zestaw).
Wymazy i badania do ivf możesz zaczynać robić, ale cyklu jeszcze nie marnuj, próbuj, a co ;)
Potem zobaczysz jak przebiegnie stymulacja, ile będziecie mieli zarodków, jakiej klasy itp. Na pewno jak będzie 1 czy 2 to nie ma sensu ich badać bo za drogo wyjdzie. Jeśli będziesz miała full to możesz rozważyć pgs albo zaryzykować i od razu transferować :)
Tak w tym cyklu walczę jeszcze naturalnie na tym jednym pecherzyku oby urosl i pękł... Potem zobaczymy jak stymulacja wypadnie. Gdyby było chyva z 6 zarodków to nie wiem czy wtedy nie zbadam 3-4 najsilniejsze. Chodzi o kwestie kasy. Zobaczymy przynajmniej czy te byłyby zdrowe. Jeśli tak to pewnie na te wcześniejsze straty zadziałała głównie immunologia....

Kobietki, podrzucam linka do badan odnosnie zastosowania wlewu z osocza bogatoplytkowego. Brzmi dosc obiecujaco, na 20 kobiet z RIF (brakiem implantacji) u 18 wystapila implantacja, a u 16 ciaza sie rozwijala. Moze warto przemyslec jesli macie owu a ciazy brak. @Marthi @bertha @monikao777 i inne :)

A gdzie taki wlew robią?

reklama
Do góry