reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino
Właśnie już dzisiaj jest po przyjemności hihi :D :)
Martwi mnie tylko, że nic z tego nie będzie, bo ten pęcherzyk okaże się jakiś lipny :/ W tym cyklu nie byłam na stymulacji, bo zaliczyłam biochemiczną. Na kontrolnym usg we wtorek okazało się, że jest pęcherzyk i że mam próbować. Co ma być to będzie :)

reklama
@Destino Jestem wsciekla, bo mojej przez 2 tyg na neonatologii nie zrobili posiewow zadnych, poza rotawirusem w stolcu, mimo leukocytozy i dlugiej zoltaczki. Antybiotyku zadna z nas nie dostała. I teraz mam podwojny zgryz: co ze mna i ew kolejna ciaza oraz co z corka? Czy obie jesteśmy nosicielkami tego syfu, z czym to sie wiąże, jak to w ogole diagnozowac teraz.

@aspekt obie te bakterie wchodza w sklad naturalnej flory bakteryjnej czlowieka (zlocisty na pewno). Co z tym zrobic? Ty mozesz zrobic wymaz z macicy, nie z pochwy. Dokladnie nie wiem jak sie to robi. Pod koniec maja mam wizyte u gina moge zapytac. I ewentualnie biopsje endometrium z macicy, gdzie widac stan zapalny. @bertha podpowiedz, zdaje sie, ze robilas. Natomiast corce zawsze mozesz zrobic wymaz z krwi, bo jesli jest zakarzona, to powinno pokazac. Innej opcji nie znam, co nie znaczy, ze nie ma.

Przed drillingiem nie bdałam. Pól roku po zabiegu miałam 5,26 - to było przed pierwsza procedurą. Na 4 transfery (łącznie 6 zarodków) było 3 implantacje, ale roniłam. Przed druga procedurą amh było juz 3,67 ale źle mi dobrali stymulację i nie było w ogóle transferu bo zarodki padły. Z trzeciej procedury jestem w 21tc z bliźniakami :) Z tym, że jestem tez po leczeniu immuno
Aha to też ciężka drogę przeszłas... I kupę kasy.... Jakie miałaś leczenie immuno? Ja dziś byłam na monitoring cyklu bez stymulacji i mam jeden pecherzyk reszta wszystkie maleńkie i dużo. Ten ma 11mm ale dopiero 9dc.ale już zlecił na poniedziałek wymazy do in vitro. Nie wiem co robic z pgs. On proponuję zrobić ale to też sporo kasy :(

Aha to też ciężka drogę przeszłas... I kupę kasy.... Jakie miałaś leczenie immuno? Ja dziś byłam na monitoring cyklu bez stymulacji i mam jeden pecherzyk reszta wszystkie maleńkie i dużo. Ten ma 11mm ale dopiero 9dc.ale już zlecił na poniedziałek wymazy do in vitro. Nie wiem co robic z pgs. On proponuję zrobić ale to też sporo kasy :(
Ja miałam szczepienia, intralipid, accofil i heparyne
Wcześniejsze transfery na accofilu, immunoglobulinach, sterydzie i heparynie, w różnych kombinacjach (nie zawsze cały zestaw).
Wymazy i badania do ivf możesz zaczynać robić, ale cyklu jeszcze nie marnuj, próbuj, a co ;)
Potem zobaczysz jak przebiegnie stymulacja, ile będziecie mieli zarodków, jakiej klasy itp. Na pewno jak będzie 1 czy 2 to nie ma sensu ich badać bo za drogo wyjdzie. Jeśli będziesz miała full to możesz rozważyć pgs albo zaryzykować i od razu transferować :)

Kobietki, podrzucam linka do badan odnosnie zastosowania wlewu z osocza bogatoplytkowego. Brzmi dosc obiecujaco, na 20 kobiet z RIF (brakiem implantacji) u 18 wystapila implantacja, a u 16 ciaza sie rozwijala. Moze warto przemyslec jesli macie owu a ciazy brak. @Marthi @bertha @monikao777 i inne :)

Ja miałam szczepienia, intralipid, accofil i heparyne
Wcześniejsze transfery na accofilu, immunoglobulinach, sterydzie i heparynie, w różnych kombinacjach (nie zawsze cały zestaw).
Wymazy i badania do ivf możesz zaczynać robić, ale cyklu jeszcze nie marnuj, próbuj, a co ;)
Potem zobaczysz jak przebiegnie stymulacja, ile będziecie mieli zarodków, jakiej klasy itp. Na pewno jak będzie 1 czy 2 to nie ma sensu ich badać bo za drogo wyjdzie. Jeśli będziesz miała full to możesz rozważyć pgs albo zaryzykować i od razu transferować :)
Tak w tym cyklu walczę jeszcze naturalnie na tym jednym pecherzyku oby urosl i pękł... Potem zobaczymy jak stymulacja wypadnie. Gdyby było chyva z 6 zarodków to nie wiem czy wtedy nie zbadam 3-4 najsilniejsze. Chodzi o kwestie kasy. Zobaczymy przynajmniej czy te byłyby zdrowe. Jeśli tak to pewnie na te wcześniejsze straty zadziałała głównie immunologia....

Kobietki, podrzucam linka do badan odnosnie zastosowania wlewu z osocza bogatoplytkowego. Brzmi dosc obiecujaco, na 20 kobiet z RIF (brakiem implantacji) u 18 wystapila implantacja, a u 16 ciaza sie rozwijala. Moze warto przemyslec jesli macie owu a ciazy brak. @Marthi @bertha @monikao777 i inne :)

A gdzie taki wlew robią?

reklama
Do góry