reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

hej ja gdzies doczytalam ze wit E i Kwasy omega 3 pomagaja obnizyc komorki NK
czy ktorejs z was lekarze zalecili to brac ? jakies doswiadczenia ?
bo mi po 1 poronieniu zalecila to moja ginka + jeszcze wit PP (na recepte) ale wtedy nie wiedzialam na co to ?

reklama
@babydust idzie oglupiec! już sama teraz nie wiem. Co lekarz to inna opinia. Może nas tak odbywają czasem mówiąc pierwszy lepszy pomysł? Bo wiem na pewno że stosuje się to na dwa sposoby. Albo jednym ciągiem 3 miesiące albo dłużej, zachowując odstawienie przed owulacja. Eh...To ja nie wiem.
Dla pocieszenia powiem, że widzę pacjentki Twojej lekarki w zaawansowanych ciazach, i w zasadzie ona nie prowadzi ciąż fizjologicznych tylko patologiczne, więc mam nadzieję, że i Tobie się uda. A to prawda, że każdy ma swój sposób na leczenie :) warto wybrać jednego lekarza i zaufać, bo inaczej można zwariować

@marzycielka81 kiedyś któryś endokrynolog mi wspominał o tym badaniu, ale nie bardzo chciałam glukoze pić jak nie było pilnej potrzeby wiec teraz zrobilam przy okazji. Nawet nie wiedziałam, że w ciąży nie robi się :) myślisz że wynik wyjdzie fałszywy?
W ciąży faktycznie insulina nie ma znaczenia bo z reguły jest zburzony wynik :( tzn podwyższony

@dżoasia kochana gratuluję ♥️♥️♥️♥️

@Oczekujaca123 jak sie czujesz? Jak u dzieciaczki?

@burczuś a u Was? Sa wyniki?

hej ja gdzies doczytalam ze wit E i Kwasy omega 3 pomagaja obnizyc komorki NK
czy ktorejs z was lekarze zalecili to brac ? jakies doswiadczenia ?
bo mi po 1 poronieniu zalecila to moja ginka + jeszcze wit PP (na recepte) ale wtedy nie wiedzialam na co to ?
Dziewczyny tu brały i kwasy i wit E ale mi sie wydaje , że to raczej na lepsza jakość jajeczka. Swojego czasu brałyśmy colostrum to na immunologię ale mi akurat jeszcze bardziej organizm stał sie agresywny takze nie dla każdego

@Nadzieja2018 ja bym wzieła intralipid w owu i encorton ale to taka moja mała rada

@Marthi jak u Was?

Dla pocieszenia powiem, że widzę pacjentki Twojej lekarki w zaawansowanych ciazach, i w zasadzie ona nie prowadzi ciąż fizjologicznych tylko patologiczne, więc mam nadzieję, że i Tobie się uda. A to prawda, że każdy ma swój sposób na leczenie :) warto wybrać jednego lekarza i zaufać, bo inaczej można zwariować
Mam taką nadzieję! Zaufam i sama nie będę kombinować :) W majówkę będę testować więc zobaczymy :) Nie nastawiam się, bo dopiero zaczęłam leczenie, ale nadzieja zawsze umiera ostatnia. :)Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze :*

@dżoasia kochana gratuluję [emoji3531][emoji3531][emoji3531][emoji3531]

@Oczekujaca123 jak sie czujesz? Jak u dzieciaczki?

@burczuś a u Was? Sa wyniki?

Dziewczyny tu brały i kwasy i wit E ale mi sie wydaje , że to raczej na lepsza jakość jajeczka. Swojego czasu brałyśmy colostrum to na immunologię ale mi akurat jeszcze bardziej organizm stał sie agresywny takze nie dla każdego

@Nadzieja2018 ja bym wzieła intralipid w owu i encorton ale to taka moja mała rada

@Marthi jak u Was?
30t3d. Many już 1300 i 1500. Wszystko ok. Profesor od jutra ma urlop Az do 6maja i oby przez te wszystkie dni się nic nie wydarzyło .... bo tu wszyscy trzęsą się nade mną jak go nie ma :o miał mieć urlop od wczoraj ale wpadł jeszcze pobadac , więc 10 dni bez wrażeń poprosimy....
Czuje się coraz ciężej.. brzuch ciężki.. ledwo cokolwiek mogę zjeść bo jedno dziecko na pecherzu A drugie na żołądku... więc non stop czuje jakbym miała wymiotować albo się posikac. Cudownie jest [emoji24][emoji24]
Oby do przodu.
Nieśmiało kompletnie wyprawkę... - kupilismy już łóżeczko, mąż pojechał dokupić komode do zestawu który mieliśmy już rok temu dla Franka.
Jakoś za ubranka nie mogę się zabrać... Ale kochana @Destino mi miła niespodzianke zrobila , więc coś powoli się zaczyna:)
No i jakoś te dni mijają....

A co u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,
dzięki :) :*
W piątek jadę nasycić się Intralipidem a w poniedziałek pójdę na monitoring. Lekarka niby wyliczyła, że w sobotę powinnam się starać. Jak okaże się w poniedziałek, że owu była to zacznę brać encorton i dupka od poniedziałku.

Czy któraś z Was brała 10mg encortonu? Jak tak to mogłaby rozpisać jak brała i jak schodziła z niego? :)

Dziewczyny,
dzięki :) :*
W piątek jadę nasycić się Intralipidem a w poniedziałek pójdę na monitoring. Lekarka niby wyliczyła, że w sobotę powinnam się starać. Jak okaże się w poniedziałek, że owu była to zacznę brać encorton i dupka od poniedziałku.

Czy któraś z Was brała 10mg encortonu? Jak tak to mogłaby rozpisać jak brała i jak schodziła z niego? :)

Nadzieja schodzisz na 5mg przez tydzień i kolejny tydzień 2.5mg.
Dziewczyny, czy któraś z Was robiła badanie allo mlr przed szczepieniami limfocytami męża (możliwe, że mnie to czeka) i kojarzy, czy jeśli mam problem z zajściem w ciążę, a nie utrzymaniem to allo mlr nie będzie i tak na poziomie 0? Bo wlansie mam dylemat czy to robić. Nie byłam nigdy w ciazy niestety i chyba musimy zmienić leczenie immuno. Ivf też nieudane zarodek się nie przyjął :(

reklama
Do góry