reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja rezerwowalam termin z konta online więc może akurat tak trafiłam że się zwolnił. Na ten sam dzień zapisałam się do ginekologa dr Piątkowskiego w Gdyni,podobno pomaga w takich ciężkich przypadkach więc może będzie ok. Akurat będę już po wszystkich badaniach i wyliczyłam że powinnam mieć wtedy też już wynik histopatologiczny że szpitala (wiem, że nic z niego prawie nie wynika ale przyda się do wglądu)
no wlasnie tego piatkowskiego tez rozwazaalm ,.. troche szkoda ze nie jest endokrynologiem jednoczesnie :p
ja co jakis czas sprawdzalaam ta suchanek i nigdy nie bylo terminu :(
ale ja musialam miec skierowanie do niej ... sprawdz czy ty nie potrzebujesz ze swojego pakietu tez
bez problemu mi wystawila internista na podstawie informacji o straconych ciazach

reklama
no wlasnie tego piatkowskiego tez rozwazaalm ,.. troche szkoda ze nie jest endokrynologiem jednoczesnie :p
ja co jakis czas sprawdzalaam ta suchanek i nigdy nie bylo terminu :(
ale ja musialam miec skierowanie do niej ... sprawdz czy ty nie potrzebujesz ze swojego pakietu tez
bez problemu mi wystawila internista na podstawie informacji o straconych ciazach
Ja nie idę do niej z pakietu tylko prywatnie bo mój pakiet nie obejmuje immunologa. Z ciekawości zadzownilam do sanitasu bo myślałam że może ma jakieś terminy w miarę dobre ale okazało się że w ogóle nie ma jeszcze kalendarza na maj więc zostaje ten Luxmed.

Hej Dziewczyny,
wpadam w trakcie pracy, żeby zadać pytanko, głównie o Intralipid :p Może @marshia podpowiedziałabyś jako specjalistka od intra? :D Byłam dzisiaj na usg, żeby sprawdzić jak wygląda sytuacja po tej mojej ciąży biochemicznej. W macicy wszystko ok i ku mojemu zdziwieniu jest pęcherzyk dominujący 16mm. Pani dr pozwoliła, żeby starać się w najbliższą sobotę. Od jutra włączam Encorton a od poniedziałku duphaston 2x1. Witaminy te same standardowo.
Pytanie, czy robić wlew z Intralipid w sobotę....? Zastanawiam się sobie odpuścić intra i spróbować na samym Encortonie.... W poniedziałek chyba pójdę na usg, żeby sprawdzić czy pecherzyk peknął. Korci mnie, żeby spróbować brać heparynę od owu....
Hej :) ja miałam właśnie wlew z Intralipidu po monitoringu, u mnie był dominujący 14 mm i miałam działać w święta. Encorton mam przepisany dopiero od pozytywnej bety. I tak się zastanawiam, dlaczego ja mam później włączony ten lek a ty już od razu? Też mam właśnie brać Duphaston, ale jakoś się tak wstrzymuje bo zawsze miałam progesteron w normie. Co do wlewu to myślę, ze to tez ma duże znaczenia psychiczne. Ja czuje się bezpieczniej, nie wiem czy mi pomoże, ale wiem, że zrobiłam wszystko aby się zabezpieczyć. :) więc może warto? Ja mam komórki na poziomie 19 % i dostałam nawet pół dawki. (100 ml) Niedoczynność też mam, więc widzę, że problemy bardzo podobne.
Aha, jak zapytałam dlaczego Encorton tak późno to powiedziała mi moja ginekolog/immunolog, że podaje się go później w naturalnych cyklach bo może przyhamować owulacje.

Ja nie idę do niej z pakietu tylko prywatnie bo mój pakiet nie obejmuje immunologa. Z ciekawości zadzownilam do sanitasu bo myślałam że może ma jakieś terminy w miarę dobre ale okazało się że w ogóle nie ma jeszcze kalendarza na maj więc zostaje ten Luxmed.
no mam nadzieje ze mojej wizyty z 10 maja nie odwolaja w takim razie :O ale faktycznie jak sie rejstrowalam przed swietami to mieli duzo dat wolnych a teraz nic nie ma :( ciekawe ciekawe

@Nadzieja2018 Ja taką dostałam informację, że Encorton może zablokować owulacje, dlatego przy cyklach stymulowanych się go używa od razu bo mamy pewność, że owulacja była i kiedy. A przy naturalnym cyklu nie wiemy dokładnie (chyba, ze byłby monitoring codziennie) :) Nie wiem ile w tym prawdy :) na to wygląda, że co lekarz to inna opinia.
Tak samo było z Oeparolem. Niektóre dziewczyny go odstawiają, bo możliwe, że blokuje owulacje, ja już biore 2 miesiąc i nie zablokował mi ani jednego cyklu :)

@Nadzieja2018 Ja taką dostałam informację, że Encorton może zablokować owulacje, dlatego przy cyklach stymulowanych się go używa od razu bo mamy pewność, że owulacja była i kiedy. A przy naturalnym cyklu nie wiemy dokładnie (chyba, ze byłby monitoring codziennie) :) Nie wiem ile w tym prawdy :) na to wygląda, że co lekarz to inna opinia.
Tak samo było z Oeparolem. Niektóre dziewczyny go odstawiają, bo możliwe, że blokuje owulacje, ja już biore 2 miesiąc i nie zablokował mi ani jednego cyklu :)
z tego co wiem to Operal sie odstawia bo mozliwe sa delikatne skurcze macicy po owulacji ktore moga utrudnic ewentualne zagniezdzenie zarodka a nie dlatego ze wplywa na owulacje

@babydust idzie oglupiec! już sama teraz nie wiem. Co lekarz to inna opinia. Może nas tak odbywają czasem mówiąc pierwszy lepszy pomysł? Bo wiem na pewno że stosuje się to na dwa sposoby. Albo jednym ciągiem 3 miesiące albo dłużej, zachowując odstawienie przed owulacja. Eh...To ja nie wiem.

Oeparol i przywrotnik bralam tylko do owulacji tez gdzies czytalam ze może powodować niepotrzebne skurcze.

Ja dziś po krzywej cukrowej. Ohyda.... Wyniki dobre, ale cały dzień mi niedobrze przez to. Jeszcze czekam na krzywa insulinowa ale to u nas na miejscu nie robią tylko odsylaja więc kilka dni czekania.

reklama
Do góry