@Paula919191 Witamy w naszym gronie.... bardzo Ci współczuję
ja jestem z trojmiasta i chętnie pomogę. Tak na szybko to mogę Ci powiedzieć ze jeśli masz możliwość to zbadaj genetycznie dziecko bo pomoże Ci to w dalszej diagnostyce. Obrzęk płodu może sugerować wady genetyczne. U mnie w drugiej ciąży również był obrzęk płodu u z badania genetycznego wyszedł zespół Turnera. Miało to znaczenie bo mój ginekolog immunolog od razu zasugerował ze takie wady mogę być przez wadliwe nasienie ( i okazało sie ze rzeczywiście mój mąż mial w skrócie mówiąc zmutowane plemniczki ). Jakbyś chciała zbadać to ja badałam w laboratorium genesis w Poznaniu, baśnią mikromacisrzy DNA, czy jakoś tak... jest to drogie badanie ale moim zdaniem duzo wniosło do mojej diagnostyki. U mnie pobrano podczas zabiegu próbkę i sama wysłałam kurierem do laboratorium. Na ten moment możesz zrobić tylko to badanie. Resztę na spokojnie gdy już będzie po wszystkim
z trojmiasta mogę polecić tylko ginekologa, ja leczę się w Łodzi. Mi trójmiejscy lekarze nie pomogli,dawali zbyt małe szanse na powodzenie a ja nie byłam w stanie znieść kolejnej straty. Jeśli chciałabyś jednak leczyć się w 3 city to polecam hematologa dr Mital, ginekolog: Adamski, Olszewska, Wójcik. Immunologa dr Suchanek nie polecam aczkolwiek jeśli będziesz umiała nią pokierować to leki Ci przepisze ale sama od siebie to jakiegoś pomysłu nie miała - mówię o swoim przypadku. Ja leczę się u profesora Malinowskiego. Jest to kosztowne leczenie ale kompleksowo- ginekolog, immunolog, Endokrynolog, hematolog - zastępuje mi lekarzy tych specjalizacji plus zajął się leczeniem męża.
Przytulam bardzo mocno.... smutne to dla Ciebie święta, i ja takie kiedyś miałam a teraz 23 tc i tego Ci życzę.
Każda strata bardzo przygnębia, nieważne ile mamy lat... jeśli 91 to Twój rocznik to jest plus ze masz troszkę zapasu czasowego i nie musisz się denerwować ze nie zdążysz urodzić Maluszka. Teraz na spokojnie przystąp do diagnostyki... poczytaj forum jest tu masa informacji. Ja po poronieniu przeczytałam to forum od pierwszego do ostatniego posta i już wtedy czułam jaki lekarz mi pasuje