reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny a to nie jest czasem tak ze cukier @Ropuszka666 wybija na czczo ponieważ je mało zbilansowana posiłki w trakcie dnia? Ja tylko powiem , ze po posiłkach mam też super cukier 101 max ale ja pilnuje i mało grzeszę jeśli chodzi o to czego nie możemy zjeść. I na czczo mam niski cukier tzn w normach. To samo było u mojego ojca jak nie jadł " zdrowych" posiłków mimo leków cukier po posiłkach ok na czczo 150 teraz je zdrowo tzn zbilansowane posiłki cukier na czczo 80-90 max po posiłkach 98-120 maksymalnie

reklama
Dziewczyny a to nie jest czasem tak ze cukier @Ropuszka666 wybija na czczo ponieważ je mało zbilansowana posiłki w trakcie dnia? Ja tylko powiem , ze po posiłkach mam też super cukier 101 max ale ja pilnuje i mało grzeszę jeśli chodzi o to czego nie możemy zjeść. I na czczo mam niski cukier tzn w normach. To samo było u mojego ojca jak nie jadł " zdrowych" posiłków mimo leków cukier po posiłkach ok na czczo 150 teraz je zdrowo tzn zbilansowane posiłki cukier na czczo 80-90 max po posiłkach 98-120 maksymalnie
Też słyszałam , że cukry na czczo są efektem całodziennej diety. Ale zrozumiałam, że @Ropuszka666 trzyma się zasad :)
Ropuszka:
A co do bułek to widzisz taka grahamka w składzie może mieć make pszenną cukier itp i wtedy to już nie jest zdrowe

Graham to typ pszenicy, więc na pewno będzie podnosić ten cukier
Pszenicę można jeść. Ważne by miała odpowiedni typ. Graham z założenia to maka o wysokim typie i to jest jak najbardziej w cukrzycy pożądane, ale niestety często oszukują i tej maki jest niewiele A do tego często maka zwykła o niskim typie , cukier i inne badziewie

Pszenicę można jeść. Ważne by miała odpowiedni typ. Graham z założenia to maka o wysokim typie i to jest jak najbardziej w cukrzycy pożądane, ale niestety często oszukują i tej maki jest niewiele A do tego często maka zwykła o niskim typie , cukier i inne badziewie

No to niestety właśnie prawda. Bułka grahamka potrafi mieć w swoim składzie kilka procent mąki grahamki i już się nazywa grahamką...

Dziewczyny ja z poradą . Koleżanka jest w ciąży dwie wcześniejsze poronione . Ma zespół antyfosfolipidowy bierze clexane 0.6 i acard150 plus duphaston 2*1 . Dziś dzwoniła i widziała bardzo delikatnie podbarwiony śluz no i oczywiście się denerwuje . Lekarka jej nie zapisała luteiny . Ja mam podjęzykowa orientujecie się jakie są dawki luteiny podjęzykowej i ile duphastonuu można brać bo jej lekarka stwierdziła że jak ma duphaston to po co Luteina

Ja biorę luteina 100 rano i luteina 100 wieczorem, do tego acard 150, clexane 0,8. Tez mam zespół aps i trombofilie

Aha luteinę biorę teraz podjeZykowo bo mam pessar ale wcZeniej brałam takie same dawki dopochwowo

Ja nie mam duphastonu, ale słyszałam ze luteina lepsza

Ostatnia edycja:
@kasiula222 dawki max to 3x2 luteiny 100 i 3x2 dupka na dobe
Natomiast i tak powinna to skontrolowac u gina. Jesli ciaza dobra, to dupek powinien wystarczyc. Ja bym odstawila acard na kilka dni

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry