reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Oczekujaca123 kciuki żeby wszystko się jeszcze uspokoiło ktory tydzien macie 25?
25t4d... próba odcięcia pompy z fenoterolem skończyły się skurczami co 30min. Bez leku wytrzymałam 6h.... nie wiem jaki pomysł bd miał dziś profesor .... Tak naprawdę mam tą pompę od 9.03... W standardzie powinnam mieć odpieta po 48h... jestem dziwny przypadek:(

Dziewczyny ja z poradą . Koleżanka jest w ciąży dwie wcześniejsze poronione . Ma zespół antyfosfolipidowy bierze clexane 0.6 i acard150 plus duphaston 2*1 . Dziś dzwoniła i widziała bardzo delikatnie podbarwiony śluz no i oczywiście się denerwuje . Lekarka jej nie zapisała luteiny . Ja mam podjęzykowa orientujecie się jakie są dawki luteiny podjęzykowej i ile duphastonuu można brać bo jej lekarka stwierdziła że jak ma duphaston to po co Luteina

Ja tą podjęzykową luteine brałam 3x3 bo tam jest dawka 50 a nie 100. Zaszkodzić nie zaszkodzi jej na pewno

@Oczekujaca123 trzymam kciuki za każdy następny dzień!!

Ja tą podjęzykową luteine brałam 3x3 bo tam jest dawka 50 a nie 100. Zaszkodzić nie zaszkodzi jej na pewno

@Oczekujaca123 trzymam kciuki za każdy następny dzień!!
Był profesor pół żartem pół serio uznał, że jeszcze 15tg to niewiele i skoro lubię tą pompę to sobie będę z nią leżeć [emoji25] lepsze to niż wcześniaki ....

Niestety nie ma opcji żebym miała echo serca i niepokoje się tym ubytkiem u Stasia. Miałam mieć.... Ale to inny budynek A nikt od pompy mnie nie odepnie.... eh :(

@Oczekujaca123 to tak dla pocieszenia powiem Ci ze u mnie lekarz tez zauważył ubytek i na kolejnym usg już nie było. Nawet mnie nie informował na tym pierwszym usg bo mówił ze się często samo naprawia. Może i tak jest u Stasia ? :) lepiej leż tam pod pompą a na echo serca przyjdzie czas. I tak byś teraz prócz wiedzy o tym nic nje mogła zrobic... ja co prawda w domu i inna sytuacja ale każdy dzień a potem każdy tydzień ciąży to dla mnie cud. Ciagle liczę jak jestem daleko :) a właśnie... a na usg nie widać czy serduszko się poprawiło? mój ginekolog już po samym usg zobaczył... echo serca mam we wtorek
@kasiula222 mój profesor kazał zmniejszyć acard albo nawet odstawić jakby były jakieś krwawienia

@Oczekujaca123 leż z ta pompa ile się da,to i tak rewelacyjnie że ci dali fenoterol, bo z tym lekiem jest bardzo ciężko, u mnie w szpitalu go nie mieli, wem że dziewczynie w 30 tc dali jakiś inny lek w kroplówce bo nie czuła skurczy a na ktg się pisały...
co z tym CRP rozumiem że spadło ???juz przeziębienie minęło?

@Oczekujaca123 leż z ta pompa ile się da,to i tak rewelacyjnie że ci dali fenoterol, bo z tym lekiem jest bardzo ciężko, u mnie w szpitalu go nie mieli, wem że dziewczynie w 30 tc dali jakiś inny lek w kroplówce bo nie czuła skurczy a na ktg się pisały...
co z tym CRP rozumiem że spadło ???juz przeziębienie minęło?
Crp z wczoraj 8. Więc odstawili antybiotyk. Bo ewidentnie było to przeziębienie plus zastój w nerce.
Pewnie

reklama
Był profesor pół żartem pół serio uznał, że jeszcze 15tg to niewiele i skoro lubię tą pompę to sobie będę z nią leżeć [emoji25] lepsze to niż wcześniaki ....

Niestety nie ma opcji żebym miała echo serca i niepokoje się tym ubytkiem u Stasia. Miałam mieć.... Ale to inny budynek A nikt od pompy mnie nie odepnie.... eh :(
Uff uff ile już te twoje bąbelki ważą ? Pewnie już blisko kilograma. Co to pompa, wytrzymasz dla swoich dzieci wszystko. Myślę że rzeczywiście będą cię cały czas pod nią trzymać żeby nie było niespodzianek. A to że próbują odłączać to znaczy że uważają że jest poprawa. Super że crp spadło. Teraz tylko łe z tyłkiem w górze i się relaksuj. A ja trzymam kciuki nieustająco!

Do góry