reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Trombofilie też jej doradzilam, sama ją robiłam na testdna. A te kiry? Czy to jest to samo co kariotypy? Przepraszam za takie pytania, ale nie robiłam tych badań.
Nie kiry to nie to co kariotypy. Kariotypy to sprawdzenie czy genetycznie są zdrowi. Prof Malinowski nie bada kirów jestem jego pacjętką mam córeczkę dzięki niemu

reklama
@Lu_cy powiedz koleżance żeby dzwoniła co jakiś czas do Gynemed bo miejsca się zwalniają, dziewczyny odwołują.
A jeśli chodzi o badania to profesor respektuje tylko genetyczne. Niech niw robi nic z immunologi. Kariotypy, trombofilia ( v leiden wystarczy ), mutacje mthfr.... może amh. Doktorek zleca badania w laboratorium z którym współpracuje i mysle ze bez sensu robić więcej badań na własna rękę. W APC ceny są triche wyższe ale jeśli koleżanka zrobi badania które profesor i tak każe powtarzać to straci więcej kasy... tak mysle. Dobrze tez mieć wynik badani genetycznego z materiału po poronieniu jeśli sie udało pobrać, badanie histopatologiczne ze szpitala jeśli był zabieg. Niech zrobi sobie notatki jakie miała wcześniej leki itd. Ja tez jestem pacjentka doktora... obecnie 17 tc i jest ok. Pozdrawiam :)

Ja ostatnio tylko podczytuje, straszny spadek energii i migreny non stop.
Bardzo mi ciężko ze oczekująca ma taka sytuacje.... przeżywam teraz wszystko ,, podwójnie „

@iveo pytałaś mnie o luteinę. Mam już podjeZykowo od marca :) jestem po leczeniu infekcji, wczoraj kontrolny wymaz i czekam na wyniki a w poniedziałek pessar.
Lekarz wcziraj zmierzyć mi szyjkę i ma 4 cm i jest zamknięta także mogę spokojnie oczekiwać na pessar i lepiej wyleczyć perfect ta infekcje.
Zrobiliśmy tez usg. Z Maleństwem wszystko ok. Ponoć serduszko lepiej wyglada. Mnie szmerów słychać. Ostatnio doktor mi nie powiedział ze podejrzewał dziurkę w serduszku, ale wczoraj mówi ze już teraz widzi ze jest ok. A te zastawki to może się samo jescze naprawi.

@Hatice dziękuję za odpowiedź. Ona niestety nigdy nie zaszła w ciążę, jest po 3 nieudanych in vitro, bez żadnych badań oprócz hormonów.

@kasiula222 wklejam wyniki
glukoza na czczo 89,6 mg/dl
glukoza po 1h 78,4 mg/dl
glukoza po 2h 73,7 mg/dl

insulina na czczo 6,94 mU/l
insulina po 1h 43,32 mU/l
insulina po 2h 24,05 mU/I
Wyniki są ok dlatego mała dawka :)

@Lu_cy aha to trochę inna sytuacja.... ale mam nadzieję, że doktorek coś pomoże. Ważne żeby na pierwsze badania była z partnerem

A to jak tylko hormony zbadane to malutko.... ah Ci lekarze, jak człowiek sam nie zacznie grzebać to czasami nic nie zleca. Trzeba trafić na dobrego. Mysle ze Malinowski coś wymysli. Tylko niech dzwoni czy pisze maile. Po co tak długi czekać... :)
Pozdrawiam :)

@Lu_cy powiedz koleżance żeby dzwoniła co jakiś czas do Gynemed bo miejsca się zwalniają, dziewczyny odwołują.
A jeśli chodzi o badania to profesor respektuje tylko genetyczne. Niech niw robi nic z immunologi. Kariotypy, trombofilia ( v leiden wystarczy ), mutacje mthfr.... może amh. Doktorek zleca badania w laboratorium z którym współpracuje i mysle ze bez sensu robić więcej badań na własna rękę. W APC ceny są triche wyższe ale jeśli koleżanka zrobi badania które profesor i tak każe powtarzać to straci więcej kasy... tak mysle. Dobrze tez mieć wynik badani genetycznego z materiału po poronieniu jeśli sie udało pobrać, badanie histopatologiczne ze szpitala jeśli był zabieg. Niech zrobi sobie notatki jakie miała wcześniej leki itd. Ja tez jestem pacjentka doktora... obecnie 17 tc i jest ok. Pozdrawiam :)

Ja ostatnio tylko podczytuje, straszny spadek energii i migreny non stop.
Bardzo mi ciężko ze oczekująca ma taka sytuacje.... przeżywam teraz wszystko ,, podwójnie „

@iveo pytałaś mnie o luteinę. Mam już podjeZykowo od marca :) jestem po leczeniu infekcji, wczoraj kontrolny wymaz i czekam na wyniki a w poniedziałek pessar.
Lekarz wcziraj zmierzyć mi szyjkę i ma 4 cm i jest zamknięta także mogę spokojnie oczekiwać na pessar i lepiej wyleczyć perfect ta infekcje.
Zrobiliśmy tez usg. Z Maleństwem wszystko ok. Ponoć serduszko lepiej wyglada. Mnie szmerów słychać. Ostatnio doktor mi nie powiedział ze podejrzewał dziurkę w serduszku, ale wczoraj mówi ze już teraz widzi ze jest ok. A te zastawki to może się samo jescze naprawi.
Hatice moja sytuacja to nie znaczy , że Twoja też taka będzie. :* głowa do góry.
Mimo tego co mnie spotyka ja za Was wszystkie trzymam mocno kciuki i nie chce odbierać nadziei czy wprowadzać smutku ! Uszy do góry i dbać o siebie ! ;*

@Lu_cy aha to trochę inna sytuacja.... ale mam nadzieję, że doktorek coś pomoże. Ważne żeby na pierwsze badania była z partnerem

A to jak tylko hormony zbadane to malutko.... ah Ci lekarze, jak człowiek sam nie zacznie grzebać to czasami nic nie zleca. Trzeba trafić na dobrego. Mysle ze Malinowski coś wymysli. Tylko niech dzwoni czy pisze maile. Po co tak długi czekać... :)
Pozdrawiam :)
Najgorsze jest to, że oni jeździli do tej kliniki zapłacili tyle pieniędzy za in vitro a nikt nie zlecił podstawowych badań żeby znaleźć przyczynę tych niepowodzeń. Jak się pytała co można zbadać żeby znaleźć przyczynę ze zarodek się nie zagnieżdza to lekarz powiedział że nie ma takich badań. Po prostu jakaś kpina. Teraz każdy musi być alfą i omegą, jeśli nie trafi przypadkiem na dobrego lekarza od razu.

reklama
Do góry