reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Heh nie do Tunezji na szczescie;) Tak, z Krakowa. Bylam u Przycienia 3 razy. Samego lekarza oceniam bardzo dobrze, czuc ze mu zalezy ale...nie moglam sie przekonac do jego podejscia, ze nie powinnam brac ani clexane ani encortonu. 2 ciaze poronilam bez tych lekow i chce sprobowac na zelaznym zestawie. Uznalam, ze skoro tak to nie ma sensu, zebym chodzila to lekarza, ktory uwaza inaczej. Druga sprawa to sama klinika-szalu mozna dostac jak sie tam umawia. Niemily personel i kolejki na 2.5 godz czekania.

Dam szanse mojemu nowemu lekarzowi. Sam zaproponowal encorton, do tego pracuje w szpitalu i zawsze jest pod komorka. Poswiecil mi ponad godzine na pierwszej wizycie, mimo ze bylo po 21.00 i jakos tak poczulam zaufanie do niego.

A Ty nafoczka skad jestes? Zaczynasz starania?

Hej Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy :) !!! Wiem, że nie zawsze udaje się na lekach, nie zawsze udaje się po szczepieniach. Każdy organizm jest inny i niestety w tym wypadku nie ma nic pewnego :( Ja sama ciągle biję się z myślami....ale chyba muszę spróbować po coś w końcu robiłam te badania.Mam jeszcze jedną informację aczkolwiek nie mam na to żadnego potwierdzenia. Nie wiem czy są tu dziewczyny, które dodatkowo walczą z alergią wziewną. Ja od 2 lat się odczulam i spotkałam się opiniami, że w sumie to mogło rozdrażnić mój układ immunologiczny, więc tak na wszelki wypadek zarzucam temat do przemyślenia, a z odczulania rezygnuję.

Portia ja jestem z okolic Rzeszowa. Tez mi clexan odradzil ale u mnie jest inna sytuacja bo na clexanie mi sie nie udalo wiec moge mu "uwierzyc". ze starankami ruszyc bym chciala ale jeszcze nie mam zielinego swiatla. 26jade do K-wa zrobic reszte zalecanych badan. Co do personelu to masz racje-w Tarnowie tez ma niezbyt mila "wydre" hehe
Zapowiada sie piekna sobote ;-) jak ja tak lubie! :-*

Witajcie dziewczynki
Długo się nie odzywałam, a to dlatego, że ostatnie tygodnie miałam wyjęte z życiorysu przez nieustające mdłości. Co prawda wymiotów nie było, ale dobre samopoczucie niszczyły mi odruchy wymiotne, senność, plamienia i obniżone poczucie wartości. Nie powiem, że teraz jest już super i w ogóle, ale na pewno trochę lepiej niż było. Wybaczcie, że nie odniosę się do każdej i tylko tak o sobie. Dziś mój 10t3d czyli wkroczyliśmy umownie w 11 tydzień. 2 kwietnia mam prenatalne (jak dotrwam). Boję się jak cholera, bo najdłużej ciąża trwała u mnie 12 tygodni i 6 dni. Najgorsze są plamienia, bo się pojawiają i znikają - no jak w kalejdoskopie. Jestem już na 15 mg encortonu (zeszłam powoli z 30 mg), fraxi nadal 0,4 no i kwas foliowy 15 mg i luteina dopochwowo 3 razy dziennie po 100 mg. Ogólnie ostatnio jak mnie ważyli w 9 tygodniu to przytyłam 2 kilo w 2 miesiące - nie wiem, czy to za szybko nie idzie :szok: ale weź tu nie podjadaj, jak mdłości męczą strasznie. Ogólnie zarodek miał się dobrze, mierzył 2,4 cm i serce biło naprawdę szybko. Co będzie teraz - zobaczymy. No! To tyle u mnie. Podczytuję Was cały czas. Trzymam kciuki za wasze maleństwa i za was.
Ovli witaj.

Pozdrawiam :*

barbinka13 ja w obecnej ciąży, jak w obecnej przybieram od początku co miesiąc po 2-3kg i już mi się płakać chce, jak mam stawać na wadze, tym bardziej, że startowałam wcale nie z małej ilości kilogramów. Dodam, że nie jem więcej niż przed ciążą, nie mam zachcianek na niezdrowe jedzenie a już wyglądam jak hipopotam i tylko modlę się o ciepło, to może część wypocę:)

Gogac na 28 marca..mam teraa co 2 dzien ktg i wlasnie sie szykuje do wyjscia. W czwartek mialam i do tego kroplowke. Wszystko bylo ok ;-)

reklama
Do góry