@marzycielka81 tyle kobiet ma przez ten test pappa stres.... mój ginekolog mówił ze ja w swoim przypadku to mam go nawet nie robić, bo wyjdzie mi złe. Wiec nie robiłam, zrobiłam sanco ( wiem ze to koszt a leczenie i całe prowadzenie ciąży jest drogie) ale teraz mam pod tym względem spokój.... ja zrobiłam ten szerszy zakres. Ten węższy jest tańszy i wynik szybciutko. Jak przyszedł dobry wynik to pierwsze co pomyslalam ,, kurczę tyle kasy poszło a tak jak czułam dziecko jest zdrowe”. Jednak teraz gdy pokazała się wada serduszka gdyby nie to ze mam wyniki testu dobre to skierowano by mnie na amniopunkcję albo i tak bym robiła ten test. Tylko byłabym zestresowana na maksa. Bo wada serduszka mogłaby wskazywać na jakaś wadę genetyczna.
Ja Ci z całego serca polecam zrobić ten test jeśli masz możliwość.
Mało się udzielam na forum ale ostatnio tez mam dola przez to echo serca... i tak średnio siły gadać. Ale chciałam Ci tylko napisać ze nie stresuj się tym pappa. Mi się wydaje ze już w ogóle nie powinni go robić bo tyle kobiet ma przez to nerwice, choćby w mojej rodzinie dziewczyny. Zawsze potem okazywało się ze jest dobrze. Przytulam mocno !