reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino nie wiem czy wstawię zdjęcie. Dziś mam doła. Dostałam wyniki prenatalnychZobacz załącznik 948784Zobacz załącznik 948785
Marzycielka81 ale ryzyka z pappy zmalaly no nie? Na usg coś było nie tak?
Swoją drogą łożysko masz wysoko na przedniej ścianie, nie przodujace to to o czym pisalysmy.

Tak jak pisze @Hatice te testy są mylne. To tylko statystyki. Mi moja gin przy blizniakach też mówila że może wyjść źle. Wyszło ok, ale też mnie nastawiala, że te testy są mylne.w więc głowa do góry:*

Ostatnia edycja:
reklama
@marzycielka81 tyle kobiet ma przez ten test pappa stres.... mój ginekolog mówił ze ja w swoim przypadku to mam go nawet nie robić, bo wyjdzie mi złe. Wiec nie robiłam, zrobiłam sanco ( wiem ze to koszt a leczenie i całe prowadzenie ciąży jest drogie) ale teraz mam pod tym względem spokój.... ja zrobiłam ten szerszy zakres. Ten węższy jest tańszy i wynik szybciutko. Jak przyszedł dobry wynik to pierwsze co pomyslalam ,, kurczę tyle kasy poszło a tak jak czułam dziecko jest zdrowe”. Jednak teraz gdy pokazała się wada serduszka gdyby nie to ze mam wyniki testu dobre to skierowano by mnie na amniopunkcję albo i tak bym robiła ten test. Tylko byłabym zestresowana na maksa. Bo wada serduszka mogłaby wskazywać na jakaś wadę genetyczna.
Ja Ci z całego serca polecam zrobić ten test jeśli masz możliwość.
Mało się udzielam na forum ale ostatnio tez mam dola przez to echo serca... i tak średnio siły gadać. Ale chciałam Ci tylko napisać ze nie stresuj się tym pappa. Mi się wydaje ze już w ogóle nie powinni go robić bo tyle kobiet ma przez to nerwice, choćby w mojej rodzinie dziewczyny. Zawsze potem okazywało się ze jest dobrze. Przytulam mocno !

@marzycielka81 tyle kobiet ma przez ten test pappa stres.... mój ginekolog mówił ze ja w swoim przypadku to mam go nawet nie robić, bo wyjdzie mi złe. Wiec nie robiłam, zrobiłam sanco ( wiem ze to koszt a leczenie i całe prowadzenie ciąży jest drogie) ale teraz mam pod tym względem spokój.... ja zrobiłam ten szerszy zakres. Ten węższy jest tańszy i wynik szybciutko. Jak przyszedł dobry wynik to pierwsze co pomyslalam ,, kurczę tyle kasy poszło a tak jak czułam dziecko jest zdrowe”. Jednak teraz gdy pokazała się wada serduszka gdyby nie to ze mam wyniki testu dobre to skierowano by mnie na amniopunkcję albo i tak bym robiła ten test. Tylko byłabym zestresowana na maksa. Bo wada serduszka mogłaby wskazywać na jakaś wadę genetyczna.
Ja Ci z całego serca polecam zrobić ten test jeśli masz możliwość.
Mało się udzielam na forum ale ostatnio tez mam dola przez to echo serca... i tak średnio siły gadać. Ale chciałam Ci tylko napisać ze nie stresuj się tym pappa. Mi się wydaje ze już w ogóle nie powinni go robić bo tyle kobiet ma przez to nerwice, choćby w mojej rodzinie dziewczyny. Zawsze potem okazywało się ze jest dobrze. Przytulam mocno !
Hatice ja już pytałam ale chyba mi nie odpowiedziałaś, jeśli ni3 masz ochoty rozumiem. Co wyszło u Was z serduszkiem? Który tydzień?
My czekamy na echo serca , bo u Stasia na polowkowych był ubytek. Kazali się tym nie martwić... Ale wiadomo stres jest... tylko, że ubytek to niby nic groznego

@marzycielka81 ja wyszłam z założenia, ze po naszym obciążonym wywiadzie (wiek tez dodaje ryzyka) pappa na bank wyjdzie zła. Dlatego, żeby oszczędzić sobie stresu zrobiłam od razu Nifty, ktira wyklucza całà gamę wad i aberracji chromosomowych. Sama sobie wytłumaczyłam, że na te podstawowe prenatalne z tabeli w naszej sytuacji nie warto patrzeć. Bardziej liczy się w tym wypadku usg, a to masz batdzo ładne.
Dziewczyny ja tez robiłam echo serduszka coś ok 22-24 tc, bo ginowi wyszła arytmia w usg. Echo tego nie potwierdziło. Czasem to badanie może coś wykluczyć, ale nawrt jeśli potwierdzi, to warto wiedzieć co i kiedy można z tym zrobic. Zdaje sobie sprawę ze stresu, ale dziś w medycynie robią cuda :)

@marzycielka81 wydaje mi się że nie ma co panikowac. Po pierwsze ryzyko wcale nie jest duże, to raz. Po drugie tak jak dziewczyny piszą to tylko statystyka. Wiek u ciebie robi swoje i te wcześniejsze straty na pewno też. Może dla spokoju zastanów się nad tym sanco
Hatice ja już pytałam ale chyba mi nie odpowiedziałaś, jeśli ni3 masz ochoty rozumiem. Co wyszło u Was z serduszkiem? Który tydzień?
My czekamy na echo serca , bo u Stasia na polowkowych był ubytek. Kazali się tym nie martwić... Ale wiadomo stres jest... tylko, że ubytek to niby nic groznego
Na majówkach jest dziewczyna której też wyszedł ubytek na serduszku synka. Miał 2mm gdy dziecko miało 250 gr. Teraz też ma 2mm ale dziecko ma już 1500gr więc widać że się zmniejsza. Tak więc głowa do góry ;)

@marzycielka81 Ja bym napisała, że takie wyniki to raczej powód do radości, bo ryzyka są dużo niższe niż podstawowe. Ale wiem, że Ty mimo to możesz czuć niepokój. Mam nadzieję, że szybko emocje puszczą i już na wieczór będziesz radośniejsza.

@marzycielka81 wiek i historia naciagaja ryzyko wyluzuj . @Marthi wspolczuje tez opiekowalam sie babcia kiedys spraralizxowana to mega poswiecenie, ale dobra z Ciebie duszyczka :) Mam pytanie do dziewczyn staraczek i juz nie staraczek czy przy staraniach pilyscie kawe czy calkiem ja odstawilyscie @marshia @olaa90 @Oczekujaca123 i reszta ?
@Zzzzzz czy kawa jest paleo?

Ostatnia edycja:
reklama
@marzycielka81 wiek i historia naciagaja ryzyko wyluzuj . @Marthi wspolczuje tez opiekowalam sie babcia kiedys spraralizxowana to mega poswiecenie, ale dobra z Ciebie duszyczka :) Mam pytanie do dziewczyn staraczek i juz nie staraczek czy przy staraniach pilyscie kawe czy calkiem ja odstawilyscie @marshia @olaa90 @Oczekujaca123 i reszta ?
@Zzzzzz czy kawa jest paleo?
Ja nie jestem jakimś amatorem kawy, ale nie odstawiłam zupełnie. Przy niskim ciśnieniu to pije małą bo bym po ścianach chodziła. Nawet teraz w szpitalu pomimo ciąży lekarz kazał mi się mała napić bo ciśnienie było bardzo niskie.

Do góry