reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Oczekujaca123 gratuluję kochana no szyjkę to masz faktycznie długą. Myślę, że co tydzień wizyta to bardzo dobre rozwiazanie będziesz spokojniesza.

@Auri_a kochana ja to jestem ostatnia w kolejce wcześniej była avita, fondi i jeszcze parę dziewczyny tylko ników już nie pamiętam. Wiesz właśnie wszyscy zaczęli straszyć powikłaniami a nikt nie mówi konkretnie co ? I zgadzam się , że to słowo "widmo" bo pisze się, że mogą być ale jakie to nikt nie wie a poczekalnia u Maliny i u Paśnika pełne myślę, że z Sachy nie jest gorzej jeszcze w Wawie babeczka szczepi ale nazwiska zapomniałam. Co to za cudo masz może warto się tym zainteresować? Kochana a co mają imunoglibiny do szczepień dziecka pytam nie po złości tylko z czystej ciekawości? I co jak Asia będzie miała mthfr to nie zaszczepisz jaki to ma wpływ bo przecież my mamy ja jestem szczepiona i na pewno szczepionki były gorsze w latach 80 uważasz, że to ma jakiś wpływ?

@Marthi kochana ja teraz mam ten etap mam dość tych rewelacji jeden dzień jestem pewna ,że dobrze robie pozniej znów coś i już mi się odechciewa. Myślę, że nadmiar informacji też nie jest dobry. Może po to są potrzebni nam lekarze

@marshia myślę ,że możesz po prostu porozmawiać z jeszcze jednym lekarzem jaki to szczep i jaki w Pl wystepuje ja tak miażdzyłam temat jak chcialam na meningokoki szczepic w końcu na razie się nie zdecydowałam.

@AniaK30 są tu dziewczyny które też miały puste jajo na pewno się odezwą

Czy któraś z Was miała puste jajo płodowe? Moje obie ciąże takie były... co było przyczyną?
@AniaK30 Ania ja miałam 2 pierwsze ciążę pjp i nie wiadomo dlaczego szukałam że może bakterie w nasienie bo taką teorię wyczytałam Ale nic nie znaleźli badalam też kariotypy i tu też ok.
@dżoasia gratuluje pięknych serduszek

@Porzeczka1234 Nie wiem serio może nic ? Ale ja podałam sobie tego specyfiku sporo jak na moja wagę i po prostu chyba mam obsesję dodatkowo :) Wolę żeby moje dziecko po prostu podrosło, skoro to ja jako rodzić biorę odpowiedzialność za szczepienia. Po za tym trochę planuje kalendarz szczepień jak jest w Niemczech czy WB. Jeżeli chodzi o MTHRF to znowu nie wiem :D ale jak ktoś słusznie stwierdził nie wiem czy nie mama ginekolog czy inny mądry bądź nie doktor że MTHRF nie ma nic do poronien bo ten gen ma co któryś z kolei , no i jakoś nie chce mi się sprawdzać czy akurat u mojego dziecka posiadanie tych genów i innych cudów może spowodować zaburzenia rozwoju neurologicznego co podwoi np szczepienie. I to nie jest tak że ja nie chce szczepic bo chce bo właśnie mam dziewczynę więc i tak powikłania są mniej prawdopodobne niż u chłopców. Ale mnie szczepiono na różyczek w wieku 8 lat więc jak ja zaszczepie dziecko w wieku powiedzmy 4 to chyba nie jest tragedia ? Ale to moje zdanie...

@Porzeczka1234 Nie wiem serio może nic ? Ale ja podałam sobie tego specyfiku sporo jak na moja wagę i po prostu chyba mam obsesję dodatkowo :) Wolę żeby moje dziecko po prostu podrosło, skoro to ja jako rodzić biorę odpowiedzialność za szczepienia. Po za tym trochę planuje kalendarz szczepień jak jest w Niemczech czy WB. Jeżeli chodzi o MTHRF to znowu nie wiem :D ale jak ktoś słusznie stwierdził nie wiem czy nie mama ginekolog czy inny mądry bądź nie doktor że MTHRF nie ma nic do poronien bo ten gen ma co któryś z kolei , no i jakoś nie chce mi się sprawdzać czy akurat u mojego dziecka posiadanie tych genów i innych cudów może spowodować zaburzenia rozwoju neurologicznego co podwoi np szczepienie. I to nie jest tak że ja nie chce szczepic bo chce bo właśnie mam dziewczynę więc i tak powikłania są mniej prawdopodobne niż u chłopców. Ale mnie szczepiono na różyczek w wieku 8 lat więc jak ja zaszczepie dziecko w wieku powiedzmy 4 to chyba nie jest tragedia ? Ale to moje zdanie...
Kochana ja nie z zarzutem co do szczepień po prostu myślałam , że masz jakieś informacje co do mthfr=szczepienia i stąd moje zapytanie. Ktoś kiedyś pisał ,że badał córkę czy ma mthfr ja też o tym myślałam tylko nie wiedziałam co ja mam z tą wiedzą później zrobić a czasem " bije" mi na punkcie Zosi muszę się bardzo hamować aby z tej miłości do niej nie zrobić jej "krzywdy i nie zagłaskać". Pewnie wiesz o czym piszę chcialabym ja zabezpieczyć przed całym złem tego świata ale wiem, że się nie da.

Czytałam kiedyś na facebooku dr Banacha, ze jak dziecko ma MTFHR c677 (powiązane z autyzmem), to zeby przed szczepieniem zbadać dziecku homocysteine, kwas foliowy i poziomy witamin, bo moze potrzebuje metyli.
Zbadałam mutacje u moich chłopaków, akurat tej mutacji nie mieli.

Przepraszam czytam troche was zza krzaków ;) chodź mam juz swoje upragnione drugie dziecie po 5 wczesnych stratach.

Kochana ja nie z zarzutem co do szczepień po prostu myślałam , że masz jakieś informacje co do mthfr=szczepienia i stąd moje zapytanie. Ktoś kiedyś pisał ,że badał córkę czy ma mthfr ja też o tym myślałam tylko nie wiedziałam co ja mam z tą wiedzą później zrobić a czasem " bije" mi na punkcie Zosi muszę się bardzo hamować aby z tej miłości do niej nie zrobić jej "krzywdy i nie zagłaskać". Pewnie wiesz o czym piszę chcialabym ja zabezpieczyć przed całym złem tego świata ale wiem, że się nie da.

Internauci piszą, że mthfr uposledza oczyszczanie z toksyn a wypelniacze (w tym glin) w szczepionkach mialyby takimi toksynami byc. Rady na to sa różne, włącznie z homeopatycznym odtruwaniem oraz wit C, co oczywiście wyklucza sie ze szczepieniem noworodka.

@marshia Z tą gruzlica cos na rzeczy jest, rzeczywiscie nie do końca o plucna chodzi. Z drugiej strony, sytuacja epidemiologiczna we Wrocławiu pogarsza sie z powodu imigrantow. Gdybyś odmówiła szczepienia noworodka, to w kazdej chwili (z dokladnoscia do stanu zdrowia i odległości czasowej od innych szczepien) mozesz dziecko zaszczepic m.in. na Koszarowej. Nie jest to wiec uciazliwe. Co do reszty rewelacji, to ja bym oczekiwala, ze mi dr powie JAK załatwić w szpitalu wlew z wit C. Bo gadac "zalatw se pani" umie kazdy kto inz Ziebe wielbi.

Ja juz pisalam, ale moze nadmienie i tu, ze moje dzieci szczepione zgodnie z kalendarzem, ale krztusccem acelularnym.

Edit @marshia Ja GBS mialam pobierany raz w 36 tc, raz w 34 tc (lekarze mówili, ze za wcześnie, ale ja czulam, ze bedzie przedwczesny) i 2 razy urodziłam dzien przed wynikiem... Wynik ujemny jest uznawany w szpitalu przez ok. 4 tygodnie, im swiezszy tym lepszy, łatwiej przekonać neonatologow, zeby nie szprycowali dziecka antybiotykiem. Ale jak to sie ma do planowej cc? Nie wiem.

Ostatnia edycja:
Czytałam kiedyś na facebooku dr Banacha, ze jak dziecko ma MTFHR c677 (powiązane z autyzmem), to zeby przed szczepieniem zbadać dziecku homocysteine, kwas foliowy i poziomy witamin, bo moze potrzebuje metyli.
Zbadałam mutacje u moich chłopaków, akurat tej mutacji nie mieli.

Przepraszam czytam troche was zza krzaków ;) chodź mam juz swoje upragnione drugie dziecie po 5 wczesnych stratach.
Ale pytanie skąd wiedzieć czy dziecko ma utyzm tak teraz myślę u maleństwa to chyba nie widać .

@aspekt nie wiedziałam że coś takiego jest teraz doczytałam że te 5w1 i 6w1 właśnie tego krztusca mają

reklama
Ale pytanie skąd wiedzieć czy dziecko ma utyzm tak teraz myślę u maleństwa to chyba nie widać .

@aspekt nie wiedziałam że coś takiego jest teraz doczytałam że te 5w1 i 6w1 właśnie tego krztusca mają
Nie dowiesz sie, czy noworodek ma autyzm. Stąd jak tylko pojawia się jakis marker genetyczny lub biochemiczny wskazujacy na zwiekszone ryzyko autyzmu, to ludzie chca to badac dzieciom i od tego uzalezniac decyzje. To jest bardzo trudne, żeby w realnym życiu swojej rodziny zająć stanowisko, będąc swiadomym wszelkich skrajnosci: od paranoi spiskowych do intersow koncernow.

Do góry