reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 To mam szczęście :), bo mój gin ma uprawnienia do robienia prenatalnych i w tym się specjalizuje. Tak naprawdę bada szyjkę na każdej wizycie.
Zresztą co do szyjki to ten drugi, na NFZ, kazał mi teraz być min 1 raz w tygodniu na usg - właśnie ze względu na szyjkę. Mam farta do spoko lekarzy w takim razue :)

reklama
Kobietki wszystkiego najpiękniejszego w tym Nowym Roku! Niech się spełniają marzenia - ale nie wszystkie, bo jak żyć bez marzeń?

@Porzeczka1234 u mnie dobrze - mam nadzieję. Beta przypiernicza, tylko z progesteronem walczę. Z kliniki zero odzewu, dobrze, że mam własne zapasy, to się porządziłam. Jutro wizyta, ale w zasadzie tylko niech mi lekarz powie czy mam jeszcze coś zmienić, ewentualnie niech tylko recepty przepisze.
Nie wiem czy robić usg, chciałabym się wstrzymać, le zbyt ciekawska jestem, więc zobaczę.
A co u Ciebie? Ty już jesteś po jakimś szczepieniu czy czekasz na termin dopiero?

Witam wszystkie kobitki w Nowym Roku :)

Wiem, że we wczesnej ciąży mogą się pokazywać bóle brzucha w czasie jak miałaby być miesiączka. Czy tak samo może być w czasie "niedoszłej" następnej owulacji. Na dziś miałam mieć wg wcześniejszych wyliczeń. Od rana mnie brzuch pobolewal właśnie jak przy owulacji. Nieprzyjemne ciągniecie. Wzięłam nospe i cały dzień leżę. Teraz trochę lepiej jest.

Dziewczyny te z Was, które mają choroby autoimmuno (choćby hashimoto, tocznia, rzs) co robiłyście ze szczepieniami dzieciaczków? Albo co o tym sądzicie na przyszłość? Rozmawiała któraś z Was z lekarzami o tym?

Dziewczyny, czy ktoras ma Encorton odsprzedac?
Moja lekarka mnie niezle zalatwila! Przepisala 20mg Encortonu i kazala sie zglosic po 2 miesiacach na kontrole. Zaczelam go brac, ale cos mnie tknelo zeby sprawdzic czy mi go starczy i okazuje sie, ze do wizyty mi zabraknie. Kontaktowalam sie z klinika, ale oni kazali czekac na termin konsultacji telefonicznej, bo nie moga mi po prostu wypisac i wyslac recepty. W optymistycznej wersji wszystko moze potrwac 2-3 tygodnie. Dodam, ze mieszkam za granica, wiec poki lek zostanie tu wyslany, to ja juz bede w Polsce :/ Normalnie az mnie trzesie. Co za niekompetencja!
Moze ktos ma na zbyciu?

A tak pozatym, to wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Niech sie spelnia Wasze naskrytsze marzenia!

@marshia ja szczepilam corke do 16 tyg. zycia wedlug kalendarza. Za kazdym razem miala wysoka goraczke, a ostatnim razem zapalenie ucha w ciagu kilku godzin od szczepienia. Zaczelam czytac o tym i postanowilam juz nie szczepic. Lekarze raczej beda chcieli szczepic mimo przeciwskazan. Dodam, ze mam hashi, endometrioze, mthfr, v(r2), wysokie ANA, wiec mozliwe, ze mloda odziedziczy to po mnie.
Mam to szczescie ze u nas nie ma przymusu szczepien.

Dziewczyny, czy ktoras ma Encorton odsprzedac?
Moja lekarka mnie niezle zalatwila! Przepisala 20mg Encortonu i kazala sie zglosic po 2 miesiacach na kontrole. Zaczelam go brac, ale cos mnie tknelo zeby sprawdzic czy mi go starczy i okazuje sie, ze do wizyty mi zabraknie. Kontaktowalam sie z klinika, ale oni kazali czekac na termin konsultacji telefonicznej, bo nie moga mi po prostu wypisac i wyslac recepty. W optymistycznej wersji wszystko moze potrwac 2-3 tygodnie. Dodam, ze mieszkam za granica, wiec poki lek zostanie tu wyslany, to ja juz bede w Polsce :/ Normalnie az mnie trzesie. Co za niekompetencja!
Moze ktos ma na zbyciu?
Ja zobaczę w domu czy mam-tzn na pewno mam,ale nie pamiętam ile.
p.s. Wszystkiego dobrego w Nowym 2019 Roku dla wszystkich!

reklama
@marshia moja kuzynka ma tocznia i szczepiła córkę na wszystko :) zadzwoniłam
Do niej special for U. Mówi, ze lekarz nawet nie sugerował jej nic takiego by nie szczepić. A sama nie wpadła na to,żeby się nad tym zastanawiac :) z tym, ze córka ma już 7 lat (wiec ona ani ja nie wiemy, czy wtedy nie było mniej/więcej szczepień, ich skład itp).

Dziewczyny orientujecie się czy bol gardła może mieć wpływ na wyniki badań chodzi mi o morfologia, tsh, glukoza, crp,mocz. Bo od wczoraj z nim domowymi sposobami walczę a jutro planowałam iść na badania...

Do góry