reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Oczekujaca123 ja tez miewam takie uczucia ciężkości ehh...
@justkaki ja badałam w 5,7 i 9tc.
Ja chyba tak dla spokojności głowy zrobie jutro.
Jeszcze pytanie do tych na clexanie/neoparinie. Trzeba jakieś konkretne kontrolne badania robić? Odnośnie krzepliwosci itp. Wiem że pewnie lekarz powie ale ide za 2 tygodnie więc już trochę będę na zastrzykach. Co prawda dawka 0.4, ale nigdy takich leków nie bralam.
@Hatice co do usg też się nakrecam. Już męża poprosiłam żeby wziął wolne wtedy i pojechał ze mną.
Ze spaniem mam problemy od września, kilka razy wzięłam przepisane tabletki ale ogólnie boję się takich leków. Od miesiąca meliske na wieczór popijam, wydawało mi się na początku że pomaga ale teraz już wcale.

@justkaki ja nie śpię od samego początku ,tzn zasypiam ok 2-3 wstaje już po 7... mi Nic nie pomaga z domowych sposobów, dopiero 16+0 a gdzie tu jeszcze tyle tygodni... krzepliwość to tak chyba co 3 tyg dobrze jest kontrolować.. ale nie mam pewności

@marzycielka81 - super, ze dostałaś 0,6 heparyny. Kiedy kolejna, mam nadzieje serduszkowa wizyta?:)

@justkaki - ja nie doszłam nigdy do etapu badania anty Xa, ale wiem, ze dziewczyny badają co 3-4 tyg. Musisz mieć jednak na uwadze, ze to drogie badanie. W Poznaniu kosztuje ok 200 zł. Musi być badane w pkt pobrań, gdzie jest tez od razu na miejscu laboratorium żeby mogli szybko to zbadać (np w szpitalu). Nie jest to tez badanie szerokodostepne. Aptt i ddimery bada się chyba podobnie. Mi lekarz kazał już badać od bety.

@Destino - kciuki za Helenę[emoji8]

@Destino aż chce się wyć !! Jak myśle ile tak malutka , niewinna kruszynka musi przejść !
Ile w tak maleńkim ciałku jest siły [emoji8]

Serduszko malutkie Walcz i bądź coraz silniejsza każdego dnia [emoji8].

reklama
@justkaki ja mam zbadać aptt na wizytę 16 stycznia czyli jeśli dobrze liczę jakoś 8 tydzień ciąży. Ddimerow ani anty xa jeszcze mi nie zlecono. W poprzedniej ciąży badałam jakoś w 10 tygodniu ale już nie pamietam dokładnie....
Ja w pierwszej ciąży zawsze sama jeździłam na usg ale usg na którym okazało się ze ciąża obumarła było dla mnie tak tragiczne, ze w kolejnej ciąży na 90% wizyt byłam z mężem. Teraz tez raczej będę zawsze z mężem zwłaszcza ze to kilkaset kilometrów drogi na to usg :) a jak coś będzie złe to już mówiłam @dżoł ze mnie to tam od razu z z gynmedu do psychiatryka niech wiozą bo nie wyobrażam sobie kolejnej straty. Z wszystkim można się z czasem pogodzić ale ten pierwszy moment, cisza na usg to najgorsze chwile w życiu.
Nie wiem jak sobie można pomoc na ciążowego doła..... uśpić się jakoś na te 8 miesięcy najlepiej i leki dożylnie ;) dobranoc wszystkim :)

Ostatnia edycja:
Do góry