reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marzycielka81 dzis Helenka miala punkcje. Sprawdzaja, czy nie ma zapalenia opon mozgowych. I we krwi wyszedl gronkowiec. Zrobili posiew by sprawdzic I czekamy na wynik. Jeszcze nie wyszla z poprzedniej sepsy, a juz szykuje sie kolejna...
Oby sie nie potwierdzilo...

Witajcie po przerwie świątecznej:)

Mam pytanie odnośnie progesteronu. Myślicie że zawsze powinno się kontrolować? Biorę duphaston 2x1 i luteina 2x1. Typowo bólu brzucha nie mam, czasem takie ciągniecie. Ale męczą mnie wzdęcia i wtedy jakoś bardziej to odczuwam. Plamień ciemnych nie ma, tylko wyplywa taka beżowa maź, ale to lekarz mi powiedział że tak może być po luteinie.
Na usg idę 8.1, będzie to skończony 7 tydzień. Postanowiłam że do tej pory napewno nie bede robić bety żeby nie schizowac znów.
Tylko zastanawiam się właśnie czy powinnam wrazie co sprawdzić progesteron?

@Destino życzę Ci dużo siły.... nie mam pojęcia jak sobie dajesz radę, to bardzo trudne.... Z całych sił trzymam kciuki za Malutką
@marzycielka81 ja tez nie robię więcej bhcg. Jak dla mnie beta świadczy tylko p ciąży a czy ciąża się dobrze rozwija to ciężko z bety wyczytać. U mnie beta była super w pierwszej ciąży i nawet nie spadała a ciąża się nie rozwijała. Także mysle ze tylko usg jest miarodajne. Ja czekam do swojego pierwszego, u mnie wypadnie na 6 tc 5 dzień i mam stres bo jak nie będzie bicia serduszka to chyba koniec.... zawsze na tym etapie było już u mnie serduszko. Chociaż wiem ze są inne przypadki, ze pokazało się później.
Ja nie badałam progesteronu nigdy, biorę luteinę 100 dwa razy dziennie i w razie jakiś większych boli mam sobie sama zwiększyć dawkę

Ostatnia edycja:
@Destino przytulam. Trzymam cały czas kciuki za Helenke. Nie umiem sobie wyobrazić jak trudne to wszystko jest ile siły potrzeba.

@Hatice mój 5 letni synek w 6 Tc nie było nawet zarodka postraszyli mnie wtedy bardzo a jednak się udało.

@Justaki teraz już nie gadam progesteronu. Swego czasu badałam poin vitro bo był za niski

@dżoasia 16.01

@Destino kciuki kochana dużo wiary i siły.

@marzycielka81 piękny ten twój widok ❤

@Oczekujaca123 trzymam kciuki niezmiennie i myślami z Tobą mam nadzieję że już będzie tylko dobrze

@justkaki nie badałam progesteronu brałam tylko luteinę 3x1. Ale ja z nim jako takich problemów nie miałam

@dżoasia byłaś u gin co mówił ? Betę robiłaś ?

@JoannaRak Jak u Ciebie ?

@Hatice kiedy to usg ?

@marshia jesteś?

@bertha @Marthi @burczuś i za wszystkie staraczki ogromne kciuki

@smerfik88 smerfikjak u Ciebie ?
Dziewczyny odzywajcie się bo niki zapominam

@Oczekujaca123 a co lekarze mówią nie ma rozwarcia?????? Nizle ta lekarka Cię nastraszytla NIE POWINNO BYC TAKICH LEKARZY.
Ona nie byla pewna robila zdjecia i te zdjecia pokazala jakienus nad nia i on mi pokazywal i tlumaczyl ze tam nie ma rozwarcia. Od tego czasu nie robili mi usg. A ja czuje sie raz lepiej raz gorzej wiekszej poprawy nie zauwazylam bol uczucie ciezkosci nadal jest...
Jesli mnie wypisza (oni chyba nie maja pomyslu co ze mna zribic bo oprocz boli nic sie nie dzieje nie plamie nie mam krwiaka kosmowki ok lozyska tez dzieciaki zyja. Wiec jak bd wypisywac to bede miala pewnie usg a jak nie to w weekend pewnie zrobia bo tu robia co 3 - 4 dni a miapam we wtorek

reklama
@Porzeczka1234 @marzycielka81 @justkaki usg mam 2 stycznia w gynemedzie..... jestem zestresowana, gdy tylko pomyśle ze mogę tam nic nie zobaczyć to dostaje dosłownie ataku lęku. Najgorzej jest w nocy...nie wiem jak ja przetrwam tą ciążę. Najchetniej bym przespała ale z tak się kiepsko czuje ze spać nie idzie ;)
Czy któraś z dziewczyn musi przyjmować b12 domięśniowo ? Stresuje się iść na zastrzyk w ciąży. W tamtych ciążach chodziłam zawsze regularnie. A teraz czytam ze niby nie wolno w pierwszym trymestrze....Malina mówił ze mam iść ale mam wrażenie ze to taki niezbadany temat.

Do góry