reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@kiciula mi accofil domacicznie zablokował 2 razy pod rząd owulację (cykle naturalne), a endo było woelkoscią takie jak bez accofilu i tak się zakończyła moja przygoda z acco.

Jestem na krzywej. Rano w domu na accuchek glukoza 83, w labie po ok godzinie z hakiem 95 (!) masakra - juz jestem przerażona wynikiem jaki wyjdzie :( cukrzyca wypisz-wymaluj :( A Majka poczuła to 100% cukru w cukrze i normalnie mi zaraz dziurę w brzuchu wybije ;) a tak w ogole cytrynówka daje radę, normalnie da się to wypić, w przeciwieństwie do zwykłej :)

reklama
@marshia dzieci lubią cukier :D musisz wytrzymać. Ja sobie nie wyobrażam tego badania bo tyle bez jedzenia to ja nie daje rano rady...

@marzycielka81 biorę kochana napisze na priv adres pokryje wszelkie koszty i oczywiście za lek zapłacę. Nie spieszy mi się jakoś bardzo więc kiedy będziesz miała czas to wyślesz!

@roki_1991 Ja nie lekarz ale wyniki masz super nawet attp i d-dimery także luz na osi.Jedz czekoladę w spokoju :)

Też właśnie myślę że wyniki super i dlatego trochę mi ulżyło :) choć jutro wizyta więc sama rozumiesz co czuje w tej swojej głupiej głowie.....

Dziewczyny mam wynik antyXA.
Biorę 1x0,6 na razie. Jak rozumieć ten wynik zanim dotrę do Banacha, który mi to zlecił?
303C5948-9CA7-430F-904A-92CADB0A9BDC.jpeg

Załączniki

• 303C5948-9CA7-430F-904A-92CADB0A9BDC.jpeg
    303C5948-9CA7-430F-904A-92CADB0A9BDC.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 588
Pierwszy raz widzę to badanie ale na zdrowy rozum ja to rozumiem tak że masz mieć zakres dawki między 0,5 a 1 tylko co oznacza" przy dwóch dawkach na dzień"

No właśnie mój rozumek tez tego nie ogarnia ;) Dobrze, ze jest to forum, bo za chwilę będę mądrzejsza i każdy „normals” powie: Dzisas, ale Ty masz łeb jak sklep ;)

Np kaman ;) która robiła antyXA?? :)
Krzywa nie zachwyca :( na czczo 86 - super. Zepsuty glukometr mieli, bo mi rano pokazało 83. I w takie wachnięcia mogę uwierzyc. Ale po godzinie...... No comments...... 201, a norma do 180 po obciążeniu glukozą. Po godzinie 89, wiec wraca idealnie (noema do 153).
Ale po godzinie swiadczy o cukrzycy :(

Np kaman ;) która robiła antyXA?? :)
Krzywa nie zachwyca :( na czczo 86 - super. Zepsuty glukometr mieli, bo mi rano pokazało 83. I w takie wachnięcia mogę uwierzyc. Ale po godzinie...... No comments...... 201, a norma do 180 po obciążeniu glukozą. Po godzinie 89, wiec wraca idealnie (noema do 153).
Ale po godzinie swiadczy o cukrzycy :(
Spokojnie, u mnie tez tylko wywalilo w kosmos po 1h
Dieta do opanowania
Ani razu nie przekroczylam 140 a w zasadzie moze z dwa razy mialam.max 130 i to po pizzy ktora sama robilam albo po lasagne domowej
Zazwyczaj do 110
Takze dasz rade ;) cukier trzeba mierzyc, zobaczyc co na Ciebie dziala a co nie i juz ;)

reklama
@Oczekujaca123 dzieki. Ja mierze glukometrem 4xdziennie. Na czczo, po śniadaniu, obiedzie i kolacji. I po jedzeniu raptem kilka razy od ponad 2 mies przekroczyłam normy. Dziś po śniadaniu 102,’ po obiedzie 111. Także po zbilansowanym jedzeniu jest ok. Ta masakra nastąpiła w 1 h po samej glukozie :(
Chociaż 120 pare, a czasem i 130 się trafia. No ale póki norma, to norma :) przynajmniej po jedzeniu. Zobaczymy co powie lekarz, a nawet 3 ;) (2 ginow i diabetolog)

Ostatnia edycja:
Do góry