reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 jakie masz paski, ze za 100 cena 35? Do jakiego glukometru? Ja dziś standardowo za 50 pasków 38 zeta.
@takatam witaj, przykro mi z powodu strat :(. Kariotypy zrób na pewno i badanie męża - fragmentację, ale NK ja tez bym zrobiła. U mnie wyszły 27% i pomógł intralipid.
@maa821 słodki maluszek, jakie ma całuśne usteczka :)
Marshia a Ty masz stwierdzoną cukrzyce czy mierzysz bo chcesz mierzyc?

reklama
Ja nie miałam szczepień, ani wlewow. Intralipid to bezpieczny środek - wyciąg z soi (środek żywienia pozajelitowego dla pacjentów po operacjach lub ciezko chorych), który zupełnie przypadkiem obniża NK. Koszt: 40 zł + podanie (u mnie pielegniarka przyjeżdżała do domu, podpinała i kasowała 50). Razem z aparatem do kroplówki, wenflonem i solą fizjologiczna - 100 zł.
dzięki Za informacje, nie wiedziałam że coś takiego istnieje :D

@Oczekujaca123 nie ma stwierdzonej cukrzycy. Krzywą robią dopiero w przyszłym tygodniu. Ale ze względu na wcześniejsze IO diabetolog kazała mi mierzyć regularnie i jeśli przekroczę normy kontaktować się z nią od razu telefonicznie. Ciekawe jedt to, ze jsk brałam 1 glucko 500 zwykły na noc to cukry były super, a po zmianie tydzień temu na 500xr glukoza wyższa - dziś rano 95 (!), kilja dni wstecz ok 87-88. Ale może to ze względu ba wyższą ciążę i szalejącą naturalnie insulinę. Poobserwuję kilka kolejnych dni jeszcze.

@Oczekujaca123 nie ma stwierdzonej cukrzycy. Krzywą robią dopiero w przyszłym tygodniu. Ale ze względu na wcześniejsze IO diabetolog kazała mi mierzyć regularnie i jeśli przekroczę normy kontaktować się z nią od razu telefonicznie. Ciekawe jedt to, ze jsk brałam 1 glucko 500 zwykły na noc to cukry były super, a po zmianie tydzień temu na 500xr glukoza wyższa - dziś rano 95 (!), kilja dni wstecz ok 87-88. Ale może to ze względu ba wyższą ciążę i szalejącą naturalnie insulinę. Poobserwuję kilka kolejnych dni jeszcze.
A ok.ok, pytam, bo wtedy nalezalyby Ci sie paski tylko 30%platne ;)
Powodzenia na krzywej ! ;)

@nafoczka albo @agatush wrzućcie to może na wątek poboczny. Info dla kogoś z ANA :)
Link do: Beskidzkie Centrum Medyczne | ANA (przeciwciała przeciwjądrowe)

B1FAF7F7-A2C9-4491-A1AA-17A7612E3015.jpeg

Załączniki

• B1FAF7F7-A2C9-4491-A1AA-17A7612E3015.jpeg
    B1FAF7F7-A2C9-4491-A1AA-17A7612E3015.jpeg
    111,6 KB · Wyświetleń: 350
@Oczekujaca123 jak bardzo źle ?mój ojciec ma lepszy ja nawet na tym diagnosic cukry mam dobre
Albo czesto wyskakiwal blad albo nagle okazywalo sie , ze rano mam 100 na czczo... gdzie w laboratorium mialam 80 :o pozniej porywnywalam z innymi to roznica byla , ze zawyzal ok 10-15. Na grupie ciazowek z cukrzyca dziewczyny go tez odradzaja, ale ! Ja nie mowie , ze na 100% jest zly. Mi ksiadz.powiedziala, ze moze mialam wadliwy... nawet mi wynieniono na inny ale juz nie korzystalam. Teraz mam ten accu check

reklama
Do góry