reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@olaa90 to moga byc jelita. Jak masz duze wzdecia to brzuch robi sie twardy. Mozesz sprobowac espumisan. Mnie na poczatku tak skrecalo, ze wilam sie na wersalce, ale to jelita mnie meczyly, bol niesamowity, teraz zreszta tez przeszkadzaja. Polez troche na jednym i na drugim boku i sprawdz, czy bol bedzie przechodzil. Na tym etapie mogameczyc jelita. Jak mocno to odczuwasz i bedziesz spokojniejsza z nospa to wez, na jelita tez zadziala. Trzeba ja ograniczac, ale tez jak trzeba to poprostu bierzesz.
Pytalam o brzuch bo nie pamietam jak wysoko jest na jakim etapie. Wiem, ze sie boisz, sprobuj jednak odpoczac troche ze spokojem

@Destino pamietam jak gdzieś przeczytałam, ze niektóre kobiety z moja wada macicy - dwuroznosc mogą mieć problem z jej rozciąganiem i niestety czarne chmury zebrały się nad moja głową... bo już mam wrażenie ze ten bol czuje już w uszach... psychika robi swoje... :ninja2: dzięki kochana za rady, a u Ciebie nadal krwawienia się pojawiają? To efekt krwiaka?

Ona Ci pomoze. Ja bym szla w steryd tak jak Ci powiedziala... Ja jade do niej w sobote
Ja sie wybieram w niedziele mam nadzieje ze pomoże mi bo jak nie Ona i juz nie mam pomysłu a jestes po szczepieniach nie zna twojej histori przepraszam bardzo wlasnie wylizuje rany po kolejnej stracie

@olaa90 tez to slyszalam, ale macica rozciaga sie na tym etapie powoli, wiec mysle, ze narazie ten brak rozciagania ci nie grozi. On jest trudniejszy na pozniejszym etapie, kiedy dziecko bardziej przybiera. Mysle jednak, ze bedzie dobrze. Co nie zmieni faktu, ze twoje mysli beda wokol tematu krazyc i pisac rozne scenariusze. To twoja pierwsza ciaza, w ktorej jak dobrze pamietam maluszek bedzie pobudzal macice do rozciagania i to odczujesz. Kazda kobieta to czuje, tylko nie kazda przywiazuje do tego az taka wage. Czujna pozostan, bo to jest w ciazy potrzebne i jak trzeba to wal wczesniej do gina. Spokojna psychika matki jest w ciazy potrzebna.
U mnie... byl juz spokoj, ale od kilku dni znow zaczelam lekko krwawic. Mam infekcje i to prawdopodobnie od niej, ale do konca to nie wiem. Niby tez po wysilku, bo cwiczylam. Na szczescie z kazdym dniem coraz mniej. No i Helenka troche sie wierci, zatem jestem w miare spokojna. Choc przyznam martwi mnie to, bo na tym etapie, to juz nie jest takie normalne. Chyba u mnie bedzie

Ja sie wybieram w niedziele mam nadzieje ze pomoże mi bo jak nie Ona i juz nie mam pomysłu a jestes po szczepieniach nie zna twojej histori przepraszam bardzo wlasnie wylizuje rany po kolejnej stracie
Pisalam do Ciebie kiedys ale nie odpisalas... Ja jestem po 5 poronieniach. Z 6 ciazy mam syna. Nie moglam miec szczepien bo mam Sm. Bylam na encortonie, heparynie, luteine, duphastonie

@Marthi ja mialam laparoskopie na polnej. Idziesz na 4 oddzial? Jesli tak. To przychodzisz na cczo dostajesz eleganckie biale rajstopki i pizamke przebierasz sie potem operacje. Masz 3 dziurki. Na nastepny dzien po operacji idziesz do domu. W szpitalu spotkanie z rehabilitantem, ktory Ci powie co mozesz co nie. Distajesz 4 tygodnie l4. Po tygodniu polozna musi zdjac Ci szwy. Nie boj sie. Najgorszy 1 dzien od razu po operacji bo brzuch masz nadmuchany powietrzem. Jakbys miala pytania to pisz :-) trzymam kciuki

reklama
Pisalam do Ciebie kiedys ale nie odpisalas... Ja jestem po 5 poronieniach. Z 6 ciazy mam syna. Nie moglam miec szczepien bo mam Sm. Bylam na encortonie, heparynie, luteine,
Pisalam do Ciebie kiedys ale nie odpisalas... Ja jestem po 5 poronieniach. Z 6 ciazy mam syna. Nie moglam miec szczepien bo mam Sm. Bylam na encortonie, heparynie, luteine, duphastonie
Przepraszam ze nie odpisałam a jaka dawkę enkortonu miałaś ?? Wyslij mi numer tl zadzwonie do Ciebie jestes teraz w ciazy ? Cieszę sie ze napisałaś do mnie wolała bym zeby były inne okoliczności sle nic na to nie poradzimy jest mi bardzo miło

Do góry