reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dawka jest najmniejsza z możliwych więc taka chyba już moja uroda bo pamiętam że poprzednim razem jak brałam clexane to miałam to samo ale muszę się pochwalić że doszłam już do perfekcji w wykonywaniu zastrzyków bo zaden lekarz nie chce mi wierzyć że daje je sobie w brzusio, nie ma śladu nawet po igle:-) ach żeby wszystko było takie łatwe

reklama
Ewa, miałam zrobić ale w końcu nie zrobiłam, bo trafiam do szpitala i tak mi zrobili mi całą koagulację tzn PT, PT%, INR, APTT, FIB, D-dimer oraz TT i na tej podstawie stwierdzili, że dawkę mam dobrze dobraną, można ją ostatecznie zwiększyć ale na to mamy jeszcze czas.

Olusia ja nie robiłam polimorfizmu all genu IGF2. Niestety nie pomogę :(

A u mnie znów apteka zawaliła z fragminem, dali mi odpis recepty, bo 10 szt mieli, reszta miała być na piątek, a dziś już wtorek i D...A blada! więcej do nich nie pójdę. A żeby dokupić sobie lek w innej aptece, muszę jeszcze raz skołować receptę.

Ostatnia edycja:
Ja nie mam zespołu a fraxi odstawili mi 24 godz przed cc, po 12 godz od operacji dostałam kolejny zastrzyk i brałam jeszcze 6 tyg po porodzie. Z tego co mówili lekarze przy heparynie nie ma zagrożenia krwotokiem, ale już przy acardzie tak. Zresztą przed cc robią morfologię i sprawdzają płytki. Leżała ze mną dziewczyna z małopłytkowością , była mocno po terminie i domagała się cc, ale ordynator kategorycznie odmówił, bo płytki miała niskie i mogła się wykrwawić, rodziła naturalnie..a przy pierwszym porodzie ( też sn)bo to już było drugie dziecko musieli jej dawać krew tak krwawiła. Ale generalnie w szpitalu nie ma się co bać, robią swoje badania i wiedzą co robić :)

Monisia przed zabiegiem acard max do 36 tc sie bieze ja sama odstawilam.sobie 32 dobrze sie zlozylo. Robia badania krzepliwosci za kazdym razem w szpitalu. Jesli jest czas jeszcze nawadniaja przed zabiegami.
Zabiegi mozna wykoywac juz.po ok 2 h od podania.heparyny oczywiscie po.kontroli czynnikow krzepniecia.Nie ma sie co.martwic.na zpas.

Mialam.tydzien z duupy wam powiem , usowalam 8 dolna i dostalam.zapal okostnej i suchegg zebudolu mimo antybiotykow, Dziewczyny porod sn, czy moje 2 cc to hyl pikus przy tym bolu ktory teraz mialam.

Mój lekarz mówił ostatnio że acard będziemy odstawiac w 28 tyg. A fragmin bierzemy do końca.
Kaira współczuję :( ja mialam usuwanie 8 z częścią kosci i bolało jak diabli jeszcze tydzień po zabiegu i mordka jak u chomika, a podobno przy suchym zebodole jest jeszcze gorzej :( ja mojej mamie codziennie robiłam płukanie antybiotykiem za pomocą strzykawki z grubą igła.

Oj Kaira współczuję bllle, wierze, że bolało. Mnie jeden ząb bolał całą ciąże a po prodzie się uspokoiło.
Apolinka trzymam kciuki &
Sykatynka, encorton powinien bez problemu przepisać ci rodzinny. Moja mi przepisuje, gorzej już bo zastrzyków to nikt nie chce przepisać. Co do tych "3 ciąż" to się nie dziw- wszyscy tak mają, że jedna, dwie straty to "żaden problem".

A ja byłam dziś u endo, która też jest diabetologiem i na gwałt mamy przestać grzebać w tarczycy mając takie wyniki insuliny- trochę mnie nastraszyła ale umówila na "pilną" wizyte bo wg niej nie w tarczycy jest u mnie problem tylko z tą insuliną. Znowu czekam na wyniki i za 2 tyg. wizyta.
Acha, EWA- z doktorem Przybycieniem w Tarnowie to jakies cuda się dzieją, trzeci raz dzwoniłam i znowy kazała po 23.02 bo doktor się przenosi nie wiadomo kiedy i gdzie :(

Kurcze, a czy rodzinny lekarz wypisze mi receptę na fragmin z odpisu z recepty? Bo zalatwili mi go w innej aptece ale mam tylko odpis na 20 szt.

Nutka, ja mam insulinę na czczo 15 i tak jak sugerowały dziewczyny, trochę się nią zainteresowałam. Zapytałam rodzinnej kto by się tym mógł zająć, to dała mi skierowanie do diabetologa. Diabetolog jak zaczęłam szukać to na wizyte na NFZ dopiero na VI/VII, trochę to dla mnie daleko. Jednak przez całkowity przypadek wykazu diabetologów Rzeszowskich okazało się że moja pani endokrynolog jest w innej przychodni diabetologiem. Więc nie dużo myśląc, idąc dziś do niej na wizyte endokrynologiczną powiedziałam jak jest, że przez przypadek dowiedziałam się że ona tez tym się zajmuje, i co ona na to?! Tak jak wspominałam, jak na razie wyniki z tarczycy nie mam złe, jeszcze aTG powtarzam bo mam stare. Ale dokładnie tak powiedziała, wg niej nie w tarczycy problem tylko w tej insulinie, i mam nie czekać tyle na wizyte diabetologiczną tylko endokrynolog też tym się zajmuje i bo wszystko jest powiazane?!

reklama
Ja brałam do końca acard i fraxi bo acardu nie zdążyłam odstawić - urodziłam w 35tc. Ale nie wykrwawiłam się i wyniki po porodzie też miałam dobre:) A o fraxi po porodzie zapomniałam, lekarze też się zapomnieli i nie dostawałam:)

Do góry