reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Iris ja również słyszałam, ze wyciskarka jest lepsza, wolniejsza, ale lepsza. Ja nie mam ani jednego ani drugiego, ale jak już się będę decydowała na zakup to będzie to właśnie wyciskarka. Na razie z niespodziewanych wydatków to wyskoczył nam odkurzacz, bo stary się buntuje ;)

Apolinko za rada dziewczyn pije siemię lniane. Rano zalewam jedna łyżkę wrzątkiem i po pół godzinie wypijam, zjadam tez dwie łyzki tych ziarenek, tylko nie wiem czy powinnam. Muszę trochę pomóc mojemu żołądkowi, bo tyle tabsów robi tam spustoszenie ;)

reklama
Apolinko, na początku faktycznie korzystałam z przepisów, szukałam czegoś po necie i próbowałam. Teraz robię po prostu z tego co lubię i co mam pod ręką. Staram się robić soki sezonowe. Moi rodzice maja ogród i sporo jabłek, które przechowują w piwniczce- stąd tez zimą najczęściej "idą" soki jabłkowe, jabłko z -marchewką, -selerem, -pietruszką - selerem naciowym. Czasem buraczek z jabłkiem i odrobiną cytryny do smaku. Lubimy też zimowe pomarańcze i grejpfruty. A latem to co pod ręką - wszystko da się do soku wrzucić - pomidor z papryką i ogórkiem zielonym (czasem plus seler naciowy) jest spoko - dla lubiących soki warzywne. Jabłka papierówki są najwcześniej i ich przerabiamy wtedy kilogramy. To już zależy na co mamy ochotę :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam do Was takie pytanie, mianowicie jak wygląda poród z zespołem antyfosfolipidowym??
Czy do samego końca ciąży bierze się heparynę??? Czy rodzi się naturalnie czy zespół jest wskazaniem do cięcia??

Monisia - ja akurat nie mam zespolu, ale mam Trombofilie i mi hematolog mowil, ze cala ciaza + jeszcze pierwszy miesiac po, a co do porodu, to dziewczyny pomoga. Heparyne chyba sie odstawia 24h przed porodem naturalnym, ale nie jestem pewna.

Co do zastrzykow, to dziekuje Wam Kochane za tak liczny odzew. Juz mam drugi zastrzyk za mna. Tamten siniak nadal sie rozlewa, zmienia kolory i zrobila sie na nim jeszcze jakas dziwna krecha,boli tez niemiłosiernie. No i w niedziele rano maz poszedl do sklepu, a ja sie tak stresowalam czy znow bede przezywac męczarnie, że już nie mogłam na Niego czekać i sama zrobiłam zastrzyk I BYŁO SUPER! Tak, jak mowilyscie: wypuściłam powietrze, powolutku wbilam igle, powolutku wstrzyknelam i powolutku wyjelam. I tak, bolalo, ale bez porownania do poprzedniego razu i po godzinie juz nic nie czulam i nawet nie bylam w stanie wskazac, gdzie zrobilam zastrzyk. Takze bardzo mi ulzylo :-)

Natomiast widzę, że jest między Wami duża rozbierzność miedzy tym, czy robić w wewnętrzną czy zewnętrzną strone ud/ramion... Ilu lekarzy, tyle opinii ach.... Mam nadzieję, że szybko będę mogła móc mieć taki dylemat.

I jeszcze co do refundacji. To macie zniżkę na steryd czy na 100%? Bo ja mam zawsze na 100% i zastanawiam się dlaczego i czy mogę coś tu pokombinować.

A co do soków, to tu są dziewczyny, które znają się na wszystkim! Czemu ja Was nie spytałam przed kupnem sokowirówki kurka!!:wściekła/y: Ja kupilam taką w duzej mierze ze wzgledu na cene. HB JE 0701S - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD mam nadzieje, ze zostawia mi choc troche enzymow w sokach :-) i tez robie soki bez przepisow w sumie.

Co do picia lnu, to wkleję Wam, co napisała mi moja bratowa. Spytała swoją koleżankę, która na Farmacji pisała pracę magisterską o ziołach:

"Nasiona lnu należy zalać wodą w stosunku 1:20 i można odcedzić i pić, ale można też bezpiecznie jeść całe ziarna, nawet do 3 łyżek stołowych dziennie. Generalnie nie trzeba robić przerwy w spożywaniu lnu ze względu na bezpieczeństwo, ale warto ją zrobić, żeby organizm się nie nasycił. Po przerwie będzie lepiej przyswajał te związki, niż jak jesz to bez przerwy. Czyli tak 2/3 tygodnie przyjmować, potem ok tygodnia przerwy. Słyszałam, że jeszcze lepiej kupić całe ziarna w całości, a potem samodzielnie je zmielić, i dodawać do sałatek, jogurtów czy nawet wody i pożerać razem z tym zmielonym pyłem "

Czyli generalnie najlepiej samemu mielic lub jesc/pic w całości, a te kupne już zmielone jest zwykle pozbawione dobrych kwasów tłuszczowych (czyli odolejone). Aaaa Kruszka i ponoć nie można zalewać wrzątkiem (jak często piszą na opakowaniach), tylko letnią wodą.

Dziewczynki ja mam pytanie:

Czy maz ktores z was robil badanie gentyczne polimorfizmu alla genu IGF2? tzn czynnik 13?
Jest to badanie ktore ma pokazac dlaczego zarodki nie implantuja sie u kobiety lub dlaczego moze dochodzic do poronien...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja bralam Fraxiparyne do samego konca, o 20 zastrzyk a porod wystąpil od 1 w nocy. Generalnie nie ma przeciwskazan do naturalnego porodu :) Acard sie duzo wczesniej odstawia :)

Do góry