reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witaj BlackCat - z tego co mi wiadomo, ANA to przeciwciała przeciwjądrowe i mogą mieć duże znaczenie przy chorobach tkanki łącznej jak np. toczeń rumieniowaty czy twardzina, prowadzą do chorób autoimmunologicznych. My tu wszystkie zwykle badałyśmy tocznia i kardiolipinowe na obecność zespołu antyfosfolipidowego, czyli choroby tkanki łącznej, być może i łączą się te badania, ale są zupełnie różne. Nie zaszkodzi ci zrobić też tych ANA. Jeśli to było twoje pierwsze poronienie, to spokojnie, skorzystaj z listy badań gdzieś tutaj wklejonej przez dziewczyny. Ogólnie zrobiłabym na twoim miejscu kardiolipiny, toczeń, beta-2-glikoproteina i p/c przeciw protrombinie - to z zakresu zakrzepicy itp. Dziewczyny tu dużo podpowiedzą, ja zrobiłam te badania ale mi wyszły wszystkie ujemne i nie tu leży mój problem, więc się nie zagłębiałam ;)

reklama
Black Cat witaj. Tak jak pisze Barbinka, ANA to przeciwciała przeciwjądrowe. Polecam Ci je zbadać, bo wiele z nas na tym forum je posiada, w tym ja. Badania przeciwciał, które wymieniłaś, dotyczą zakrzepicy, a ANA niszczą jądro komórkowe.

Jejjj... dziewczyny, Wy tu już o połówkowych. Jak to zleciało! Bardzo się cieszę, że wszystko u maluszków dobrze. Wierzę, że ta dobra brzuchowa passa będzie trwać. Za wszystkie trzymam kciuki!! :* Teraz czekamy na dobre wieści od Barbinki. I czy zdecydowałaś się na tą sporą dawkę sterudu, Barbinko?
I odnośnie sterydu ponawiam pytanie. Czy któraś z Was ma ze zniżką?

Ja jutro mam wizytę u Trójmiejskiego Guru Hematologii. W październiku 2014 mogłam umówić wizytę prywatnie najszybciej na maj 2015, ale zwolniło się miejsce na jutro. Jestem ciekawa czy pomimo nawału pacjentów zgodzi się zaopiekować mną w przyszłej ciąży i co myśli o kłuciu heparyną bez potwierdzenia ciąży.

Dzięki Barbinko i ewa_sz00. Zrobię te przeciwciała ANA jak tylko wyzdrowieję. Dopadło mnie jakieś przeziębienie

Esperanza powodZenia na wizycie ;)
Barbinka za Ciebie kciukaski tez zaciśnięte... Czekam na same dobre informacje... Jak ja Cię doskonale rozumie z tym lekiem, strachem, obawa... :*
Kruszka czekamy na relacje z genetycznego... ;)
Iris, Ewuś z nutka zazdrości czytam jak to czujecie ruchy dzieciaków... Ja kompletnie nic nie czuje, nawet juz schizy mam z tego powodu... W piątek mam wizytę wiec podejrze czy aby wszystko na pewno jest ok... Do tego od 2 dni czuje pobolewanie brzucha, delikatne kłucie w krocZu i juz z tego powodu strach mam w oczach... Ehhh
a gdzieś wcześniej doczytałam u mnie termin 24 lipca tez sie przewija :D

Black cat ja robiłam jeszcze APA ( i wyszły dodatnie) może warto jeszcze to sprawdzić...
Nafoczka jak dla mnie tarczyca ok... Z insulina nie pomogę, bo nie znam sie :*

Ostatnia edycja:
Alusia a który to u Ciebie tydzień? Propo tych bóli i kłuć co masz, to jakiś czas temu mój M mi przypomniał, ze ja takie z Franiem miałam.

Barbinka powodzenia na wizycie. Trzymam ogromne kciukasy. To już serduszkowa?

Iris z Franiem miałam tak, że jak ja miałam gorszy dzień to i dzidzia tez mniej ruchawa. To naturalne.

Black Cat jeszcze warto zrobić mutację MTHFR, niestety nie pamiętam jak to się fachowo nazywa.

Esperanza powodzenia &&&&&

Godzine temu zadzwonila do mnie kolezanka, z którą dzieli nas dzień różnicy w terminach. Oni jeszcze o nas nie wiedza. Miala dziś genetyczne, wszystko ok i to chyba chłopczyk :) Chcielibyśmy powiedzieć im jutro to samo, co do płci to nieważne akurat :)
Przełozyli mi usg na wczesniejsza godzinę. Mam o 17. O 18 miałam mieć wlew i zupełnym przypadkiem Pani powiedziała, ze wlew mam o 15.30. Szok! Przypadek. Przecież nic nie wiedziałam i bym nie przyjechała. Nieważne. Ważne, że zaczyna się stresik, az rozwolnienia dostałam ;-)

Dziewczynki mój cud kończy dzisiaj 5 miesięcy!!! :-) Niech dla wszystkich wątpiących będzie mobilizację do walki;-) Pozdrawiamy z Basiulką!!!

DSC_0623.jpgDSC_0708.jpg

Dziewczyny mocno trzymam kciuki za połówkowe :-)

Alusiu takie kłucia i pobolewania są raczej normalne. Ja potrafiłam mieć tak że przeszywał mnie ból, jakby prąd i nie mogłam wstać z łóżka i aż mnie zatykało. Parę razy tak miałam;-) Nie stresuj się!!

Załączniki

• DSC_0623.jpg
    DSC_0623.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 56
  • DSC_0708.jpg
    DSC_0708.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
reklama
5 miesięcy? To już stara d... ;) Ale zleciało :) Buziaki dla Basiuli :*

Alusia ja pierwsze ruchy z Franiem poczułam w 18 albo 19 tc. Także pewnie lada chwilka cosik tam zapuka :)

Do góry