roki_1991
Fanka BB :)
Dziewczyny, w koncu znalazlam chwile aby napisac cos po wczorajszej wizycie, chcialabym zapytac Was o rade. Co myslicie o takiej rozpisce lekow? Brakuje mi czegos?
1.encorton 10mg (zalecenie Pasnika to biore od 6dc)
2.estrofem 2x1 (biore od 2dc)
3.luteina dopochwowa 3x2 (zaczynam dzisiaj)
4.luteina podjezykowa 3x2 (zaczynamy od dnia transferu)
5.proxicam jelfa (antybiotyk to tylko na transfer)
6.relanium 2x1 (od transferu przez 4 dni)
7.GCSF to podobno jest filgastryn (neopopen) nie mam jeszcze informacji jak to bede brac ale to mowila ze to cos podskornego jest. Znacie to? jak to sie bierze? Musze napisac do mojej pani doktor i spytac sie czy mialaby cos takiego dla mnie lokalnie?
8.plaquenil - tez po stwierdzeniu ciazy, nie wiem jeszcze co i jak? to cos tez na immunologie. znacie to moze?
9.fraxiparine, to rozumiem na rozrzedzenie krwi.
Bilet juz kupiony, przylatuje w czeartek a w piatek transfer. Sobota wracam do domu.
Ja się mogę wypowiedzieć na temat numeru 8 dostałam ten lek od reumatolog jak poszłam do niej z dodatnimi przeciwciałami ana. Powiedziała że to lek który wycisza organizm żeby nie był jaki agresywny. Brałam go 4 miesiące przy staraniach, miałam brać też w ciąży. Powiedziała że jest całkowicie bezpieczny i że ma pacjentki które na tym leku urodziły zdrowe dzieci. Tylko dla mnie minusem było to że bardzo leciały mi przy nim białe krwinki. Z 8.5 spadły do 4.9 więc odstawiłam sama z siebie ten lek. W ciągu miesiąca urósło znowu do 7.5. O odstawieniu leku powiedziałam tylko naprotechnologowi i dał mi wtedy encorton.