reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny nie chce robić zamieszania z accofilem ja jestem po 12 szczepieniach różnymi limfocytami męża, dawców trochę się boję podać jeszcze na to accofil. Ale pamieyajcie doc Paśnik @burczuś napisał o przeszczepach i przetaczaniu a chyba naszej @maa821 , że to nie ma znaczenia w przetaczaniu i badz tu madry. Mysle ze jak do niego jeździcie to o prostu zapytać która opcja jest ok i jakie jest to prawdopodobieństwo ot tyle mądrości.

@dżoasia kochana ja chyba też ochłonełam po tych rewelacjach . Dla info. zrobiłam w końcu ta homocysteine i 10 łoooo matko metylki wracają do łask za to witamina D 35 w normie dobre tyle . Trzymam kciuki za Ciebie mocno mocno mocno ❤❤❤❤❤

@Marthi przytulam kochana

@kasiula8878 nie znam przyczyny straty córeczkę umarła mi pod sercem w brzuchu była zdrowa. Zaczęłam badania u mnie bez heparyny w ciąży chyba bym nie donosiłam . Zbadaj sobie trombofilie

,

reklama
@marshia lub inne dziewczyny, które robiły w domu wlewy z Intralipidu, mam do Was pytanie :)

Mam już w domu Natrium Chloratum 0,9% 500 ml i Intralipid 20% 200mg/ml. Mogłybyście podpowiedzieć co jeszcze powinnam dokupić w aptece? Wenflon, aparat do kroplówki? To ma być coś takiego jak w linku?
Link do: APARATY DO INFUZJI aparaty do kroplówek IS 5szt.!

Należy to przechowywać w lodówce?

Dziękuję za podpowiedź.

@Nadzieja2018 tak jak piszesz. Sól fizjologiczna, aparat do kroplówki (jak w linku), wenflon (najlepiej niebieski, ewentualnie różowy, ale grubsza igła). Coś do odkażania, np ocstani.sept. Resztę zawsze miała moja piguła: gaziki, igły itp.
Sól fizjologiczna najlepiej w butelce, te w workach się słabiej sprawdzają.
Smacznego i na zdrowie ;)

Do mnie docent Pasnik dzwonił w zeszłym tygodniu( po tych moich mailach z pytaniami o skutki uboczne). Mówiłam mu, ze mogę mieć transfuzje krwi i ze boje się skutków ubocznych itd. Powiedział jeszcze raz przez telefon, ze transfuzja niczym mi nie grozi, a na pytanie czego ewentualnie miałbym się obawiać odpowiedział, ze przeszczepu. A to mi chwilowo raczej nie grozi. Ufam mu i mam nadzieje, ze żadna z nas nie będzie nigdy musiała przekonać się czy mówił prawdę

@olaa90 - jak tak szperam po internecie to jednak inne zalecenia sa jak robia tylko np. drożność przez laparo czy cos w ten desen, a inne jak usuwają te przegrody :/ ehhh, never ending story...

@anna_kat - No, co poradze [emoji20]
A co do metod oczyszczania @bertha - bardzo jej kibicowałam wtedy[emoji1] i tez przecierałam oczy ze zdumienia[emoji14] ale jednak cos tam to dało[emoji1] efekty byly[emoji12]

@Porzeczka1234 - nad wit D. popracuj kochana tez troche. Zwłaszcza teraz jesienią - zima gdy slonka nie bedzie... Najlepiej zeby miała poziom 50-60. [emoji8]
Dziękuję za słowa otuchy.

Dziewczyny mam rozkmine z tym accofilme @roxie123 ty go mialas prawda i jeszcze chyba @matylda23 tak????? boje sie go probowac ale i bez niego sie boje ehh
Dziewczynki kto z was jeszcze bral accofil?
Dziewczynki a czy kiry moga byc zmienne? nk zmienne allo tez ale kiry???

Ostatnia edycja:
@Marthi ojej, przykro mi, ze to tyle trwa wszystko. Ale z drugiej strony, moze to nie takie glupie, bedziesz miec pewnosc, ze sie wygoi, ze zrobiłaś wszystko co moglas?
@bertha hehehe, no przepis na dwójkę niezły, nie wiem czy bym się odwazyla nie spac cala noc dla takich rewolucji[emoji38] mi rycynowym porod przyspieszali, ale rewolucji po tym nie mialam, moze za malo mi dali[emoji23]
dzięki [emoji8] filmik sobie zapisze i obejrzę na pewno.
Hehe, ale śpisz sobie te 5h spokojnie. Dopiero potem cię goni do kibelka 3x i masz spokój. Choć mój M był tylko 2x. Wiec każdy inaczej. :)

@anna_kat - No, co poradze [emoji20]
A co do metod oczyszczania @bertha - bardzo jej kibicowałam wtedy[emoji1] i tez przecierałam oczy ze zdumienia[emoji14] ale jednak cos tam to dało[emoji1] efekty byly[emoji12]
Hahaha, tak jest, było wsparcie online [emoji1]

reklama
Do góry