reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 - nie, 0.6 nie jest to strasznie duzo:) W 3 ciazy miałam 0,4 i nie czułam sie z ta dawka bezpiecznie... 0,4 to dawka profilaktyczna, a jak ja mam PAI-1 homozygotę i MTHFR to wole miec dawkę lecznicza 0.6. Na moje szczescie zdanie to podziela zarówno moj ginekolog, jak i doc. Paśnik. A znam dziewczyny, ktore brały i 1,0 w ciazy ważąc niewiele wiecej niz ja (+/- jakies 10-12kg wiecej niz ja), wiec z tym dobieraniem heparyny do wagi to tak nie do konca. Wazne sa jeszcze wyniki krzepliwości w trakcie brania - anty X, APTT, INR, ddimery.

@JoannaRak - No widzisz, moze jednak cos w tym jest...

Dobrej nocy!

reklama
@Oczekujaca123 - dopiero zaważyłam Twój drugi komentarz. Mam PAI-1 homo+MTHFR hetero. Reszta w sygnaturce, czyli Hashimoto, Hiperinsulinemia, lekko podwyższone ANA, itp. + moja historia położnicza i bez heparyny ani rusz!

@Oczekujaca123 - nie, 0.6 nie jest to strasznie duzo:) W 3 ciazy miałam 0,4 i nie czułam sie z ta dawka bezpiecznie... 0,4 to dawka profilaktyczna, a jak ja mam PAI-1 homozygotę i MTHFR to wole miec dawkę lecznicza 0.6. Na moje szczescie zdanie to podziela zarówno moj ginekolog, jak i doc. Paśnik. A znam dziewczyny, ktore brały i 1,0 w ciazy ważąc niewiele wiecej niz ja (+/- jakies 10-12kg wiecej niz ja), wiec z tym dobieraniem heparyny do wagi to tak nie do konca. Wazne sa jeszcze wyniki krzepliwości w trakcie brania - anty X, APTT, INR, ddimery.

@JoannaRak - No widzisz, moze jednak cos w tym jest...

Dobrej nocy!
No tak :)
Chodzilo mi o to, ze wg wagi profilaktyka zaczyna sie od konkretnej dawki. U mnie 0.8 to profilaktyka. Przepisane gdybym byla w ciazy... pozniej najwyzej wieksza dawka. A tak to czesto jak ktos ma niska wage to zaczynaja od 0.4.:)
Ale dobrze, ze niektore z Was biora tez 1, bo ja jak uslyszlalam 0.8 od gin to spanikowalam , ze za duzo... a jak wczoraj hematolog powiedzial, ze moze i byc 1 to juz wogole ;)

Dziewczyny melduje ze u mnie @ sie pojawila i zaczynam od dzisiaj cykl transferowy. Dokladnie rok mija od ostatniego transferu, strasznie sie boje ale wierze gleboko ze immunosupresja da rezultat w postaci zdrowej dzidzi!
Bede musiala leciec dwa razy do Polski w ciagu kolejnych 2-3 tygodni, raz na podglad a drugi raz na transfer a potem bedzie dlugie czekanie!

Dziewczyny melduje ze u mnie @ sie pojawila i zaczynam od dzisiaj cykl transferowy. Dokladnie rok mija od ostatniego transferu, strasznie sie boje ale wierze gleboko ze immunosupresja da rezultat w postaci zdrowej dzidzi!
Bede musiala leciec dwa razy do Polski w ciagu kolejnych 2-3 tygodni, raz na podglad a drugi raz na transfer a potem bedzie dlugie czekanie!
@JoannaRak [emoji7] powodzenia ! [emoji110] [emoji110]

@kasiula222 poukladac sobie swiat na nowo... tak sama. Wyplakac, pozegnac, umoscic Aniolkowi gniazdko w sercu... pamietaj jednak, ze nie jestes sama ani na codzien, ani w tej trudnej chwili, ani w tym doswiadczeniu... PRZYTULAM [emoji307]

@Oczekujaca123 mozna nawet trivagin i inne. Choc polecam wzbogacac flore o kiszonki

@dżoasia [emoji177]

@Marthi wierze, ze kazda dostanie swoja szanse, musze i chce wierzyc w dobro...

@JoannaRak no to za piekne zarodeczki wgryzniete w maciczke [emoji110][emoji110][emoji110]

@anna_kat zmniejsz acard jak bierzesz i lec sprawdzic. Ja krwawilam do 14tc i mam synka. Wtedy tez bylam przerazona i myslalam, ze koniec. To sie zdarza i nie musi oznaczac konca

reklama
@kasiula222 poukladac sobie swiat na nowo... tak sama. Wyplakac, pozegnac, umoscic Aniolkowi gniazdko w sercu... pamietaj jednak, ze nie jestes sama ani na codzien, ani w tej trudnej chwili, ani w tym doswiadczeniu... PRZYTULAM [emoji307]

@Oczekujaca123 mozna nawet trivagin i inne. Choc polecam wzbogacac flore o kiszonki

@dżoasia [emoji177]

@Marthi wierze, ze kazda dostanie swoja szanse, musze i chce wierzyc w dobro...

@JoannaRak no to za piekne zarodeczki wgryzniete w maciczke [emoji110][emoji110][emoji110]

@anna_kat zmniejsz acard jak bierzesz i lec sprawdzic. Ja krwawilam do 14tc i mam synka. Wtedy tez bylam przerazona i myslalam, ze koniec. To sie zdarza i nie musi oznaczac konca
Destino tak muszę zrobić poukładać w głowie wszystko od nowa że tego dzieciątka nie będzie jedynie w sercu . Ja mam dzieci powinnam się z tego cieszyć ...a to tak jest ze się cieszę ale żal jest i tak okropny . Po pierwszym poronieniu szybko się zebrałam bo juz miałam plan że za parę miesięcy będę się starać a teraz się po prostu jeszcze bardziej boje jak wcześniej lecz jedynie dobry lekarz jest mi w stanie pomóc .

Do góry