@Hatice z mojego doświadczenia to tak:
1. Encorton brac dawke jaką zalecił Malina- można podzielić na 8 i 14 godzinę taki schemat dawkowania mają w szpitalach
2. Moim zdaniem nie warto isc wcześnie na usg chyba ze masz obsesje ciązy pozamacicznej. Ja pierwsze miałam 6 tydzień 6 dzień czyli koniec 7 tygodnia bo tak zalecił Malina. Wcześniej to nic nie wiadomo może coś być widać może nie ale nie dlatego że nie ma tylko że za wcześnie
Ja też nie lubię żeby często grzebali
Odnośnie gina to ja wziełam zwykłego osiedlowego żadnego tam super speca ale tez pracuje w szpitalu na położnictwie- co trzeba pomierzy, poradzi . I tak zalecenia daje Malina.
A nie wtrąca się ze swoimi koncepcjami. Polecam !
@Oczekujaca123 kazał zbadac chlamydię i p ciał Bglikoproteinowe czyli zakrzepowe
Bardzo dziękuje za odpowiedz.
Myske ze w razie ewentualnej ciąży to zostanę przy dawcę jaka dał Malina ale być może ją rozdziele. Napisze maila do Gynemed, może mi odpiszą czy tak mogę
No właśnie nie mam obsesji z ciąża pozamaciczna, także pójdę sobie na spokojnie. Przy pierwszej ciąży to była ogromna ciekawość iść i zobaczyć już od razu po teście, a teraz czuję ze to tylko stres mi przyniesie i stratę pieniędzy.
Tutaj tez będę miała ginekologa który pracuje w szpitalu bo inaczej już sobie nie wyobrażam. Wcześniej miałam takich spoza środowiska szpitalnego i byłam pozostawiona sama sobie w szpitalu. Wiadomo jak jest.
Ja to strasznie nie lubię usg dopochwowego.... brrrr....
@marshia no ja w tych moich ciąża poprzednich to tez co chwile usg.... w ogóle byłam strasznie roztrzęsiona, teraz już jestem bardziej świadoma wszystkiego i chyba im mniej usg będzie u mnie tym lepiej na moja psyche. Jak widać każda ma inaczej
dziękuje Ci za odpowiedz dotycząca encortonu, może ja mam mniejsza dawkę bo mam ten Grastofil ( accofil)? Może muszę przestać jednak cudowac i brać tak jak napisane na kartce.... boje się sama coś zmieniać .a Malina nie lubi jak się Mu proponuje swoje leczenie hehe
zapytam tylko czy mogę to rozłożyć na dwie dawki....
@Destino to dobra informacja ze u Ciebie ok po takiej dawcę, może ja niepotrzebnie panikuję ( a nawet jeszcze się nie staram a takie dylematy
).
Ja w poprzednich ciążach żadnych krwawień nie miałam. Ciąże zatrzymywały się w dniach kiedy dolegliwości ciążowe znikały. Od razu czułam ze serce nie bije bo nie czułam się ciążowe, a wcześniej to po schodach zejść nie mogłam takie zawirowania miałam. Masz racje, dobry ginekolog nie powinien mi nic narzucać, pewnie ginekolodzy mysla ze tak bardzo wszystkim zależy na usg. Dla mnie to stres... ta kozetka... monitor.... ahhh
Chyba nie jestem gotowa żeby to znowu przechodzić
mam ogromna traumę.... nie wiem czy iść dalej do psychologa czy najlepszym lekarstwem będzie ciąża.
Kurde w telefonie tak kiepsko się odpisuje a laptop w pracy został.... Dziękuje bardzo za odpowiedzi, jesteście ogromna skarbnica wiedzy
mój mąż który kiedyś był sceptycznie nastawiony do różnych for, teraz mówi ,, a weź zapytaj koleżanek z forum „