reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@kasiula222 nie wiem czy jest cos takiego, ze plec meska odrzuca lub zenska. Wiem, ze moze byc jakas wada genetyczna, ktora obciaza dana plec przez co ciaza obumiera. Albo potrzeba by dziecko bez wzgledu na plec byl jak najbardziej genetycznie podobny do mamy, by cialo go nie odrzucilo. Poki co wlasnie na to probujemy brac steryd by oglupiac uklad immunologiczny by ciazy nie ruszal. Wiem o co pytasz, ale takiego badania nie znam. Moze podpytaj w poradni genetycznej. Oni moga wiedziec.

reklama
@Zzzzzz, chyba bede musiala poszukac ten film w takim razie. Moj skarb jest wszystkim dla mnie, teraz pojechal do Polski i cale 1.5 tygodnia nie ma go w domu, takie dziwne uczucie ze az ciezko wytlumaczyc. Mam ogromna nadzieje ze uda nam sie marzenie spelnic i miec jeszcze jedno. Czasami sie zastanawiam jakby to bylo gdybym nie miala dziecka, jak ta walka by wygladala ... podziwiam wszystkich ktore tak bardzo walcza o swoje pierwsze, na pewno jest o wiele ciezej :(

@mała79, tez mam takie rozmowy z synkiem, zaskakuje mnie czasami jak pyta o rodzenstwo. I tak jak u @burczuś zdarza sie to prawie codziennie, imiona wymysla, zabawki odklada i nie pozwala wyrzucac bo to dla siostrzyczki/braciszka. Serce peka na tysiace kawalkow. Czasami sie zastanawiam skad mam jeszcze sile aby sie nie poddawac i wtedy jego twarz mam przed oczami i wiem ze to wlasnie on daje mi sile aby dalej walczyc.

@Nadja_n, te nasze starania to chyba jak narkotyk. Nie potrafimy dac spokoju, nikt nas nie rozumie a my tkwimy w tym i ciagniemy majac nadzieje ze kiedys bedzie happy end.

@dżoasia, ten wierszyk jest piekny! poryczalam sie czytajac go :(

@JoannaRak polecam, zobacz koniecznie :))

Dziewczyny, @kasiula222 mowi dobrze, jest tak ze organizm kobiety może odrzucac zarodki konkretnej plci. Dowiedziwlam się o tym na konsultacji u prof. Hrycka. Ba, powiedział że na schorzenia immunologiczne maja wplyw nawet wczesniejsze ingerencje w ciało kobiety jak zabiegi, operacje, przekluwanie czesci ciala itp dlatego kręcił glowa jak zobaczył blizny po kolczykach. Dowiedziałam się wtedy że mój organizm może odrzucac dziewczynki. Ale nie wspominał mi o badaniach w tym kierunku tylko kazal zacząć od panelu na krzepliwość.

@JoannaRak polecam, zobacz koniecznie :))

Dziewczyny, @kasiula222 mowi dobrze, jest tak ze organizm kobiety może odrzucac zarodki konkretnej plci. Dowiedziwlam się o tym na konsultacji u prof. Hrycka. Ba, powiedział że na schorzenia immunologiczne maja wplyw nawet wczesniejsze ingerencje w ciało kobiety jak zabiegi, operacje, przekluwanie czesci ciala itp dlatego kręcił glowa jak zobaczył blizny po kolczykach. Dowiedziałam się wtedy że mój organizm może odrzucac dziewczynki. Ale nie wspominał mi o badaniach w tym kierunku tylko kazal zacząć od panelu na krzepliwość.
Tylko u mnie tak jest ze mam dziewczynkę z wada genetyczna a syn zdrowy . Chciała bym zrobić badanie które by wykazało czy tak jest czy nie . Tylko z córką nie brałam nic na podtrzymanie ...a teraz był duphaston i heparyna plus Wit metylowane .

reklama
Dzień dobry.
Ja słyszałam o tym odrzucaniu jednej płci. Ale szczerze mówiąc brałam i chyba nadal biorę to jako mit. @Zzzzzz to,że jeden lekarz Ci to potwierdził...to jeszcze nie musi być prawdą, bo tyle już dziwnych i sprzecznych teorii słyszałam od lekarzy...że głowa mała;) No ale nie wykluczone,że tak jest.
@kasiula222 no współczuję przeżyć. Nie dość,że człowiek przeżywa swój prywatny koszmar...to jeszcze musi się zmierzyć ze znieczulicą szpitalną.Przykre to.

Do góry