reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Na początku ciąży teraz we wrześniu lekarz dał mi skierowanie na toxo, różyczke, p/c hcv, hiv, p/c treponema pallidium - wszystkie wyniki dobre.
Pakiet tarczycowy robię cały z przeciwciałami. Problem jest z tsh i anty tg są za wysokie. Endo podniosła mi eutyrox z 25 na 37,5.
Byłam na konsultacji u poleconego lekarza we Wrocławiu. Powiedział że badań by nie robił tylko profilaktycznie przy następnej ciąży włączył clexane.
Ja chciałabym jednak porobić badania, czy przypadkiem wcześniej nie będzie potrzebne leczenie.
Przy Ana1 jest tylko opis: na komórkach HEp-2 stwierdzono obecność przeciwciał przeciwjadrowych i/lub przeciwcytoplazmatycznych.
Zobaczę jak jutro wypowie się reumatolog jak nie to na własną rękę będę robic.

Jasne, zrob tez badania w kierunku aps. To lubi się laczyc ana, toczeń i aps. Juz masz jakieś wyniki cos tam wychodzi wiec mysle ze jestes na dobrej drodze do diagnozy. Na ten moment postaraj sie zrezygnować z chleba i wyrobow mlecznych od krowy nie chodzi o laktoze a kazeine poczytaj o Hashimoto i diecie to ważne. I moze waro d3 jeszcze sprawdzić.

@Porzeczka1234 tak faktycznie moze namieszać w 2 trym ale (nie wiem jak to ujac) przebieg straty jest inny. W sensie przy mutacji dzidzus zasypia a przy bakterii, szyjce poprostu następuje poród przedwczesny :(

Co nie oznacza że kolezanka oczekujacej nie powinna sie zabezpieczyc lekami odpowodnimi.

Jasne, zrob tez badania w kierunku aps. To lubi się laczyc ana, toczeń i aps. Juz masz jakieś wyniki cos tam wychodzi wiec mysle ze jestes na dobrej drodze do diagnozy. Na ten moment postaraj sie zrezygnować z chleba i wyrobow mlecznych od krowy nie chodzi o laktoze a kazeine poczytaj o Hashimoto i diecie to ważne. I moze waro d3 jeszcze sprawdzić.

@Porzeczka1234 tak faktycznie moze namieszać w 2 trym ale (nie wiem jak to ujac) przebieg straty jest inny. W sensie przy mutacji dzidzus zasypia a przy bakterii, szyjce poprostu następuje poród przedwczesny :(

Dziękuję za radę. Wyroby mleczne unikam. Za dziecka miałam uczulenie a teraz to bardziej nietolerancja laktozy. Z chlebem dziwna sprawa. Zeszłoroczne problemy zdrowotne były jelitowki. Jak zaczęłam unikać glutenu było ok. Miałam zleconą gastro z wycnkiem w kierunku celiakii. Ta się nie potwierdziła. Odkąd zaczęłam brać eutyrox i po jakimś czasie spożywać gluten problemy pojawiają się sporadycznie. Hmm muszę się zagłębić w temat diety przy hashi.
D3 zleciła mi teraz endo w dawce 2000. Czy jak zrobie badanie to tabletki (biore od tygodnia) nie beda falszowac wyniku?

Co nie oznacza że kolezanka oczekujacej nie powinna sie zabezpieczyc lekami odpowodnimi.
Oczywiście, że tak jest masz rację ale przy mthfr dzidziuś zasypia pod sercem gdy nie ma się leków i dlatego pisałam aby znaleźć lekarza który nie bagatelizuje tego problemu.

Oczywiście, że tak jest masz rację ale przy mthfr dzidziuś zasypia pod sercem gdy nie ma się leków i dlatego pisałam aby znaleźć lekarza który nie bagatelizuje tego problemu.

@marzycielka81 w takim razie trzymam kciuki ;)

@Zzzz dziewczyna nie ze Slaska, ale dzieki za checi, swoja droga podaj namiar bede miala w razie W choc moja gin ogarnia, ale wole sie zabezpieczyc gdyby cos ;) u niej taka historia jak u mnie, nagly porod. Nie wiadomo czy infekcja czy szyjka.. chyba mowilam jej o wymazach, ale przypomne jeszcze. Dzieki. ;* a Ty jak sie czujesz ?

@Porzeczka1234 dzieki za info ;* co masz na mysli, ze miesza do konca II trymestru, bardziej wplynelaby na obumarcie płodu czy moglaby tez wywolac przedwczesny porod ? O juz Zzzz mi odpowiedziala na to pytanie.
Jasne jakikolwiek nie bylby powod teraz jej straty warto sie zabezpieczyc.
Dzieki :*

@marzycielka81 kciukasy za testowanko.
Witaj @justkaki . Przykro mi z powodu Twoich strat. Widzę,że już dziewczyny udzieliły rad:) Też polecam wątek z zakończonymi ciążami-tam lista badań oraz motywacja,że się udaje :) Obecna endokrynolog neguje poprzedniego endo? Jak ja tego nie lubię :/ Niech robi swoje,a nie ocenia poczynań poprzedniego. Ja o Gawrysiu też słyszałam dobre opinie.
@olaa90 jak tam dzisiaj? Nie ma plamień?
Miłego dnia!

@olaa90 a jak przeziebienie ustapilo nie masz temperatury? mnie cos rozklada sama nie wiem czy odpuiscic ten miesiac lepiej. Ogolnie nie wiem czy jeszcze nie skonczyc stazu tylk oze to rok bo nie chce pracowac w ciazy mam za duzo stresu sama wiesz ja pracuje w szkole

@burczuś odpukac nie, dziękuje ze pytasz ;* miłego dnia ;*
@basiawol u mnie bez temp, katar i gardło czuje cały czas lekarz mi wczoraj tez mówił, ze przy takiej dawce sterydu to normalne. Ja tez nie wiem co robić od pon- pracuje w zerówce... ja bym na twoim miejscu nie przekładała starań :) choroba może zadziałać lecząco na Ew.odrzut ciąży :)

@Oczekujaca123 dr patrycja sodowska- chyba juz kiedys wspominalam. Mojej koleżance bardzo pomogła :)
Mmie przestalo na chwile bolec podbrzusze ale chyba przedawkowalam magnez bo mam caly czas rozwolnienie. Z racji moich bóli bralam 6tabl magnezin500 na dobe. Dokopalam sie informacji że kobiety z niewydolnościa nerek (w tym ja) nie powinny brać duzych dawek oraz nie powinno sie go laczyc z lekami przeciwzakrzepowymi.
To nie wiem co mam robić. Jedym zdaniem jak nie urok to sraczka :p

reklama
@olaa90 - możesz doprecyzować to zdanko: "katar i gardło czuje cały czas lekarz mi wczoraj tez mówił, ze przy takiej dawce sterydu to normalne" - w sensie, że chorowanie jest normalne? Bo to by potwierdzalo, że ja mam stale zawalone gardło i katar w tym miesiącu przez steryd też :/

Do góry