reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam Was po dłuższej przerwie. Pewnie nie pamiętacie ze ostatnio odebrałam wyniki kariotypu i moj okzal sie nieprawidłowy..
Przybycien proponował mi in vitro z komórka dawczyni, wtedy sie załamałam. Byliśmy na konsultacji i genetyka, która po wywiadzie przeglądnięciu wszyskivch badań stwierdził ze mamy 50 % szans na ciąze ponieważ połowa moich komórek jest nieprawidłowa. Jesli trafie na komorke nieprawidłowa wiąze sie to z ryzykiem poronienia lub urodzenia dziecka z wada. Ryzyko dziecka chorego jest niskie bo większosc ciąz z nieprawidłowym kariotypem ulega poronieniu. W styczniu byliśmy w poradni w Łodzi ale lekarz nie chciał nam pobrać krwi aby zrobic ponowne badanie, powiedział ze tego badania sie nie powtarza.. byłam wsciekła.
Różne myśli mnie nachodziły, juz nawet myślałam o adopcji ale to tez nie jest takie proste. Myślałąm tez o in vitro z badaniem komorki ale jest to metoda dobiero w trakcie badan i bardzo, bardzo droga. Na portalu nasz bocian znalazłam watek gdzie dziewczyny z nieprawidówym
kariotypem radza zrdowe dzieci. Stwierdziłm ze moze znowu zaryzykuje bo jak wiadomo genetyka to loteria i moze jakis cud sie stanie. Zapisałąm sie na histerioskopie no mam nia skierowani. Ciekawe jestem czy Przybycnie pomoze mi przy ciązy.
Boje sie, ale moze to jest moja ostatania szansa. Jak myślicie?

reklama
Gabi uderzaj gdzie się da, wiem że w Novum można za darmo skorzystać z "innowacyjnego" invitro, szczegółów nie znam ale moja klientka będzie brała w takowym udział. Jest to jakaś nowa, eksperymentalna metoda, może właśnie z badaniem komórki jajowej, może warto się dowiedzieć.
Podaję namiary na Dubrawskiego bo jestem jego pacjentką: tel do rejestracji 22 837 70 70 między 14:30 a 16 nie odbieraja tel. bo maj.a przerwę

Gabi uderzaj gdzie się da, wiem że w Novum można za darmo skorzystać z "innowacyjnego" invitro, szczegółów nie znam ale moja klientka będzie brała w takowym udział. Jest to jakaś nowa, eksperymentalna metoda, może właśnie z badaniem komórki jajowej, może warto się dowiedzieć.
Podaję namiary na Dubrawskiego bo jestem jego pacjentką: tel do rejestracji 22 837 70 70 między 14:30 a 16 nie odbieraja tel. bo maj.a przerwę
Dzieki, ale mój mąż nie chce nawet myślec o in vitro.. nie daje to gwarancji, bo u mnie jeszcze immunologia w chodzi w gra prawdopodobnie i nie stac mnie na in vitro z badaniem komorki, teraz nachodza mnie mysli aby sprobować normalnie choc wiem ze to wielka niewiadoma.

Wrr zaczęłam pisac odpowiedz i mi wcielo. ..
Ja kupiłam detektor na allegro za 125 zł z dostawą firmy AngelSounds model Jumper JPD - 100S. Zaczęłam go stosować ok 14 tyg ciąży i zawsze udawało mi się usłyszeć serduszko. Moja kolezanka zaczęła stosowac w 12 tyg.
Slucham bicia serduszka małej co drugi dzień ;) po kilkanascie do kilkudziesięciu sekund ;) staram się nie przesadzać.

Dziewczynki zgłaszam sie z wynikami bety i progesteronu. Beta robiona 4 lutego - 40.2. Beta z dzisiaj 125!!!!!!! Progesteron mam mały bo z 4 lutego 8ng a dziś 11 ng. Suplementuje sie dziś już waszymi lekami za które serdecznie dziękuję. Zostaje mi załatwić Łodz i zwolnienie L4 bo jestem przerażona. Niby czuje się ok ale strach jest przeogromny.Trzymajcie kciuki i nie puszczajcie. Oby tylko to nie było puste jajo.

Kciuki zacisniete! Beta bardzo ładnie przyrasta ;) progesteron tez nie spada więc jest nadzieja ;)

reklama
Do góry